Mia Gundersen:

- Brukte to år på å bearbeide bruddet

Mia Gundersen åpner opp om den tunge perioden.

TØFT: Mia Gundersen snakker nå åpent om skilsmissen fra eksmannen for fire år siden. Det har ikke vært en enkel periode, forklarer hun. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TØFT: Mia Gundersen snakker nå åpent om skilsmissen fra eksmannen for fire år siden. Det har ikke vært en enkel periode, forklarer hun. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

«Farmen kjendis» er like populært som alltid, og denne sesongen har bydd på store mengder drama, skader og vennskap. Denne uken ble det kjent at TV-dommer Mia Gundersen (58) var blant årets utfordrere i serien, sammen med Asgeir Borgemoen (48).

Det var Gundersen som til slutt klarte å kjempe seg inn, noe som sendte Borgemoen inn på sidegården «Torpet» - der også han kan kjempe seg inn igjen.

UT MOT SPILLGIGANT: I programmet «I lomma på Silje» hjelper forbrukerøkonom Silje Sandmæl kjendiser med økonomien. Og det var særlig en oppdagelse som har gjort Mia Gundersen fly forbanna. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken/Viaplay/Rød Løper Vis mer

Gundersen er et kjent navn for det norske TV-publikumet, og har medvirket som dommer i «Norske Talenter» i en årrekke. Hun har blitt spurt om å være med på «Farmen kjendis» siden første sesong i 2017, men denne gangen passet det såpass bra at hun så seg nødt til å takke ja.

I anledning deltakelsen har 58-åringen valgt å gi et intervju med VG, der hun forteller alt fra livet på gården til livet som singel. For litt over fire år siden ble det nemlig kjent at ekteskapet hennes med fotografen Marcel Leliënhof (53) var over - etter hele 13 år.

Flere faser

Gjennom ekteskapet fikk de to barn, Daniel (15) og Amente (24). Til avisen, på spørsmål om hun har kommet over skilsmissen, forteller Gundersen at prosessen har vært alt annet enn enkel.

- Ja, det har jeg. Jeg brukte to år på å bearbeide bruddet. Jeg gikk gjennom faser, sier hun, og fortsetter:

- BRUKTE TO ÅR: Mia Gundersen sier at det tok tid å bearbeide bruddet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
- BRUKTE TO ÅR: Mia Gundersen sier at det tok tid å bearbeide bruddet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg kjenner mange som har gjort det samme, og som er gjennom de samme fasene. Uten tvil. Man må ta den tiden det tar, så man ikke havner i en situasjon der du ikke er helt ferdig og du ikke vet hva som er best for deg, forklarer hun til avisen.

Siden skilsmissen har 58-åringen vært singel, mens eksmannen fikk ny kjæreste i 2017. Selv om hun innrømmer at det hadde vært deilig å ha en armkrok å ligge i tidvis, synes hun at livet som singel går overraskende bra. Hun gidder ikke finne noen bare for å finne noen, og vil helst møte drømmeprinsen før hun slår seg til ro.

Overfor avisen beskriver hun den potensielle drømmemannen som en som er trygg på seg selv.

- Jeg er åpen, og tenker med meg selv at møtet avgjør. Det er i møter du kjenner hva det er som skjer. Kommer det en mann, en skikkelig mann, så henger jeg meg på ham, forteller hun og smiler.

«71 grader nord» kan være tøft for hvem som helst - også for Jahn Ivar «Mini» Jakobsen. Han sier en episode med Mia Gundersen reddet livet hans under oppholdet. Vis mer

Økonomisk mareritt

Dette er på langt nær første gang TV-profilen uttaler seg om bruddet eller singellivet. Sist i februar fortalte hun om ulempene som skilsmissen har ført med seg. Hun eier et 260 kvadratmeter stort hus på Nordstrand i Oslo, som sto ferdig i 2006. Hun kjøpte ut eksmannen etter bruddet - da hun fortsatt ville bli boende. Boligen har en prisantydning på 14 til 15 millioner kroner.

Men huset er den dag i dag fremdeles ikke solgt. I et nylig intervju med «God kveld Norge» fortalte Gundersen, som for to år siden også kjøpte en leilighet i Oslo sentrum, at hun gikk på en økonomisk smell etter skilsmissen.

LEKKERT: Huset på Nordstrand er tegnet av arkitekt Arvid Bjerkestrand, og har utsikt over Oslofjorden. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
LEKKERT: Huset på Nordstrand er tegnet av arkitekt Arvid Bjerkestrand, og har utsikt over Oslofjorden. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Nå sitter hun på boliger med en samlet verdi på rett over 23 millioner kroner, men bare én inntekt. Den eneste grunnen til at hun kunne beholde huset på Nordstrand, er at hun leier ut en leilighet som tilhører boligen. I tillegg leier hun for tiden ut leiligheten hun eier i sentrum.

- Jeg måtte leve, jeg måtte bare klare det. Jeg fikk jo dobbelt så mye gjeld som da vi var to, innrømmet hun.

I FJELLVEGGEN: Det blir ekstra tøft for Mia Gundersen i kveldens episode av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Se episoden på TVNorge kl. 20.00. Vis mer

Med andre ord har det å leie ut leiligheten fått det til å gå rundt for «Norske Talenter»-dommeren. Perioden etter bruddet var, som nevnt, knalltøff for Gundersen. Fra å være en etablert familie på fire, tok livet plutselig en helt annen retning.

Alt hun hadde drømt om raste sammen, og midt oppe i sorgen skulle hun også ta vare på de to sønnene. Det ble en tid med mange tårer og mye sinne.

- Det var veldig tungt, men jeg har kommet styrket ut av det. I dag er jeg helt ferdig med skilsmissen, og er glad for å være i en annen fase av livet. Selvsagt er det alltid litt vemodig å selge det som har vært et hjem gjennom mange år, man har jo alltid følelser knyttet til det uavhengig av samlivet. Men jeg føler meg veldig klar for å gå videre nå. Jeg har egentlig gått videre for en god stund siden allerede, har hun tidligere uttalt til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Jeg ble kontrollert

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer