Helene Olafsen:

Brutalt ærlig om depresjonen

- Jeg tillot ikke meg selv å være glad, jeg tillot ikke meg selv å føle noe som helst, egentlig, forteller Helene Olafsen.

ÅPEN: I onsdagens episode av podkasten «Ida med hjertet i hånden» forteller programleder Helene Olafsen om de mer dystre sidene av livet sitt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ÅPEN: I onsdagens episode av podkasten «Ida med hjertet i hånden» forteller programleder Helene Olafsen om de mer dystre sidene av livet sitt. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lykken ser ut til å smile for «Senkveld»-programleder Helene Olafsen (30) om dagen. I november i fjor kapret hun drømmeboligen på idylliske Malmøya midt i Bunnefjorden sammen med forloveden Jørgen Nilsen (29). Og for drøye to uker siden ble hun mamma for første gang da sønnen Louie kom til verden.

Det skal imidlertid nevnes at ikke alt har vær en dans på roser for den populære programlederen.

I ukas episode av programleder Ida Fladens (34) podkast «Ida med hjertet i hånda», åpner nemlig Olafsen opp om de sidene av livet sitt som allmennheten ikke får et innblikk i, og det viser seg at 30-åringen har slitt med depresjon.

Det var Nettavisen som først omtalte saken.

BLITT MAMMA: Helene Olafsen forteller om livet som nybakt mamma i «Senkveld». Video: TV 2 Vis mer

Skadet seg selv psykisk

På spørsmål fra Fladen om Olafsen har opplevd «ordentlig mørke dager», svarer sistnevnte bekreftende. Til Fladen forteller den nybakte moren at hun opplevde å være deprimert tilbake i 2011.

30-åringen forteller videre at hun så en film en gang som traff henne veldig, og som beskrev depresjon som «en stor sort hund som alltid er der og skygger for sola».

- Det er en «styggen på ryggen»-greie. Jeg tillot ikke meg selv å være glad, jeg tillot ikke meg selv å føle noe som helst, egentlig, og fant måter å skade meg selv på. Ikke at jeg kuttet meg eller noe sånt, men andre måter, forteller Olafsen åpenhjertig, og legger til at hun bevisst jobbet mot seg selv.

Hun understreker at hun aldri skadet seg fysisk, men psykisk.

Programlederen innrømmer at hun sa stygge ting til seg selv og tenkte mange negative tanker. Hun beskriver det som en spiral som er vanskelig å komme ut av.

- Jeg har aldri hatt noe spesielt god selvtillit. Hvis ting ikke går bra, så klandrer jeg alltid meg selv. Det er alltid min feil, og det tror jeg er bra til en viss grad, fordi det lønner seg sjelden å klandre omgivelsene, fortsetter Olafsen.

Jørgen er redningen

Hun påpeker at det å føle at alt er hennes feil, er noe som fortsatt henger igjen. Når Olafsen får spørsmål om hva hun gjør i dag hvis hun opplever en nedstemt periode, svarer hun kjapt at forloveden Jørgen Nilsen er svaret på det.

- Han er veldig lett og lys, så han har plass til mitt mørke på en måte. Han er veldig flink til å viske det bort, svarer Olafsen, og legger til at når hun er kjæreste med Jørgen er det mindre mørke ting å ta tak i, sier hun til Fladen.

Til tross for den tøffe perioden i 2011, er hun i dag glad for at hun har vært langt nede - slik at hun kan kjenne igjen tegn og vite på forhånd når hun må «skjerpe seg» litt.

VIKTIG STØTTE: Helene Olafsen forteller at forloveden Jørgen Nilsen er redningen når hun føler seg nedstemt. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
VIKTIG STØTTE: Helene Olafsen forteller at forloveden Jørgen Nilsen er redningen når hun føler seg nedstemt. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

I podkasten kommer Olafsen også inn på da hun ble kjæreste med Jørgen - kort tid etter bruddet med ekskjæresten. Dette beskriver hun som en tøff periode da hun var både trist og veldig glad på samme tid.

Video: Sølve Hindhamar Vis mer

På tidspunktet da Nilsen og Olafsen møttes for første gang, var de begge i forhold med andre. Duoen var dansepartnere i «Skal vi danse», og det begynte raskt å florere rykter om at de hadde funnet tonen.

Se og Hør har foreløpig ikke lykkes med å få en kommentar fra Helene Olafsen.

FØDSELSDEPRESJON: Kristin Gjelsvik opplever ikke bare medgang og solskinn etter fødselen. Vis mer

Skjønte ikke at hun var forelsket

I en tidligere episode av podkasten «Må på behandling» med Morten Ramm (41), lettet eks-snowboardkjøreren på sløret om forholdet med Nilsen - og hvordan ting foregikk da de traff hverandre som danser og dansepartner høsten 2017.

Der avkreftet hun at det skjedde noe i kulissene under innspillingen av TV 2-programmet.

I podkastepisoden ble Olafsen blant annet spurt om hvor fort forelskelsen mellom paret kom.

- Jeg tror han (Jørgen, journ.anm.) ble forelsket ganske tidlig. Men jeg tror ikke jeg skjønte det før mot slutten. Og jeg skjønte ikke at jeg var det før lenge etterpå [ …]. Jeg har jobbet tett med gutter i idrett hele livet, så jeg klarte ikke å skille det fra andre, sa hun om «Skal vi danse»-tiden, og fortsatte:

- Jeg sa til kjæresten min: «Du, jeg tror jeg og Jørgen er sjelevenner». Det sa jeg ganske tidlig. Så jeg syntes vi funket bra å jobbe sammen, og var veldig fornøyd med partnerskapet, så jeg skjønte ikke det før etter lang tid.

LES OGSÅ: Brøt tausheten om forholdet med puppespøk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer