Hertuginne Meghan:

- Bryr seg ikke om ham

Kongehusekspert med klar tale om hertuginnen.

DROPPET REISE: Hertuginne Meghan ble ikke med prins Harry til Storbritannia i forbindelse med kong Charles kreftbeskjed mandag. Her er hun avbildet sammen med kongeparet. Foto: Tim Rooke / REX / NTB
DROPPET REISE: Hertuginne Meghan ble ikke med prins Harry til Storbritannia i forbindelse med kong Charles kreftbeskjed mandag. Her er hun avbildet sammen med kongeparet. Foto: Tim Rooke / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kom nyheten om at den britiske monarken kong Charles (75) har fått kreft. Kreften skal ha blitt oppdaget i forbindelse med at kongen opererte for forstørret prostata, men det er ikke snakk om prostatakreft.

Det har foreløpig ikke blitt kjent hvilken form for kreft Charles har, ei heller hvor lenge han kommer til å bli behandlet.

Prins Harry (38) reiste kort tid etter til Storbritannia for å være ved sin fars side og landet i London tirsdag ettermiddag. Kona hertuginne Meghan (42) ble derimot værende hjemme i California med deres to barn Archie (4) og Lilibet (2).

Her hadde kong Charles fått kreftbeskjeden. Reporter: Caroline Vagle. Video: Nora Skavhaug/Se og Hør, NTB. Vis mer

Hertuginnens fravær har ikke gått ubemerket hen, og flere reagerer på at hun ikke vil støtte kong Charles i den tøffe tiden.

Kongehusekspert og sjefredaktør i Svensk Damtidning, Johan T. Lindwall (52), mener at Meghans valg om å bli hjemme er problematisk.

- Meghan svikter rett og slett kong Charles. Her har hun en sjanse til forsoning, men hun fortsetter likevel å markere hardt mot kongehuset, og i dette tilfellet mot sin kreftsyke svigerfar, kong Charles, sier han til Svensk Damtidning.

BLE HJEMME: Prins Harry reiste til Storbritannia tirsdag for å være ved sin fars side, uten kona hertuginne Meghan. Foto: Rolf Vennenbernd/ AP / NTB
BLE HJEMME: Prins Harry reiste til Storbritannia tirsdag for å være ved sin fars side, uten kona hertuginne Meghan. Foto: Rolf Vennenbernd/ AP / NTB Vis mer

Også en rekke brukere på X/Twitter er lite imponert over hertuginnen.

«Meghan Markle vil ikke besøke kong Charles fordi hun ikke bryr seg om ham eller resten av kongefamilien, og hun vil nok at monarkiet skal ta slutt, fordi hun aldri kommer til å bli dronning», tordner en bruker.

«Dette er IKKE til å tro! Meghan Markle NEKTER å reise med prins Harry for å støtte kong Charles?!», skriver en annen.

«Hun vil uten tvil snu dette til sin fordel fordi ALT hun bryr seg om er seg selv, makt, berømmelse og formue», mener en annen.

Kongehuseksperten svarer på spørsmålet «alle» stiller seg etter kong Charles sin kreftbeskjed. Reporter: Caroline Vagle. Video: Nora Skavhaug/Se og Hør, NTB. Vis mer

Prins Harry og hertuginne Meghans forhold til kongefamilien har vært anstrengt de siste årene, spesielt etter at de flyttet til USA. Førstnevnte har likevel stilt opp for pappa Charles, og var blant annet til stede ved kroningen hans.

Det var lenge knyttet stor spenning til hvorvidt hertuginnen skulle delta på kroningen og stille opp for Charles. Ikke lang tid før den store dagen ble det kjent at hun droppet og ble værende hjemme med barna.

LES OGSÅ: - Elsker alternativ medisin