Marianne Jemtegård:

Brukte tre måneder på å gi datteren et navn

- Jeg kunne havnet i fengsel.

VANSKELIG: Moteekspert Marianne Jemtegård sliter med å velge navn til datteren sin. Om hun ikke bestemmer seg snart, kan det få alvorlige konsekvenser. Reporter: Julie Solberg. Video: Andreas Fadum Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Litt over tre måneder er gått siden «God morgen Norge»-stylist og moteekspert Marianne Jemtegård (39) kunne avsløre at hun hadde blitt mamma for første gang sammen med samboeren Eder Zinho Alves.

Nyheten delte hun på Instagram til sin følgerskare og familiemedlemmer som spent satt og ventet på en oppdatering.

Den gang kunne moteeksperten fortelle til Se og Hør at paret ikke hadde kommet frem til noe navn på datteren enda, og det skulle vise seg å ta enda lengre tid enn forventet.

Vanskelig navnevalg

Ifølge Jemtegård har det nemlig ikke vært enkelt å finne det perfekte navnet til datteren. For Jemtegård og Alves var det viktig at navnet skulle klinge bra på flere språk enn bare norsk.

- Vi har hatt litt utfordringer i forhold til at Alves kommer fra Paris og har portugisisk bakgrunn. Familien hans snakker portugisisk og fransk, vi snakker engelsk sammen, også må hun selvfølgelig ha et navn som høres fint ut på norsk, fortalte Jemtegård.

Tirsdag kunne imidlertid 39-åringen avsløre overfor Se og Hør at paret endelig har kommet frem til hva datteren skal hete.

- Julia Amelia. Fordi hun ble født inn i den varmeste solskinns-sommeren noensinne, og fordi hun bringer lys og kjærlighet i livet vårt hver dag. Også elsker jeg det når pappaen hennes sier Julia på fransk, det lyder så mykt og vakkert, forteller hun.

- Nå smiler og ler hun hver gang vi synger navnet for henne. Nesten like mye som hun smiler når hun hører «Rock With You» med Michael Jackson. Det synes jeg lover godt, legger hun til.

Kunne risikert i fengsel

Fredag forrige uke møtte Se og Hør Jemtegård i Nydalen i forbindelse med kjendismanager Erland Bakkes 40-årsfeiring. Der kunne Jemtegård nemlig fortelle at datterens favorittsang er ovennevnte låt av Michael Jackson.

- Hun faller alltid til ro når vi spiller den, uttalte hun.

På det tidspunktet hadde Jemtegård ikke bestemt seg for hva datteren skulle hete, og uttrykte både frustrasjon og bekymring for det vanskelige navnevalget. Ifølge en språkforsker hun hadde snakket med kunne hun havne i fengsel hvis hun ikke bestemte seg innen seks måneder.

  • Se video øverst i saken!

- Du får en bot først, men hvis man ikke betaler boten så kan man havne i fengsel, fortalte hun, og konstaterte at hun ikke hadde noen plan om å bruke et halvt år på navnevalget.

Født med keisersnitt

Dagen før Jemtegård ble lagt inn på sykehus for å ta imot sin nye datter, gjestet moteeksperten TV 2-programmet «God Sommer Norge». Der fortalte hun at hun var tydelig spent på hva den store dagen skulle bringe, og at hun hadde fått mange råd på veien.

- Jeg har fått utrolig mye henvendelser i etterkant, fra kvinner som forteller sine historier om hvordan det har vært, fortalte hun.

Avgjørelsen om planlagt keisersnitt, noe 39-åringen har vært åpen om tidligere, ble tatt imot med blandede følelser hos enkelte.

- Fødepolitiet er ikke legene som vurderer hvorvidt man skal få keisersnitt eller ikke, men gjerne alle oss andre som har vært gjennom fødselen selv og vet veldig godt hvordan dette her skal gjøres.

- Det er fascinerende å se hvordan vi engasjerer oss så veldig i andres livsvalg når det gjelder helse, spesielt når det kommer til fødselen. Jeg synes vi kvinner må være litt snillere med hverandre, det er mange måter å bli mamma på, og det er hardt og tøft og en bragd uansett hva man velger. Jeg syns vi skal støtte hverandre og være litt mindre dømmende, fortsatte hun.

39-åringen kunngjorde selv graviditeten i februar. Det gjorde hun i en «God morgen Norge»-sending, og delte i tillegg et innlegg på Instagram. Der røpet hun både hvor langt hun var på vei - og babyens kjønn.

LES OGSÅ: Dryppet morsmelk i nesen til barna sine