Øyvind «Vinni» Sauvik:

- Brutal måte å leve på

Artisten åpner seg i podkast.

ÅPNER SEG: Øyvind «Vinni» Sauvik forteller om det tøffe og sårbare han gikk gjennom som artist. Foto: Morten Eik / Se og Hør
ÅPNER SEG: Øyvind «Vinni» Sauvik forteller om det tøffe og sårbare han gikk gjennom som artist. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Øyvind Sauvik (46), bedre kjent under navnet «Vinni», slo først gjennom som artist i hiphop-duoen «Paperboys» på 1990-tallet. Noen år senere, nærmere bestemt i 2010, begynte han som soloartist og ga ut sitt aller første album.

I løpet av sin lange artistkarriere har Sauvik fått mye oppmerksomhet og oppnådd stor suksess med flere hitlåter. Livet som artist har imidlertid ikke bare vært en dans på roser.

Nå åpner 46-åringen seg også om det tøffe og sårbare han gikk gjennom som artist - og ikke minst hvordan det påvirket selvfølelsen. Det gjør han i Christine Danckes (38) podkast.

ALKOHOL: Øyvind «Vinni» Sauvik var gjest på «Lindmo», og der fortalte han om at han begynte å drikke i veldig ung alder. Video: NRK Vis mer

- Jævlig skummelt og brutalt

I episoden legger ikke artisten skjul på at han har hatt høye forventninger til seg selv som artist, men at også andres forventninger har spilt en stor rolle.

- Man lever jo på eksterne bekreftelser og putter sin egen verdi i andres hender. Det er jo en veldig skummel greie - og nesten umulig å unngå. Men det er så gøy da, når man for eksempel har suksess med en låt som funker, da er det så lett å føle seg fresh og på toppen av listen og alle digger meg, forteller han.

Behovet for bekreftelse fra andre førte riktignok til at han begynte å reflektere mer rundt seg selv.

FORBANNA: Øyvind «Vinni» Sauvik var fast bestemt på å reise hjem før en lagkonkurranse i «Kompani Lauritzen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Da innser man at man har lagt bort råderetten til sin egen selvfølelse i andres hender. Det er jævlig skummelt og brutalt. For hvis du bare er kul så lenge du er hot, er det bare et tidsspørsmål før du ikke er hot lenger, mener Sauvik.

Tross folks forventninger, legger ikke artisten skjul på at han fremdeles lever opp til den såkalte «partyprinsen» som han var tidligere og trives med det, bare at det ikke er på samme måte lenger.

Se og Hør har forsøkt å få en kommentar gjennom Øystein Sauviks manager Gunnar Greve, foreløpig uten hell.

VAR TØFT: Reality-programmet «Kompani Lauritzen» hadde premiere på TV 2, og deltaker Øyvind «Vinni» Sauvik angret på deltakelsen allerede i forkant av innspillingen. Video: Steffen Pettersen / Reporter: Martine Johansen Vis mer

- Tror ikke det er sunt

Sauvik følger opp med at det er i musikkens verden at selvfølelse er ekstra reelt, spesielt siden han har laget sanger om sitt eget liv.

- Så hvis du da blir avvist, og kanskje ikke bare det, men tenker at det er den verste dritten man har hørt, blir det eksistensielt. Det er jo det fineste i meg, så det er en brutal måte å leve på og jeg tror ikke det er sunt, innrømmer han.

I dag jobber Sauvik som låtskriver i teamet til sin manager Gunnar Greve (40) og danske Kasper Vester. Hittil har han vært med å skrive flere hitlåter i samarbeid med andre artister.

LES OGSÅ: - Følte meg som søppel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer