STOR ALDERSFORSKJELL: Skuespiller Henrik Mestad (49) er gift med den 16 år yngre advokaten Adele Matheson Mestad. De to møttes første gang da hun var 19 år gammel. Her på «En ganske snill mann»-premieren i Oslo i 2010.  Foto: Andreas Fadum
STOR ALDERSFORSKJELL: Skuespiller Henrik Mestad (49) er gift med den 16 år yngre advokaten Adele Matheson Mestad. De to møttes første gang da hun var 19 år gammel. Her på «En ganske snill mann»-premieren i Oslo i 2010. Foto: Andreas FadumVis mer

- Brukte tid på å venne oss til aldersforskjellen

Henrik Mestad fant lykken med 16 år yngre Adele.

SEOGHØR.NO: Skuespiller Henrik Mestad (49) er gjennom en lang karriere blitt vant til å omgås folk i alle aldre på teateret.

Men da han møtte sin kommende kone for over ti år siden, var ikke aldersforskjellen umiddelbart lett å svelge.

Da Mestad, som er aktuell i «Spelet om Heilag Olav» på Stiklestad, møtte Adele Matheson var hun 19 år gammel og snart klar for å bli jusstudent. Han var derimot «langt oppi trettiåra», forteller han til Dagbladet Magasinet.

Med en aldersforskjell på hele 16 år, tok det i hvert fall tre år før de to ble kjærester. Han spilte store roller i klassiske verker som «Et dukkehjem», før han avsluttet kvelden med Jussrevyen sammen med kjæresten og hennes unge medstudenter.

- Vi brukte begge en del tid på å venne oss til aldersforskjellen, innrømmer Mestad i portrettintervjuet.
 
I dag er imidlertid Henrik Mestad og Adele Matheson Mestad lykkelig gift. Sammen har de barna Vilja (3,5) og Iben (3 mnd.), og «Sønner»-skuespilleren er godt fornøyd med å være ferdig med en «utrolig lang ungdomstid».

LES OGSÅ: - Får mer kred enn det jeg har gjort meg fortjent til