Bryr seg ikke om mote-kritkken

Men kjendismeningene er delte om Pias Fashion Week-debut. Se video!

FÅR KRITIKK: Pia Haraldsen har fått både ros og slakt for kleskolleksjonen hun har designet for Agape. Denne uken viser hun kolleksjonen under Oslo Fashion Week, noe som også har skapt stor debatt.  Foto: Anders Myhren/Seher.no
FÅR KRITIKK: Pia Haraldsen har fått både ros og slakt for kleskolleksjonen hun har designet for Agape. Denne uken viser hun kolleksjonen under Oslo Fashion Week, noe som også har skapt stor debatt. Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer
SEHER.NO: Se videointervju med kjendisene på Oslo Fashion Week nederst i saken!

TV-profil Pia Haraldsen (29) har fått mye oppmerksomhet for den nye kleskolleksjonen hun har designet for brude- og selskapskjolemerket Agape.

Og det har rast en stor debatt i mote-Norge, etter at det ble kjent at hun skulle få vise kolleksjonen under Oslo Fashion Week, som åpnet tirsdag kveld.

I forrige uke uttalte en rekke profilerte designere, deriblant Kjersti Vatle og Leila Hafzi, at Oslo Fashion Week mistet kredibilitet og sitt gode rykte ved å tillate kjendiser og andre kommersielle aktører å vise kolleksjoner under moteuken.

Designerne mente også at det var lite kredbyggende for seriøse moteskapere å stå på samme scene som slike aktører.

- Folk er sjokkerte og tror at programmet til Oslo Fashion Week er en spøk i år. Det er ikke bra nok, ikke proft nok og veldig synd fordi Norge har utrolig mange flinke designere å by på, sa Vatle til NRK

Da Seher.no var tilstede under åpningen av Oslo Fashion Week på Oslo Kongressenter tirsdag kveld, spurte vi kjendisene om hvordan de forholder seg til debatten. Og flere av dem sa seg enige i kritikken. 

 - Jeg kjenner Kjersti Vatle og jeg skjønner veldig godt det hun sier. Det er mange av designerne her på Oslo Fashion Week som har jobbet hele livet sitt for å komme der de er i dag, og så kommer disse kjendisene...Jeg har jo selv laget en kolleksjon for Bik Bok, men jeg skjønner at hun synes at Oslo Fashion Week skal være for de som virkelig har jobbet hardt for dette her, og som kanskje ikke gjør dette for første gang. Jeg skjønner veldig godt hennes synspunkt, sier TV-profil og tidligere «X Factor»-programleder Charlotte Thorstvedt (23) til Seher.no. 

Også tidligere «Idol»-deltager og Donkey Boy-vokalist Linnea Dale (19) skjønner kritikken mot «kjendis-designerne» og Fashion Week-arrangørene. 

- Det er jo klart at man har en fordel ved at man har et kjent navn fra før av, og at det gjør at man kan få ta noen snarveier som andre designere bare kan drømme om. Så det kan jo være litt urettferdig, sier hun til Seher.no.

Surferosa-stjernen Mariann Thomassen (31) er også enig i Vatles utsagn, selv om kjæresten, tidligere snowboard-stjerne og «Mesternes Mester»-vinner Daniel Franck, også skal vise sin debutkolleksjon under moteuka. 

- Jeg er helt enig, sier hun til Seher.no, men avviser samtidig at kjæresten er en «kjendis-designer». 

- Daniel har jobbet kjempehardt og sittet og tegnet alt selv. Han er en idrettsutøver som har designet klær alle årene han har vært snowboarder. Så han er ikke en wannabe, sier hun.

Popstjernen tror heller ikke hun kommer til å se visningen av Pias klær. 

- Jeg tror jeg finner noe bedre å gjøre. Men jeg ønsker henne lykke til, sier hun. 

TV 2-programleder Katarina Flatland (20) er blant dem som synes det er helt greit at kjendisdesignere får ta litt av moteuka-glansen, selv om hun er enig i at det ikke burde bli for mye av det.

- Jeg synes at det skal være rom for at alle kan prøve seg. Det er viktig at vi ikke blir for kjendisbasert og at bare de som har et kjent fjes skal få lov til å designe klær. Men samtidig så synes jeg at de som har prøvd seg av kjendisene har klart seg veldig bra. Så lenge man klarer å ha en balanse synes jeg det er greit. Men det skal ikke bli for mye kjendiseri, sier hun. 

Pia selv så imidlertid ut til å ta all oppmerksomheten med knusende ro, og virket ikke spesielt påvirket av kritikken hun har fått.

- Jeg tar med meg 5-ern jeg fikk fra KK. Man må ta med seg det positive, og jeg tror når jeg får vist frem hele kolleksjonen, så vil det være noe for enhver smak. Jeg synes alle skal få en sjanse og jeg har jobbet hardt for dette her. Jeg synes at man skal tørre å være seg selv, og jeg håper jeg kan være et forbilde for unge mennesker, og at de da tør å gjøre det de drømmer om og ikke tenker for mye på hva alle andre synes og mener. Da setter man bare en stopper for seg selv, sier hun til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:  - Overrumplet av halvnaken mann

Se videointervju med kjendisene på Oslo Fashion Week nedenfor:[obj:media:8814]