Lady Gaga:

Brutalt ærlig om psykisk sammenbrudd

- Jeg kunne ikke leve i en løgn.

ÅPEN: Superstjernen Lady Gaga var nylig gjest under Oprah Winfrey (65) og WW`s «2020 Vision: Your Life in Focus Tour», hvor hun fortalte om helseutfordringene sine. Her er hun avbildet ved en annen anledning. Foto: NTB Scanpix
ÅPEN: Superstjernen Lady Gaga var nylig gjest under Oprah Winfrey (65) og WW`s «2020 Vision: Your Life in Focus Tour», hvor hun fortalte om helseutfordringene sine. Her er hun avbildet ved en annen anledning. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«A Star Is Born»-stjernen Lady Gaga (33) har hatt stor suksess når det kommer til karrieren sin, men på privaten har hun ikke alltid hatt det like enkelt. I 2014 sjokkerte Gaga ved å avsløre at hun hadde blitt voldtatt som 19-åring av en 20 år eldre mann.

For å komme seg gjennom overgrepet innrømmet stjernen at hun tok til alkoholen for å prøve å glemme hendelsen. I etterkant har hun vært svært åpen om overgrepet i håp om å kunne hjelpe andre som har vært i samme situasjon.

Ærlig om problemene

Nylig var Gaga gjest under Oprah Winfrey (65) og WWs «2020 Vision: Your Life in Focus Tour» i Fort Lauderdale, Florida.

Der åpnet hun ytterligere opp om helseutfordringene sine.

33-åringen fortalte blant annet om det traumatiske overgrepet som førte til PTSD (posttraumatisk stresslidelse, journ.anm.), hvordan det er å leve med sykdommen fibromyalgi og sitt psykiske sammenbrudd.

- På et tidspunkt ble jeg nødt til å fortelle folk om det. Jeg kunne ikke leve i en løgn. Jeg er en autentisk person og her er jeg, jeg er perfekt uperfekt, og det er vi alle. Vi har alle våre ting som vi går gjennom. Jeg følte at «hvorfor skal jeg ikke dele dette når jeg deler alt av meg selv med verden hele tiden, og jeg kan kanskje hjelpe mennesker som har hatt psykiske sammenbrudd», sa 33-åringen, ifølge Harper's Bazaar.

ÆRLIG: Lady Gaga holdt ikke tilbake da hun skulle fortelle om sitt psykiske sammenbrudd til Oprah Winfrey. Foto: NTB Scanpix
ÆRLIG: Lady Gaga holdt ikke tilbake da hun skulle fortelle om sitt psykiske sammenbrudd til Oprah Winfrey. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Begynte å skrike

Videre gikk sangstjernen inn i detalj på hvordan hun opplevde det da hun oppdaget at hun fikk et psykisk sammenbrudd.

- Det begynte å prikke i hele kroppen min og jeg begynte å skrike. Jeg var på et sykehus. Det er veldig vanskelig å beskrive hva det føles som, annet enn at det først begynner å prikke fra topp til tå, og så blir du nummen.

Videre hevdet Gaga at hjernen ikke orker å tenke mer eller føle, og at man forlater virkeligheten slik man kjenner til den. Skuespilleren fortalte også at medisiner var til stor hjelp for henne.

FALL: Under en konsert i Las Vegas tok Lady Gaga en fan opp på scenen. Det var kanskje ikke så lurt. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Foto: CNN Vis mer

- Skulle gå gjennom dette

Sangeren fortsatte med å fortelle at hun har slått seg til ro med helsen og fortiden sin, inkludert opplevelsen med overgrepet.

- Det skjedde av en grunn, alle de tingene jeg har vært gjennom. Jeg skulle gå gjennom dette. Til og med voldtekten - alt sammen. På en ekstrem måte godtok jeg at det skjedde fordi gud sa til meg: «jeg skal vise deg smerte. Og så skal du hjelpe andre mennesker som er i den smerten fordi du kommer til å forstå den».

Som tidligere nevnt er det ikke første gang 33-åringen forteller åpent om sine utfordringer. I 2015 fortalte Gaga om overgrepet til et kvinnepanel i New York.

Lady Gaga og Bradley Cooper hadde hovedrollene i den populære filmen «A Star Is Born» og på den 91. Oscar-utdelingen fremførte de sangen «Shallow» sammen - til stor applaus fra salen. Kort tid etter gikk spekulasjonene rundt hvorvidt Gaga og Cooper var mer enn bare gode venner. Vis mer

- Jeg holdt det for meg selv i syv år. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle akseptere det, og jeg visste ikke hvordan jeg kunne la være å klandre meg selv for det som skjedde. Det forandret livet mitt og meg som person totalt, fortalte hun ifølge E! News.

Overgrepet påvirket henne ikke bare psykisk, men også fysisk.

- Det forandret kroppen min. Når man gjenopplever det hele år etter år kan det utløse mønstre av fysiske plager i kroppen. Mange mennesker lider ikke bare mentalt og følelsesmessig, men også fysisk, fortalte hun videre.

LES OGSÅ: Dette er popstjernens mest vågale antrekk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer