Glenn Jørgen Sandaker og Alexandra Kakurina:

Brutalt ærlig: - Vært langt nede

Det tidligere «Skal vi danse»-paret tok grep.

REALITY: Glenn Jørgen Sandaker og Alexandra Kakurina er blant deltakerne i den nye sesongen av «16 ukers helvete». Foto: Morten Eik/Se og Hør
REALITY: Glenn Jørgen Sandaker og Alexandra Kakurina er blant deltakerne i den nye sesongen av «16 ukers helvete». Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer
Publisert

I mars 2021 kunne «Skal vi danse»-paret Glenn Jørgen Sandaker (38) og Alexandra Kakurina (40) dele den hyggelige nyheten om at de hadde blitt foreldre for første gang da sønnen Filip kom til verden.

Sandaker og Kakurina kunne i 2011 avsløre overfor Se og Hør at de to var blitt et par etter å ha holdt forholdet hemmelig for pressen i to år.

Danseparet er for tiden aktuelle i den nye sesongen av «16 ukers helvete», og som proffesjonelle dansere er det kanskje mange som lurer på hvorfor de deltar i programmet.

Reality-deltakelse

Overfor Se og Hør røper de hvorfor.

- Vi var trente en gang, men det var før pandemi, sier Kakurina, før ektemannen skyter inn:

- Det er en kombinasjon av pandemi og at vi ble foreldre. Det har vært utfordringer med å få hverdagen til å gå opp, som gjorde at man ble sittende mye stille.

TOK OPPTAK: I podkasten «Åpen journal» får lytterne høre Katarina Flatland føde. Lyd fra: Podimo Vis mer

Fødsel

Ifølge 40-åringen gikk hun på en kraftig smell da hun ble mor for drøye to år siden.

- Etter fødsel har jeg fått en bukett med både komplikasjoner og alt som følger med. Jeg har fått full pott av ting som kan gå galt, forteller hun ærlig, og fortsetter:

- Jeg trengte rett og slett litt hjelp og motivasjon fra utsiden. Vi har ikke sovet på halvannet år - vi fikk en sønn som har vært allergisk mot søvn. Vi har ikke hatt sammenhengende søvn så vi har fått kjørt oss.

På et tidspunkt skal paret ha vært helt nede i kjelleren, og trengte noe for seg selv, forteller Kakurina videre. Det fant de i trening og så på deltakelse i programmet som en perfekt mulighet.

Se og Hør kan på nåværende tidspunkt ikke røpe hvordan paret gjør det i «16 ukers helvete».

Jenny Jenssen forteller om vekttapet etter «16 ukers helvete». Reporter: Lina Hekkli. Video: Nora Skavhaug/Se og Hør, «16 ukers helvete»/Discoverey +. Foto: Morten Eik. Vis mer

- En psykisk og fysisk påkjenning.

Sandaker kan likevel røpe at det har vært «kjempetrivlig» å trene med kona.

- Det å legge om livsstilen hjemme har også vært lettere når man er to. Som småbarnsforeldre må man ha det gode samarbeidet for at kabalen skal gå opp, sier han.

38-åringen har den siste tiden også vært en viktig støtte for Kakurina i tiden etter fødsel. Hun forteller at utfordringene ballet på seg.

- Hvor mye tid har du?, spør hun når journalisten lurer på hva som skjedde da hun hadde blitt mor.

- Det var det vanlige med delte magemuskler, navlebrokk, ryggproblemer og hofte. Og så mistet jeg følelsen i det venstre benet, forteller hun.

MISTET HÅRET: Mari Haugersveen, kjent fra blant annet «Tigerstaden», har mistet mye hår etter fødselen. Video: Mari Haugersveen Vis mer

Ifølge Kakurina ble «alt under navlen påvirket».

- Jeg har fått kjørt meg. Jeg hadde problemer med å gå, stå og sitte. Det var en kombinasjon hvor en ting ikke funket for noe annet var galt.

Etter fødsel måtte hun derfor ta én ting av gangen.

- Jeg måtte også vente på hjelp, så jeg venter fremdeles på en mulig brokkoperasjon. I mellomtiden har jeg kommet i form og er veldig godt rustet og føler meg i bedre form. Det vanskeligste har vært det å komme i gang når ikke noe funker. Jeg har vært ganske nede, forteller hun åpenhjertig om utfordringene.

- Du kjenner ikke igjen kroppen din. Jeg har vært vant til å ha kontroll og trene. Plutselig kunne jeg ikke gjøre noe av det som var vanlig for meg. Det har vært en psykisk og fysisk påkjenning.

Støtte

Sandaker synes det har vært vanskelig å se kona slite.

- Det er kjempevanskelig. Jeg prøver å bidra med det jeg kan og være til stede først og fremst. Men det er smertelig når man ikke kan gjøre noe fysisk. Det er ikke noen «quick fix» på noen som helst måte, sier han.

Malin Hammersgård var 15 år gammel da hun ble mamma til datteren Lotte, og noen år senere fikk vi følge dem i TV-programmet «Unge mødre». I dag er Lotte 18 år, og i fjor sommer ble hun mamma til sønnen Ole Konrad. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Kine Falch Vis mer

Ifølge Sandaker har han hjulpet Kakurina ved å se på alternative løsninger.

- Det er jo mye av det som gjelder kvinnehelse, at sånn er det og du må finne deg i det. Men det gjelder å ikke gi opp og se på andre alternativer, fortsetter han.

Heldigvis har Kakurina fått hjelp og oppfølgning, og ser også svært positivt på deltakelsen i «16 ukers helvete».

Programmet har premiere 18. september.

LES OGSÅ: - Begynte å grine

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer