Alyssa Milano:

Brutalt ærlig om hårtap

Skuespilleren ble smittet av coronaviruset i vår. I et nytt intervju åpner hun opp om plagsomme ettervirkninger.

CORONASMITTET: Skuespiller Alyssa Milano ble coronasmittet i vår. Nå snakker hun om ettervirkninger. Foto: Lisa O'Connor / AFP / NTB
CORONASMITTET: Skuespiller Alyssa Milano ble coronasmittet i vår. Nå snakker hun om ettervirkninger. Foto: Lisa O'Connor / AFP / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg hadde aldri trodd at en sykdom, eller et virus, ville fortsette ... jeg er nå fem måneder inn i det og jeg har fortsatt små symptomer noen dager, fortalte skuespiller Alyssa Milano (47) da hun gjestet «The Dr. Oz Show» denne uken.

Milano har spilt i en rekke serier og filmer siden hun var en ung jente, men har kanskje i voksen alder bemerket seg mest som kvinneforkjemper gjennom blant annet metoo-bevegelsen.

Hun snakker stadig ut om betente temaer og derfor falt det kanskje naturlig for henne å snakke ut om sin erfaring med Covid-19. Skuespilleren ble nemlig smittet i vår, og opplever til den dag i dag ettervirkninger av sykdommen.

- Vanskelig

Det var i slutten av mars at Milano begynte å føle seg syk. Når hun torsdag gjestet «The Dr. Oz Show» åpnet hun seg opp om ettervirkningene.

Ifølge Daily Mail avslører «Who's The Boss»-stjernen at hun blant annet sliter med hårtap og korttidsminnet sitt.

- Det er vanskelig, spesielt når du er en skuespiller. Så mye av identiteten din ligger i disse tingene, som å ha langt silkehår og ren hud. I tillegg sliter jeg også med hukommelsessvikt. Som en skuespiller som må huske replikker og vise følelser, respondere og være «på» er det skremmende, sier hun til programleder Mehmet Oz.

CORONA-TEST: Marna Haugen også kjent som «komikerfrue» har vært i hardt vær etter at hun publiserte denne videoen. Video: Instagram / @Komikerfrue. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

I august delte 47-åringen en video på Twitter der hun børstet håret. Hensikten var å vise nettopp hvor mye hår hun mister, og ved slutten av videoen står Milano igjen med en håndfull hår.

I et klipp fra episoden som ligger ute på «The Dr. Oz Show» sin nettside forteller Milano at hun også har sett seg nødt til å dra til sykehus flere ganger i løpet av det siste halve året.

- I løpet av de siste fem månedene har jeg dratt til sykehuset tre eller fire ganger med dårlig pust, avslører hun.

Testet negativt

Selv om Milano flere ganger har snakket om hvordan coronaviruset har rammet henne, er det ikke så altfor lenge siden hun fant ut at hun var syk.

47-åringen testet seg nemlig flere ganger for viruset da hun var syk i mars og april, men resultatet kom tilbake negativt. Det til tross for at hun opplevde flere sentrale symptomer - som tap av smak, tung pust, mild feber og hodepine.

ISOLERT: Dronning Sonja forteller under åpningen av en kunstutstilling med Magne Furuholmen at det har vært trist å ikke kunne møte folk under coronapandemien. Video / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Etter at hun begynte å føle seg bedre tok hun også en antistofftest for å se om hun hadde hatt viruset, men også den kom tilbake negativt. I begynnelsen av august, litt over fire måneder etter at hun var syk, fikk hun derimot tilbake en positiv test på antistoffer.

«Jeg hadde Covid-19. Jeg ville bare at dere skulle være oppmerksomme på at testingssystemet vårt har feil og at vi ikke har de riktige nummerne. Jeg vil også at dere skal vite at denne sykdommene ikke er en bløff. Jeg trodde jeg var døende», skrev skuespilleren i et lengre innlegg på Instagram i august.

På bildet ser man Milano bruke oksygenmaske for å få puste tilstrekkelig. Bilder forklarte skuespilleren ble tatt 2. april. På tidspunktet hadde hun vært syk i om lag to uker, og hevder at hun gikk ned over fire kilo i løpet av de ukene.

LES OGSÅ: - Hun er som en komapasient

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer