<strong>VIKING-BILDE MISBRUKT:</strong> Det er dette bildet av Henriette Bruusgaard ikledd viking-klær som er stjålet og brukt på flere nettsteder med rasistiske motiver. Bildet er tatt i forbindelse med TV-programmet Alt for Norge. Foto: TVNorge
VIKING-BILDE MISBRUKT: Det er dette bildet av Henriette Bruusgaard ikledd viking-klær som er stjålet og brukt på flere nettsteder med rasistiske motiver. Bildet er tatt i forbindelse med TV-programmet Alt for Norge. Foto: TVNorge Vis mer

Bruusgaard misbrukt på rasistiske nettsider

- Dette gjør meg direkte kvalm.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den populære programlederen Henriette Bruusgaard (33) har gjort seg bemerket i flere sesonger av programmet «Alt for Norge».

Men det er ikke alt ved oppmerksomheten som er like positivt.

Onsdag la TV-profilen ut en oppdatering på sin egen Instagram-side, der hun skriver at et promo-bilde for «Alt for Norge» er blitt misbrukt på flere rasistiske nettsteder. På bildet viser hun seg i viking-klær.

«Fikk nettopp mld om at dette bildet, der jeg er UTKLEDD som vikingkvinne i forbindelse med Alt for Norge sesong 1, har blitt misbrukt av flere rasistiske nettsteder, bl.a "Stopp masseinnvandringen" og "Stormfront.org" m.fl med både tekst og slagord på.», skriver hun.

<strong>MISBRUKT:</strong> På Instagram skriver Alt for Norge-programleder Henriette Bruusgaard at hun er blitt misbrukt på nettsteder som utviser rasistiske holdninger. Foto: TVNorge
MISBRUKT: På Instagram skriver Alt for Norge-programleder Henriette Bruusgaard at hun er blitt misbrukt på nettsteder som utviser rasistiske holdninger. Foto: TVNorge Vis mer

Saken fortsetter under bildet.


Bruusgaard tar sterk avstand fra holdningene disse nettstedene har. Nå vil hun ta grep for å få alt fjernet.

«Dette gjør meg direkte kvalm og skal gjøre mitt for å få det fjernet. Hvis jeg har noen følgere her på instagram som deler disse holdningene ber jeg dere avfølge meg umiddelbart. Alt for Norge og jeg tar sterk avstand til slike holdninger og vil overhodet ikke ha noe med dette å gjøre.»

Pressekontakt for «Alt for Norge» i TVNorge, Ola Magnus Svihus, har følgende å si om misbruken:

Vi har ikke full oversikt over hvor mange nettsteder eller Facebook-grupper som har misbrukt dette bildet. De vi har funnet på Facebook har vi rapportert inn for brudd på åndsverksloven, i tillegg til å kontakte gruppene. Dette er bruk av bilder fra et våre programmer satt inn i en kontekst som vi på ingen måte er komfortable med, eller støtter, og det kommer vi ikke til å tolerere, sier han til Seoghør.no.Seoghør.no har vært i kontakt med Henriette Bruusgaard, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Den kommende sesongen av «Alt for Norge» har premiere på TVNorge 30. august.

LES OGSÅ: Gravid Bruusgaard føler seg i fin form

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer