<strong>DYR KOST:</strong> Da Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen gjestet «P3morgen» onsdag avslørte de begge sine svimlende utgifter til mat. Foto: NTB Scanpix
DYR KOST: Da Eyvind Hellstrøm og Truls Svendsen gjestet «P3morgen» onsdag avslørte de begge sine svimlende utgifter til mat. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm:

- Brukte over 2000 kroner på en skive tunfisk

TV-duoen overrasket med avsløringene sine i «P3morgen».

Publisert
Sist oppdatert

Komiker Truls Svendsen (46) og kjendiskokk Eyvind Hellstrøm (69) er for tiden aktuelle med en helt ny sesong av programmet «Truls ala Hellstrøm» på TV 2. Konseptet går som kjent ut på hvorvidt Eyvind klarer å få Truls til å bli en kulinarisk kokk, og om Truls kan få Eyvind til å bli «litt mindre fin på ting».

Onsdag gjestet duoen det populære radioshowet «P3morgen» der de kort oppsummerte hvordan det hele har gått. De to har noen ulike oppfatninger, men er det én ting de kan enes om, så er det at begge bruker enorme summer på mat.

I forkant hadde programlederne i «P3morgen», Ronny Brede Aase (32), Silje Nordnes (33) og Markus Neby (27), spurt lytterne sine om hvor mye penger de trodde Truls og Eyvind brukte på mat i løpet av en uke.

Forslagene var mange, og ikke minst kreative, men hva som faktisk var fasiten overrasket nok de fleste.

Flere tusen

Til «P3morgen» forteller nemlig Eyvind at han er veldig nøye på hvilke matvarer han handler inn. For 69-åringen er det svært viktig å handle inn gode råvarer slik at matopplevelsen skal bli best mulig.

Ifølge kokken selv er han svært kresen, og kjøper aldri det han omtaler som «tullete ting». Han tenker heller ikke på hva varene koster. Her om dagen var 69-åringen på Youngstorget i Oslo for å kjøpe seg fisk. Da fikk han likevel bakoversveis.

NATTMAT: Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm fikk prisen «Beste underholdningsprogram» for serien «Truls à la Hellstrøm». Slik tenker de å feire prisen. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno /Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

- Jeg skulle kjøpe meg tunfisk av fantastisk kvalitet, fisket på Vestlandet, forteller Eyvind, som endte opp med å betale 2300 kroner for én skive med tunfisk.

- Jeg sa det ikke der, men jeg sier det nå. Det var jo Tokyo-priser. I Tokyo betaler folk altså guddommelig for den tunfisken, og den kvaliteten, men i Oslo er det ingen som klarer å akseptere at det koster over 2000 kroner for en tynn skive som metter to mennesker.

Selv synes imidlertid kjendiskokken at innkjøpet ikke ble helt det han hadde regnet med.

- Det var ikke verdt prisen, innrømmet han.

Slår Eyvind Hellstrøm

Truls og programlederne får seg en god latter av Eyvinds elleville fiskekjøp. Likevel er ikke Truls veldig sjokkert over kompanjongens utgifter på mat i løpet av en uke.

Truls avslører nemlig at han selv bruker godt over «to tunfiskskiver» på mat i løpet av en uke.

- Jeg er jo en sånn som spiser ute sikkert en til to ganger i uken, bestiller på døra og så videre. Jeg tror jeg er på rundt 700 kroner dagen i snitt. Så kanskje 4000 til 4500 kr i uka. Men livet mitt er jo mat og drikke, konstaterer han.

<strong>MATENTUSIASTER:</strong> Selv om man kanskje skulle tro at Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm er svært ulike mennesker, er de begge svært glad i god mat. Foto: NTB Scanpix
MATENTUSIASTER: Selv om man kanskje skulle tro at Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm er svært ulike mennesker, er de begge svært glad i god mat. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ikke overraskende

Forbrukerøkonom Magne Gundersen fra «Luksusfellen» på TV3 blir på sin side ikke spesielt overrasket over Eyvinds noe oppsiktsvekkende utgifter.

- Hvis det er én som bruker mye penger på mat, så er det jo Eyvind Hellstrøm. Og det skjønner jeg, for dette er hans hobby og jobb, sier Magne til Se og Hør, og legger til:

- Men sannsynligvis er nok ikke tunfisken representativ for hva sluttsummen på matutgiftene blir i løpet av en uke.

Når det kommer til Truls, sammenligner forbrukerøkonomen - på humoristisk vis - matvanene hans med flere av deltakerne han møter gjennom «Luksusfellen».

STORE UTGIFTER: Forbrukerøkonom Magne Gundersen tar med seg «Luksusfellen»-deltaker Elisabeth Kastet Brodal (26) til en bensinstasjon for å vise hvor mye hun bruker på snus og Red Bull i året. Video: TV3 Vis mer Vis mer

Gått i «fellen»

- Truls har nok havnet i den samme «fellen» som dem jeg møter i «Luksusfellen». Når man spør hvor mye penger de bruker i måneden, så har de egentlig ingen anelse, sier Magne og legger til:

- Hvis det er som Truls sier, at han spiser ute flere ganger i uka og bestiller mye mat hjem, er nok matbudsjettet hans mye mer enn 700 kr om dagen, sier han lattermildt.

Når det er sagt, er Magne Gundersen sikker på at Truls har kontroll over økonomien sin likevel.

- Nå som han har et program sammen med Eyvind Hellstrøm får han sikkert i seg mye god mat, sikkert bedre enn det han bestiller hjem på døra, helt gratis, sier han.

<strong>MYE MAT:</strong> Gjennom serien «Truls ala Hellstrøm» har Eyvind Hellstrøm introdusert mye god mat for Truls Svendsen. Foto: TV 2
MYE MAT: Gjennom serien «Truls ala Hellstrøm» har Eyvind Hellstrøm introdusert mye god mat for Truls Svendsen. Foto: TV 2 Vis mer

Kjente hverandre ikke

Det var i fjor høst Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm debuterte på TV sammen for første gang med programmet sitt.

På steder som Japan, Italia og Mexico har mesterkokken øst av sine matkunnskaper for å gjøre Truls bedre rustet på kjøkkenet.

I et tidligere intervju med Se og Hør kunne Eyvind avsløre at duoen ikke kjente hverandre før de begynte å spille inn serien.

- Vi visste ikke mye om hverandre før vi satte i gang dette prosjektet. Jeg har min matverden, og Truls er lidenskapelig opptatt av å spise godt, fortalte Eyvind den gang.

Det ble mye moro på veien, men det oppsto også krangling og frustrasjon. Truls måtte blant annet tåle en del kjeft under innspilling.

- Mye av det var fortjent. Eivind kjeftet med kjærlighet og et ønske om å gjøre meg bedre, fortalte Truls.

46-åringen innrømmet at han før innspillingen var litt redd for den strenge kokken.

- Jeg hadde jo sett ham på TV, og synes han var litt skummel. Det stemmer at han er streng på kjøkkenet, men ellers er han en varm, god og nydelig fyr.

LES OGSÅ: Brast i gråt etter «Luksusfellen»-ekspertens kritikk

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer