Melania Trump:

- Brutt med alle tradisjoner

Mens resten av Trump-familien roper høyt, er førstedamen høyst fraværende - med munnen igjen.

FORDUFTET: Den avtroppende førstedamen Melania Trump har ikke gitt lyd fra seg siden 1. januar. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB
FORDUFTET: Den avtroppende førstedamen Melania Trump har ikke gitt lyd fra seg siden 1. januar. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det som skulle være et fredelig møte i Kongressen der de formelt skulle godkjenne det endelige valgresultatet, endte i et kuppforsøk utført av Trump-tilhengere på Capitol Hill i Washington D.C onsdag.

USAs avtroppende president, Donald Trump (74), pekes i stor grad på som ansvarlig for stormingen og opptøyene, og for å ha oppildnet til bråket med sine gjentatte og grunnløse påstander om valgjuks.

Flere i Trump-familien har uttalt seg om kuppforsøket, blant andre Ivanka (39), Eric (37) og Donald Jr. (43).

Førstnevnte havnet i hardt vær for å kalle de voldelige demonstrantene for patrioter. Innlegget ble i etterkant fjernet.

En som derimot har holdt munnen lukket og glimret med sitt fravær er den avtroppende førstedamen, Melania Trump (50). «Hvor i alle dager er Melania?», er trolig et spørsmål flere amerikanere nå stiller seg.

VEKKER OPPSIKT: De siste dagene har ivrige Twitter-brukere vært overbevist om at USAs president Donald Trump har leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

Taus som en østers

Førstedamen var ikke ved ektemannens side i går da han henvendte seg til tilhengerne sine nær Det hvite hus. Hvor hun befinner seg er foreløpig ukjent, og det siste vi har hørt fra Melania var i anledning Twitter-innlegget hun delte 1. januar.

«Ønsker alle et godt nyttår. Måtte 2021 bli fylt med velsignelse, glede, god helse og fred gjennom hele året», lød beskjeden fra førstedamen.

De siste bildene av Melania er datert 31. desember i fjor. På et av bildene som er tatt ser man Melania på vei inn i Air Force One sammen med ektemannen på Palm Beach internasjonale flyplass. De andre bildene viser ekteparet tilbake i Washington samme dag.

PÅ VEI HJEM: Her ser man Melania og Donald Trump på vei inn i Air Force One på nyttårsaften. Foto: Tom Brenner / Reuters / NTB
PÅ VEI HJEM: Her ser man Melania og Donald Trump på vei inn i Air Force One på nyttårsaften. Foto: Tom Brenner / Reuters / NTB Vis mer
VEL HJEMME: Dette er blant de aller siste bildene som er tatt av Melania Trump. Foto: Tasos Katopodis / AFP / NTB
VEL HJEMME: Dette er blant de aller siste bildene som er tatt av Melania Trump. Foto: Tasos Katopodis / AFP / NTB Vis mer

Bildene ble tatt i forbindelse med parets hjemreise fra Mar-a-lago i Florida hvor Donald Trump har arrangert nyttårsfest siden 2000. I fjor besluttet paret imidlertid å reise lenge før fyrverkeriet ble skutt opp.

- Har vært taus hele tiden

Når Se og Hør slår på tråden til politisk kommentator og USA-ekspert Eirik Bergesen, forteller han at det ikke er forventet at Melania kommer til å bryte tausheten om situasjonen i USA.

- Hun har jo vært taus hele tiden. Det som er interessant er at to av hennes nærmeste rådgivere nå har trukket seg, og det tror jeg beskriver den spesielle situasjonen hun er i. Hvor hun selv trolig oppfatter det som veldig vanskelig å være gift med Donald Trump, og det reflekterer måten det jobbes på rundt henne, forteller Bergesen.

Videre forklarer Bergesen at alle de tidligere førstedamene fant seg en rolle hvor de jobbet mye og var synlige på ulike felt, noe Melania ikke har valgt å gjøre.

SKILLER SEG UT: USA-ekspert og politisk kommentator Eirik Bergesen mener Melania Trump har oppført seg svært annerledes enn tidligere førstedamer. Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP / NTB
SKILLER SEG UT: USA-ekspert og politisk kommentator Eirik Bergesen mener Melania Trump har oppført seg svært annerledes enn tidligere førstedamer. Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP / NTB Vis mer

- Hun har brutt med alle tradisjoner på det. Den ene hjertesaken hun valgte seg handlet om kampen mot nettrakassering, som også er helt absurd, gitt at ektemannen er verdens største Twitter-nettroll.

Bergesen påpeker at Melania heller ikke bor i Det hvite hus, men har en bolig i Maryland med sønnen.

- Det at hun gjør det handler nok mye om at hun skal holde sønnen borte fra det søkelyset som innebærer å være sønnen til Donald Trump. Det kan være ulike årsaker til at hun distanserer seg fra presidentembetet. Hun har ved noen helt få anledninger kommentert offentlig, og noen ganger uttalt ting som har gått imot ektemannen.

TABBE: Avtroppende førstedame i USA, Melania Trump, får kritikk etter et besøk på et barnesykehus i Washington, D.C. Foto: AP Vis mer

Mistet to støttespillere

Som nevnt er ikke Melania ukjent for å trekke seg tilbake når det stormer som verst. Den avtroppende førstedamen har nemlig hittil ikke uttalt seg om ektemannens valgtap, ei heller påstandene om valgsvindel eller det faktum at han vant valget i 2016.

«Taus som en østers» er trolig et uttrykk hun har en forkjærlighet for. Mens ektemannen ikke har holdt tilbake hva gjelder å uttale seg om den voldelige demonstrasjonen, har Melania nærmest forduftet fra offentligheten.

TAUS: Den avtroppende førstedamen Melania Trump har til vane å forholde seg taus når det stormer som verst. Foto: Hannah Mckay / Reuters / NTB
TAUS: Den avtroppende førstedamen Melania Trump har til vane å forholde seg taus når det stormer som verst. Foto: Hannah Mckay / Reuters / NTB Vis mer

Gjennom hele presidentperioden har spekulasjonene om hva Melania Trump egentlig tenker og mener vært mange.

Det har stadig dukket opp videoer hvor hun ser ut til å forsøke å unngå å holde Donald i hånden, noe som har fått mange av Trumps kritikere til å spekulere på om hun egentlig også misliker både ektemannen og jobben som førstedame.

DEBATT: Denne videoen av førstedame Melania Trump (50) og ektemannen blir hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

For kort tid siden kunne man faktisk begynne å sette penger hos bettingselskaper på om førstedamen vil forlate ektemannen når han går av som president om kort tid.

Hvorvidt hun har planer om å uttale seg om kuppforsøket, gjenstår å se.

LES OGSÅ: - Venter på å skilles

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer