James Charles:

Brutal stil-forandring forvirrer fansen

Youtube-stjernen James Charles skapte full forvirring da han viste frem sin nye sveis. Eller snarere - mangelen på den.

- Hva faen, er det kødd? Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Youtube-stjerne James Charles (21) har blitt en verdenskjent skjønnhetsinfluenser, som har gjort stor suksess i ung alder.

Han har gitt ut flere sminkekolleksjoner, er selvskreven gjest på en rekke storslagne røde løpere, og ble blant annet den første gutten på forsiden av Covergirl som 17-åring. Der figurerte han med ingen ringere enn superstjerne Katy Perry (36).

Den talentfulle make up-artisten er et forbilde for mange unge, spesielt når det kommer til sminke og stil, men et helt spesielt stilgrep har fredag fått fansen til å hamre løs i kommentarfeltene.

«Vent til dere ser hva jeg gjorde med håret mitt», skriver han på Instagrams historiefunksjon.

AVSLØRER: Ryktene har svirret om at Kanye West har vært utro mot Kim Kardashian West med youtuberen Jeffree Star. Nå kommenterer sistnevnte ryktene. Video: Jeffree Star Vis mer

«Er det juks?»

21-åringen har nemlig barbert av seg alt det mørke håret, og sitter igjen med en glattbarbert skalle. Charles har lenge hatt den samme sveisen, hvor håret er lengre på toppen, og gradvis barbert på sidene. Det har nærmest vært som en signatursveis å regne.

Nå viser han altså fram flere bilder og videoer av en hårløs isse.

Også på Twitter har han lagt ut bilder av sitt nye utseende.

«Hvorfor er James Charles skallet? Er det juks? Hvorfor er han i det hele tatt på en restaurant under en pandemi? Jeg har så mange spørsmål», skriver en følger.

«Er James Charles virkelig skallet? Hva skjedde, jeg var borte fra Twitter i en time», skriver en annen.

Flere mener at han har på en såkalt «bald cap», og at han i virkeligheten skjuler det ekte håret sitt under et lag med latex.

UGJENKJENNELIG: «Bloggerne»-profil Joakim Kleven har ventet i 27 år på å få oppfylt en drøm, nemlig å bli kledd opp i drag. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Gjorde det selv

Det avviser imidlertid stjernen selv overfor en av paparazzifotografene som hadde ham i linsen under stilpremieren. Paparazzifotograf, Kevin Wong, spør nemlig 21-åringen om han virkelig har fjernet alt håret fra hodet.

- Jeg bare tester noe nytt. Jeg gjorde det, liker du det? Det er ekte, svarer han i videoen han selv har lagt ut.

Her sier han også at det var han selv som dro fram barbermaskinen, og at han har filmet det hele. Charles har derimot foreløpig ikke lagt ut noen video på Youtube som viser at hår og hode faktisk skiller vei.

Reaksjonene rundt stilbyttet er mildt sagt varierte, men de fleste er ikke overbeviste. Noen uttrykker at de likte bedre 21-åringens hårmanke, og noen går ganske langt i å slenge negative kommentarer.

Det ser imidlertid ikke ut til å gå inn på Charles, som har ferdes rundt nettroll siden internett-karrieren tok av i 2015. Han har nemlig repostet flere av reaksjonene, blant annet en som mener at han ser ut som en «homofil Voldemort».

Hyller Youtube-kollega

I møtet med paparazzifotografen forteller også Charles at han er svært stolt av Youtube-kollegaen JoJo Siwa (17), som forrige uke delte at hun var skeiv, og røpet at hun hadde jentekjæreste.

- At hun akkurat kom ut for så mange barn, som LGBT+.. Jeg kan ikke engang forklare hvor kraftfullt og fantastisk det er. Det er så mange unge som legger press på seg selv, eller som er usikre på legningen sin. At de kan se opp til noen som JoJo Siwa, som er overalt, og bli inspirert og komfortable med seg selv, det er fantastisk, sier han.

Selv kom Charles ut som homofil som 12-åring.

LES OGSÅ: Sjokkerer med nytt utseende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer