Brukte sønnens dåpspenger til å betale gjeld

- Det var som å få et slag midt i ansiktet, sier Anette fra Larvik om «Luksusfellen»-ekspertenes avsløring. Se video!

SEOGHØR.NO: I ukens «Luksusfellen» på TV3 hjelper økonomiekspertene Silje Sandmæl og Magne Gundersen ettbarnsmoren Anette Rosander (33) fra Larvik.

Hun er i en desperat økonomisk situasjon, der hun sitter igjen med 450.000 kroner i kreditorgjeld etter å ha prøvd å hjelpe ekskjæresten med å nedbetale gammel gjeld.

Anette får et lite sjokk når «Luksusfellen»-ekspert Silje går igjennom regnskapet hennes og finner ut at Anette sitter igjen med bare 1500 kroner etter alle vanlige utgifter - men likevel bruker 32-åringen 7500 kroner på gjeld i måneden.

Se klippet av en fortvilet Anette øverst i saken!

Det viser seg at Anette, som er alenemor for sønnen (snart 3), har lånt av sønnens dåpspenger for å betjene lånet - et pengesluk hun har eneansvar for, siden eksen ikke kan bidra lenger.

- Det føles ikke noe godt å måtte gå så langt ned i kjelleren. Jeg er egentlig ganske tom akkurat nå, sier Anette til «Luksusfellen»-eksperten i klippet fra episoden.

Saken fortsetter under bildet.

SÅR SITUASJON: Anette synes det er veldig tøft å få situasjonen sin i klartekst fra økonomiekspert Silje Sandmæl. - Jeg følte meg som en forferdelig dårlig mor, sier Anette til Seoghør.no i dag.  Foto: TV3
SÅR SITUASJON: Anette synes det er veldig tøft å få situasjonen sin i klartekst fra økonomiekspert Silje Sandmæl. - Jeg følte meg som en forferdelig dårlig mor, sier Anette til Seoghør.no i dag. Foto: TV3 Vis mer

Følte seg som en dårlig mor

Til Seoghør.no forteller Anette at det verste var å få alle detaljene i klartekst fra Silje Sandmæl, inkludert dét at hun har måttet låne fra sønnens konto.

- Det var som å få et slag i ansiktet. En ting er å tenke og vite det selv, men det er noe annet å få høre det høyt, få det fortalt, tenke at det skal ut i offentligheten. Jeg følte meg som en forferdelig dårlig mor, innrømmer hun.

Se hele episoder av «Luksusfellen» på Se.no!

Anette, som til daglig jobber som truckfører, forteller at hun opprettet en konto under sønnens navn rett etter dåpen. Hun understreker at det alltid har vært viktig for henne at pengene som skal til ham, går til ham.

Saken fortsetter under bildet.

TAR GREP: «Luksusfellen»-ekspertene Magne Gundersen og SIlje Sandmæl hjelper småbarnsmoren Anette med å ta nødvendige økonomiske avgjørelser i ukens program. Foto: TV3
TAR GREP: «Luksusfellen»-ekspertene Magne Gundersen og SIlje Sandmæl hjelper småbarnsmoren Anette med å ta nødvendige økonomiske avgjørelser i ukens program. Foto: TV3 Vis mer

- Men så har jeg lånt, satt tilbake, lånt, satt tilbake, over et par år. Når det har kommet ekstraregninger som kommunale avgifter, veiavgift, NRK-lisens, har jeg tatt penger fra hans konto. Og så har jeg satt tilbake når jeg har fått feriepenger, igjen på skatten, og så videre, forklarer ettbarnsmoren til Seoghør.no.

Heldigvis har den fortvilte situasjonen snudd seg for Anette i dag. Hun kan avsløre at etter besøkene fra «Luksusfellen»-ekspertene, har sønnens sparekonto fått stå urørt.

- Jeg låner ingenting i dag. Jeg har kommet meg ovenpå, så det går veldig greit. Jeg lever moderat, men kan også kjenne på det å leve litt: Jeg kan ta med sønnen min på ting, gjøre de småtingene som har vært veldig vanskelig før. Sønnen min har fått tilbake hver eneste krone av dåpspengene sine, understreker Anette Rosander overfor Seoghør.no.

Se hele «Luksusfellen»-episoden med Anette på TV3 klokken 20.30!

LES OGSÅ: Her koker det over for «Luksusfellen»-Silje

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.