Grammy Awards 2018:

Bruno Mars tok hjem syv Grammy-priser i natt

Ingen nordmenn nådde opp i kveldens Grammy-utdeling.

VANT: Bruno Mars vant Grammy-prisen for årets sang med låten «That's What I Like». Foto: NTB scanpix / AFP PHOTO / Timothy A. CLARY
VANT: Bruno Mars vant Grammy-prisen for årets sang med låten «That's What I Like». Foto: NTB scanpix / AFP PHOTO / Timothy A. CLARY Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Det ble ingen Grammy-pris på Stargate-duoen Mikkel Storleen Eriksen og Tor Erik Hermansen.

Til tross for til sammen fem nominasjoner til årets utdeling, ble det ingen priser for verken Stargate eller Morten Lindberg.

Stargate var nominert til «Song of the Year» med låten «Issues».

Men i konkurranse med Jay-Zs «4:44», Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber med «Despacito», Logic feat. Alessia Cara & Khalid med «1-800-273-8255» og Bruno Mars med «That's What I Like», nådde ikke den norske popskaper-duoen helt opp.

Prisen gikk til «That's What I Like» med Bruno Mars. Mars vant også prisen for beste R&B-opptreden og beste R&B-sang med den samme låten. I tillegg vant han både «Record of the Year», årets R&B-album og «Best Engineered Album» for «24K Magic»-albumet.

Med prisen for «Album of the Year» blir Bruno Mars mestvinnende artist i 2018.

60-års-jubileum

Grammy-utdelingen 2018, årets store musikkhappening gikk av stabelen i natt, og mange av de aller største, beste og mest kjente innen musikk hadde samlet seg til fest i Madison Square Garden i New York.

Det var 60. gang at musikkbransjen kåret toppene fra året som har gått. I år var første gang på 15 år at utdelingen ble avholdt i New York.

Saken fortsetter under:

Blant de nominerte til de aller største kategoriene fant vi stjerner som Ed Sheeran, Lady Gaga, Bruno Mars, og Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber, for å nevne noen.

Bruno Mars var en av artistene som markerte seg med flere Grammy-priser i natt. Også Kendrick Lamar har kommet spesielt godt ut, med priser for blant annet beste rap-album, beste rap-album og beste rap-låt.

Lamar var storfavoritt på forhånd, med syv nominasjoner, nest etter Jay-Z. Bruno Mars var også blant de tre mest nominerte.

Fem norske nominasjoner

Det var fem norske nominasjoner til årets Grammy-utdeling. I den prestisjetunge «Song of the Year»-kategorien har den norske popskaper-duoen Stargate, som består av Mikkel Storleen Eriksen og Tor Erik Hermansen, sikret seg en nominasjon, med låten «Issues», som er framført av artisten Julia Michaels.

Tekniker og produsent Morten Lindberg var nominert i fire kategorier: to i «Best Surround Sound Album», i tillegg til «Best Engineered Album» og «Producer Of The Year».

Dessverre nådde Lindberg ikke opp i år heller. Han har per i dag rekord i antall Grammy-nominasjoner uten å vinne.

I kategorien for årets rapalbum var «Tyler, The Creator - Flower Boy» nominert. Anna Lotterud, kjent som artisten Anna of The North synger på to av låtene i albumet. Men prisen gikk til Kendrick Lamar med albumet «Damn».

I kategorien for beste urbane moderne album vant The Weeknds «Starboy», der den norske musikkprodusenten Cashmere Cat er involvert i fire av låtene.

Tidligere Grammy-priser

Tre ganger tidligere har nordmenn stukket av med en Grammy-pris.

Stargate har tidligere vunnet Grammy både i 2008 for «Best R&B Song» med Ne-Yos «Miss Independent» og i 2010 for «Best Dance Recording» med Rihannas «Only Girl (In The World)».

I tillegg vant Truls Mørk prisen i 2001 for beste instrumental soloopptreden.

​LES OGSÅ: Død, vold og protester preger Grammy-prisens historie

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer