Ashley Graham:

Brutalt ærlig om mammakroppen

- Det har vært tøft.

FIKK EN SØNN: Sist måned ble Ashley Graham mamma for aller første gang. Her er hun på et arrangement i New York i november, et par måneder før fødselen. Foto: NTB Scanpix
FIKK EN SØNN: Sist måned ble Ashley Graham mamma for aller første gang. Her er hun på et arrangement i New York i november, et par måneder før fødselen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I august i fjor kom den koselige nyheten om at den amerikanske modellen Ashley Graham (32) og ektemannen Justin Ervin (31) skulle bli foreldre for første gang.

Graviditeten kunngjorde duoen selv på sosiale medier på deres ni års bryllupsdag.

Den 18. januar, to dager før termin, fødte Ashley en liten gutt - som fikk navnet Isaac Menelik Giovanni Ervin.

Hjemmefødsel

To uker etter fødselen viste den nybakte moren frem sønnen for første gang med et koselig familiebilde.

Samme dag røpet 32-åringen også detaljer fra fødselen. Blant annet fortalte Graham at hun hadde valgt å føde hjemme fremfor på sykehus fordi hun ikke liker sykehus. Hun fikk heller ikke noen form for smertestillende.

- Jeg må si at etter å ha født naturlig slik at jeg følte ALT, så tror jeg ikke det er noe som helst jeg ikke kan klare lenger. Det er ingenting som kan bli presentert for meg hvor jeg vil svare: «Nei, det er for tøft, jeg klarer ikke takle det», fortalte hun i sin egen podcast «Pretty Big Deal», ifølge People.

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor 14. juni etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Åpenhjertig

Nå, tre uker etter at Ashley ble mor for aller første gang, letter hun på sløret om hvordan tiden etter fødselen har vært. Det gjør hun i et svært ærlig innlegg på Instagram.

- Rekk opp hånden hvis du ikke visste at du måtte skifte bleie på deg selv også. Etter alle disse årene i motebransjen hadde jeg aldri trodd at engangstruser skulle bli mitt favorittplagg, men sånn er det altså!

- Ingen snakker om tiden etter fødselen. Helingen (ja, til og med de grisete delene) nye mødre går gjennom. Jeg vil vise dere at det ikke bare er regnbuer og sommerfugler. Det har vært tøft, innrømmer hun til sine over ti millioner følgere.

Ifølge NHI er det vanlig å blø som ved en kraftig menstruasjon de første dagene etter fødsel. Dette kalles renselse, og renselsen kan være i opptil seks uker etter fødselen. Blødningene vil avta etter hvert, og da vil renselsen i hovedsak bestå av slim og utflod.

Bønn og sex

Ashley Graham og Justin Ervin, som begge er kristne, traff hverandre i kirken i 2009 og giftet seg ett år senere.

Modellen har aldri vært av den blyge sorten, og da hun var gravid i syvende måned avslørte hun blant annet at svangerskapet ikke stod i veien for sexlivet deres. Det som kanskje kom overraskende på noen var aktiviteten som tente henne og ektemannen.

I november avslørte nemlig 32-åringen at noe helt spesielt skjedde da hun og Ervin satt i bønn sammen.

- Vi liker egentlig begge to å meditere og be hver for oss, men så har vi oppdaget at det føles enda mer intenst når vi gjør det sammen. Det er typisk sånn: «Åh shit! Følte du det samme som meg?», delte modellen da hun gjestet «A Little Late with Lilly Singh» i november, ifølge E! News.

Videre forklarte Ashley at det hadde noe med den intime stemningen med dempet belysning og høy musikk å gjøre.

- Etter at vi er ferdige med å be, for vi har prioriteringene i orden, så river vi av hverandre klærne. Det er en fantastisk måte å komme nærmere hverandre på for begge to. Både når det gjelder det fysiske og det spirituelle, fortsatte hun.

Uhellet var ute på Time 100 gallaen i New York. Vis mer

Også tidligere har Graham snakket åpent om sexlivet sitt. I fjor vinter innrømmet hun blant annet til bladet Elle at sex har vært nøkkelen til å holde romansen med Ervin i live.

- Ha sex selv om du ikke føler for det, anbefalte hun, og forklarte at for deres forhold er dette den beste måten å bli kvitt anspenthet.

- Først krangler vi, og så har vi sex og er helt oppslukt av hverandre. Dette får oss til å glemme alt og vi blir i godt humør igjen, sa hun til magasinet, ifølge E! News.

HYLLES: Modellen Ashley Graham har etablert seg som en av verdens mest omtalte modeller. Video: Addition Elle Vis mer

LES OGSÅ: «Downton Abbey»-stjernen skilles etter åtte år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer