- Brukte pengene på vin og blomster

Jenny Skavlan savnet ikke shoppingen under sin seks måneder lange boikott. Se video!

SEOGHØR.NO: Programleder Jenny Skavlan (27) er kjent for sine lekre antrekk. I 2011 ble hun kåret til årets best kledde av Se og Hørs motepoliti Jan Thomas (46). 

Men i begynnelsen av det nye året innførte hun frivillig shoppestopp i seks måneder og nyttårsaften la hun ut kontrakten hun har signert på bloggen sin.

Frem til 3. juni 2013 skulle hun ikke kjøpe et eneste klesplagg, veske, sko eller tilbehør. Forloveden Thomas «Fingern» Gullestad (32) skulle på sin side avstå fra røyk og snus. 

Jenny, som er kjent som en talentfull designer og syerske, sier til Seoghør.no at hun ikke hadde noen problemer med å gjennomføre shoppestopp og syntes det var befriende å unngå butikker.  

- Jeg gikk på ingen måte bananas etter shoppestopp. Det var deilig å få fri fra kjøpsjaget, prøverom, handlelister og dårlig samvittighet, sier Skavlan - som mener hun ble mer fornuftig etter shoppingpausen.

- Jeg har lest alt av nyhetssaker om klesindustri og arbeidsforhold. Jeg har ikke unngått det selv om jeg ikke har shoppet. Jeg håper jeg går ut av det som en mer fornuftig shopper.  Brukte penger på vin og blomster
Pengene hun ellers ville brukt på klær, sko og vesker fikk imidlertid fort bein å gå på.  

- De har forsvunnet underveis. Det har blitt bedre vin, bedre mat og mer blomster hjemme, innrømmer hun.  

Torsdag ettermiddag gjestet Skavlan Aschehougs hagefest. Den vakre TV-profilen har gitt ut boken «Sy om» på forlaget, og håper det blir flere bokprosjekter. 

- Det gjør det nok. 

Kommer det en selvbiografi etter hvert?


- Nei, jeg holder meg i syverdenen der jeg hører hjemme. Det måtte i såfall blitt en bildebok, spøker Jenny, som også er travelt opptatt med innspilling av bilfilmen «Børning».  
 
Se video øverst i saken!

LES OGSÅ: - Dette er litt unntakstilstand