Haddy N'jie:

Brutalt ærlig om graviditeten

- Det er hormonkaos.

TØFT: Haddy N'jie er ærlig om at svangerskapet ikke er en dans på roser hver dag. Foto: Audun Braastad / NTB
TØFT: Haddy N'jie er ærlig om at svangerskapet ikke er en dans på roser hver dag. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september kom den hyggelige nyheten om at Trond Giske (54) og Haddy N'jie (42) venter sitt andre barn sammen.

I 2016 ble paret foreldre til lille Maria (5). Mens dette blir Haddys andre barn, har ektemannen datteren Una (18) fra tidligere - og de to døtrene skal dermed bli storesøstre.

42-åringen er omtrent halvveis i svangerskapet i disse dager, men det har ikke gått helt på skinner.

NÅ ER DE GIFT: Det var en tydelig rørt Trond Giske som fortalte om øyeblikket da han så Haddy Njie komme opp kirkegulvet i Nidarosdomen i Trondheim. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Svangerskapsdepresjon

I podkasten «Summa Summarum» forteller nemlig 42-åringen, som selv beskriver seg som en pessimist, ærlig at det er litt mye hormoner om dagen.

- Jeg er halvveis i svangerskapet og prøver nå å balansere en svangerskapsdepresjon, så jeg er ganske ujevn fra dag til dag, sier hun åpent.

Hun påpeker at på innspillingstidspunktet har hun det helt greit, men at det kan svinge og endre seg fort.

- Det er hormonkaos, og det tåler jeg dårlig.

42-åringen forteller videre at hun tåler godt å ha en dårlig dag der hun bare er sur - ofte fordi det hjelper godt å se dattera Maria. I tillegg har hun blitt god på å skille mellom ufriske og friske tanker.

- En av tingene som er bra for meg, er at jeg ikke kan synke i meg selv. Jeg kan ikke tillate det. Jeg må hente i barnehagen, si «hei», hente regntøy - noen ganger synes jeg det er helt jævlig og skikkelig tungt å late som jeg er et vanlig menneske, men vanligvis går det jo bra da.

GRAVID: Jørgine Massa Vasstrand, bedre kjent som «Funkygine», forteller hvorfor hun ikke liker å være gravid. Video: Rød Løper Vis mer

Planla ikke å være åpen

Overfor Se og Hør forteller N'jie at hun til tider var nedstemt under forrige svangerskap også.

- Men ikke like ute av balanse som nå. Det er dessuten helt annerledes å gå gravid når man allerede har ett barn som krever sitt, enn å gå gravid når man først og fremst skal ta vare på seg selv, forteller hun.

På spørsmål om hvorfor hun har valgt å være så ærlig om egne utfordringer, innrømmer TV-profilen at det egentlig ikke var planlagt.

- Jeg hadde sagt ja til å være med i podkasten for lenge siden. Nå satt jeg der og fikk spørsmålet: hvordan har du det? Så valgte jeg å være ærlig. Det forventes liksom at man skal gløde litt av ren babylykke. Men for mange er ikke svangerskapet helt sånn. Det følte jeg det var greit å være ærlig om, forklarer hun.

- Hvordan går det ellers med svangerskapet?

- Det går greit. Nå er jeg godt inne i andre trimester, så nå er noen av de mest slitsomme plagene over for en stund. Men når man er 42 og gravid, må man kanskje regne med at kroppen får litt sjokk, svarer hun.

VENTER BARN: Naima Maresse markerte seg i «Ex on the beach» og «Ex and the city» for et par år siden - nå venter hun barn. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Svært hyggelig

Som nevnt var det tidligere denne høsten at paret delte den hyggelige nyheten om at de venter barn igjen.

«Jeg skal ikke ha barn, tenkte jeg. Så kom Mirakelet Maria. Det blir med det ene barnet, tenkte jeg. Men akkurat nå har jeg to bankende hjerter i kroppen! Hvis alt går som det skal, får Una og Maria et lillesøsken neste år», skrev N'jie i et innlegg på Instagram i september.

Overfor Se og Hør fortalte han at de ser frem til den kommende familieforøkelsen.

- Det er svært hyggelig, og jeg gleder meg mye til å bli pappa igjen, sa Giske.

Han kunne samtidig avsløre at termin er i slutten av februar neste år, og at paret foreløpig ikke vet kjønnet på barnet.

LES OGSÅ: - Det er så absurd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer