Bryllup mellom AP-Hans og Venstre-Anders

- Vi gleder oss veldig, sier Arbeiderparti-politiker Hans Christian Lillehagen, som gifter seg med Venstre-politiker Anders Gaasland.

GLEDER SEG: Arbeiderparti-politiker Hans Christian Lillehagen gifter seg i august med forloveden og Venstre-politikeren Anders Gaasland. Bryllupet, som paret gleder seg veldig til, skal stå i Tysklands hovedstad Berlin. Foto: Arbeiderpartiet
GLEDER SEG: Arbeiderparti-politiker Hans Christian Lillehagen gifter seg i august med forloveden og Venstre-politikeren Anders Gaasland. Bryllupet, som paret gleder seg veldig til, skal stå i Tysklands hovedstad Berlin. Foto: Arbeiderpartiet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den 6. august gifter Arbeiderparti-politiker Hans Christian Lillehagen (41) seg med Venstre-politiker Anders Gaasland (43), som tidligere var medlem av KrF. Bryllupet skal stå i kunstnerbyen Berlin, to dager etter at paret har registrert giftermålet hos den norske ambassaden.

- Hvorfor vil dere gifte dere i Berlin?

- Vi har en leilighet der, i bydelen Schöneberg, og derfor tilknytning til byen. Og mange venner som synes det er fint å få tatt en tur til Berlin, sier Hans Christian Lillehagen til Seher.no.

Den store bryllupsfesten lørdag 6. august skal holdes i et lokale i den spennende bydelen Mitte, som er sentral både historisk og kulturelt for Berlin. Hele 130 gjester kommer til markeringen, både fra Norge og andre steder.

- Vi gleder oss veldig til det, sier Lillehagen til Seher.no.

Både Lillehagen og Gaasland er politisk engasjerte, og Lillehagen er leder av bydelsutvalget i Gamle Oslo.

Gaasland begynte sin politiske karriere som ungdomspolitiker i Krf på 1980-tallet og ble i 1992 leder for KrFU. Det vakte stor oppmerksomhet da han høsten 1992, på NRKs Lørdagsrevyen, stod fram som homofil og samtidig støttet Partnerskapsloven. 

Gaasland meldte seg ut av Krf i 1995 og ble lokalpolitiker for Venstre i 1996.
De to møttes faktisk gjennom lokalpolitikken i Gamle Oslo, men politikken sørger også for at det blir en særs kort bryllupsreise for de to.

- Jeg må tilbake på jobb to dager etter bryllupet, vi har jo et valg å vinne! sier Lillehagen humørfylt om høstens forestående kommune- og fylkestingsvalg.

Men det vordende ekteparet skal i det minste ha to uker fri før vielsen, og gser frem til å få litt ro før bryllupet. Vielsen kommer drøye tre år etter at den nye ekteskapsloven først ble vedtatt, og Lillehagen avslører at vedtaket har vært viktig for paret på flere måter.

- Første gang vi snakket sammen var faktisk på Operataket, sommeren 2008. For vi var begge til stede på feiringen av at den nye ekteksapsloven hadde blitt vedtatt. Det synes jeg er litt morsomt å tenke på, forteller han til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: 51-åringen giftet seg med 16-åring

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer