<strong>VENDEPUNKTET:</strong> Fra midten av 2000-tallet var Chelsy Davy og prins Harry i et av-og-på-forhold. Nå kommer det frem nye detaljer om deres forhold, og hvordan bryllupet til hertuginne Kate og prins William skal ha vært hovedårsaken til bruddet. Foto: NTB Scanpix
VENDEPUNKTET: Fra midten av 2000-tallet var Chelsy Davy og prins Harry i et av-og-på-forhold. Nå kommer det frem nye detaljer om deres forhold, og hvordan bryllupet til hertuginne Kate og prins William skal ha vært hovedårsaken til bruddet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Chelsy Davy:

- Bryllupet tok knekken på forholdet

William og Kates ekteskapsinngåelse skal ha gjort prins Harrys ekskjæreste vettskremt.

Publisert

I mange år, lenge før hans nåværende kone kom inn i bildet, var prins Harry (33) kjæreste med forretningskvinnen Chelsy Davy (32).

Paret traff hverandre i 2004, og hadde et hyppig omtalt av-og-på-forhold helt frem til sommeren 2011 - da Harry la lokk på de eviglange forlovelsesspekulasjonene ved å erklærte at han var «100 prosent singel».

<strong>EKSKJÆRESTER:</strong> Prins Harry og Chelsy Davy traff hverandre i 2004. Nå kommer det frem flere oppsiktsvekkende detaljer rundt forholdet, og årsaken til at det endte. Foto: AFP, NTB scanpix
EKSKJÆRESTER: Prins Harry og Chelsy Davy traff hverandre i 2004. Nå kommer det frem flere oppsiktsvekkende detaljer rundt forholdet, og årsaken til at det endte. Foto: AFP, NTB scanpix Vis mer

Både Chelsy og Harry, som har beholdt vennskapet etter bruddet, har snakket smått om hverandre i ettertid. I en ny bok kommer det riktignok frem flere, nye detaljer om det turbulente forholdet, og hva som egentlig gikk galt.

- Ville aldri fungert

Det er i boka «Harry: Conversations with the Prince», skrevet av journalist Angela Levin, at påståtte beretninger fra Chelsy er trukket frem.

Skal vi tro forfatteren var det bryllupet til William og Kate i 2011, der både Harry og Chelsy var til stede, som omsider tok knekken på forholdet.

«Omfanget av et kongelig bryllup, og dets pomp og prakt, skal ha fått Chelsy til å innse at hun og Harry måtte skille veier. Selv om de to hadde mye til felles, ble det tydelig for henne at de kom fra to helt forskjellige verdener. Det ville aldri ha fungert, særlig med tanke på hennes ønske om å leve et mer tilbaketrukket liv», står det skrevet i boka, ifølge Marie Claire.

- Var grusomt

Forfatteren hevder videre at paret likevel forsøkte å gjenoppta forholdet en siste gang i 2015. Som historien har vist, ville det seg heller ikke denne gang. Biografien påstår hardnakket at Chelsy igjen for alvor innså at hun ikke ville takle den offentlige tilværelsen som hører med livet i den britiske kongefamilien.

Nettopp dette har hun selv bekreftet i et tidligere intervju.

- Det var så mye. Det var rart, skummelt og ukomfortabelt. Jeg synes det var vanskelig da det var dårlig. Jeg klarte ikke å håndtere det. Jeg var ung, og ville bare være en normal jente. Det var grusomt, har hun sagt til The Times.

- Aldri brukt sminke

Chelsy var prins Harrys første, offisielle romantiske relasjon. Hun ble født i Bulawayo i Zimbabwe, og er datter av en bonde og en tidligere modell.

Som ungdom ble hun sendt til England av sine foreldre, for å studere på Cheltenham College. Det skal ha vært litt av et kultursjokk, for hjemme hadde hun blant annet en kjælehyene.

- Jeg hadde aldri brukt sminke, og plutselig brukte alle sminke. Øynene mine var som små tallerkener, har hun tidligere uttalt til The Times - på tross av at hennes egen mor tidligere har vært missedronning.

Observert på ulike fester

Hun assimilerte seg derimot etter hvert til Storbritannia, og ble vant til britiske skikker. Derfor var det kanskje ikke så rart at hun og prins Harry kom så godt overens da de møtte hverandre for første gang, i Cape Town i 2004. Prinsen hadde den gang et friår, og brukte mye tid på å reise.

I årene de var et par, ble de flere ganger observert sammen. Først og fremst fordi den unge blondinen var glad i utelivet, og ofte ble fotografert med den rødhårede prinsen på fest.

<strong>DEN GANG DA:</strong> Prins Harry og Chelsy Davy ble ofte observert sammen på blant annet polokamper. Her avbildet i 2008. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Prins Harry og Chelsy Davy ble ofte observert sammen på blant annet polokamper. Her avbildet i 2008. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De dro også på polokamper sammen, og hun bestemte seg for å ta en grad på universitetet i Leeds for å være nærmere drømmemannen.

Hun sto også ved hans side da han undergikk militærtrening på Sandhurst, og var en skulder å gråte på da han ble nektet å reise til Irak. Hun ventet også tålmodig på ham da han kom hjem fra hemmelig oppdrag i Afghanistan.

Eksene i bryllupet

Ekser til tross - da prins Harry fikk sin hertuginne Meghan tidligere i år, var Chelsy Davy til stede under feiringen. Og hun var ikke den eneste av førstnevntes ekser på gjestelisten.

UENIGE: Det er mange som har møtt opp i Windsor i anledning prins Harrys og Meghan Markles bryllup, men ikke alle er enige i prinsens valg av brud. Reporter: Henriette Eilertsen / Video: Emilie Rydning Vis mer

For mange er det gjerne unaturlig å skulle invitere en tidligere flamme til sitt eget bryllup. Flere hevet dermed øyenbrynene da både Chelsy og Cressida Bonas (29) dukket opp i finstasen på hertugparets bryllupsdag.

<strong>I BRYLLUPET:</strong> Chelsy Davy dukket opp smilende utenfor kirken da Harry giftet seg med Meghan. Foto: NTB Scanpix
I BRYLLUPET: Chelsy Davy dukket opp smilende utenfor kirken da Harry giftet seg med Meghan. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den gang forklarte imidlertid TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, samt Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, følgende:

- Jeg tror faktisk at de to eksene er invitert rett og slett fordi prins Harry har beholdt vennskapet med dem begge - og jeg er jo helt sikker på at Meghan også har godtatt dette, fordi hun er så trygg på kjæresten, uttalte Totland til Se og Hør.

<strong>I 2014:</strong> Cressida Bonas var sammen med prinsen i en periode på to år. Foto: NTB Scanpix
I 2014: Cressida Bonas var sammen med prinsen i en periode på to år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Stavseng pekte, i likhet med ovennevnte, på at de to kvinnene fortsatt har et nært forhold til prinsen.

- Både Chelsy og Cressida er fortsatt en del av prins Harrys omgangskrets, og det var dermed naturlig å invitere dem i bryllupet. Cressida og Chelsy har vist sin lojalitet ovenfor Harry ved å holde tett om forholdet, selv etter at de respektive forholdene tok slutt, uttalte Stavseng.

LES OGSÅ: - Jeg hadde aldri hørt om Meghan

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer