Brukte opp datterens sparepenger på servise

«Luksusfellen»-deltakeren Elisabeths datter bryter ut i gråt når hun skjønner hva morens pengekrise betyr.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I ukens episode av «Luksusfellen» på TV3 reiser ekspertene Magne Gundersen og Cecilie Lynum til Rendalen i Hedmark for å hjelpe Elisabeth Sletten (51).

Elisabeth har fast inntekt som helsefagarbeider og har lav husleie og andre faste utgifter. Likevel sliter hun med økonomien, blant annet fordi hun bruker mye penger på pynteting.

Selv om hun får drøye 25 000 kroner utbetalt i måneden, strekker ikke pengene helt til.

Helt siden datteren Anette gikk på ungdomsskolen, har Elisabeth i perioder blitt nødt til å låne penger av datteren Anette.

Selv om Anette er småbarnsmor i permisjon, lånte hun nylig moren sin 44 000 kroner. Dette for å hindre at Elisabeth mistet bilen sin, etter at en kreditor tok pant i den.

51-åringen kjøpte nemlig et stort servise til cirka 20 000 kroner på nedbetaling, men hun betalte ikke avdragene. Dermed vokste beløpet til å bli dobbelt så stort.

Saken fortsetter under bildet.

STILTE OPP: Da Elisabeth (t.v) stod i fare for å miste bilen sin etter å ikke ha betalt middagsserviset hun kjøpte, lånte datteren Anette henne sparepengene sine.  Foto: TV3
STILTE OPP: Da Elisabeth (t.v) stod i fare for å miste bilen sin etter å ikke ha betalt middagsserviset hun kjøpte, lånte datteren Anette henne sparepengene sine. Foto: TV3 Vis mer

Bryter ut i gråt

Heldigvis har Anette klart å inngå en nedbetalingsavtale med moren, som til vanlig mangler fullstendig kontroll over pengebruken sin.

I episoden kommer det frem at Elisabeth allerede har betalt tilbake 6000 av de 44 000 kronene hun skylder den ansvarsfulle datteren sin.

Dessverre må «Luksusfellen»-ekspertene knuse Anettes drøm om å få tilbake sparepengene - som hun egentlig skulle leve av under mammapermen - relativt raskt.

- Det går nok ikke. Skal vi få til en avtale med kreditorene dine, så må kreditorene få penger. Hvis de ikke får penger, så kommer en av dem til å ta pant i bilen igjen. Så skal vi berge den bilen, og få en avtale med kreditorene... Så er det sånn Anette, at du stiller sist i køen, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen alvorlig.

Saken fortsetter under bildet.

BLIR FORTVILET: Anette må tørke tårene foran Elisabeth og «Luksusfellen»-ekspertene når hun innser hvor ille det står til med morens økonomi.  Foto: TV3
BLIR FORTVILET: Anette må tørke tårene foran Elisabeth og «Luksusfellen»-ekspertene når hun innser hvor ille det står til med morens økonomi. Foto: TV3 Vis mer

Mens de to ekspertene tar et alvorsord med Elisabeth om situasjonen og hennes tiltaksløshet, bryter datteren hennes ut i gråt ved bordet.

Anette gjemmer ansiktet bak den ene hånden mens hun hulker og ser ned i bordet. Ekspertene og moren ser medfølende på en snufsende Anette, som må ta av seg brillene for å tørke bort de trillende tårene.

- Det er litt vondt å se, det må jeg innrømme. Vi har et fint forhold nå. Alt er bra mellom oss i dag, forteller Elisabeth til Seoghør.no.

Se klipp fra konfrontasjonen mellom ekspertene og Elisabeth øverst i saken!

Datteren måtte redde henne

Mens «Luksusfellen»-ekspertene sitter sammen med Elisabeth, datteren hennes og det svært dyrekjøpte serviset, henvender psykolog Cecilie Lynum seg til Anette.

- Det dyreste serviset jeg har sett... Hva tenker du om at du har brukt sparepengene dine på at din mor har kjøpt dette serviset her? Som nå koster 44 000 kroner? spør Lynum i episoden.

- Jeg tenker at hun hadde vært en like bra person om hun ikke hadde hatt det her og... Vi kan komme på middag og kose oss uten det her òg, sier Anette med litt skjelvende stemme.

Saken fortsetter under bildet.

OPPGITTE: «Luksusfellen»-ekspertene Cecilie Lynum og Magne Gundersen reagerer når de får høre at Elisabeth har brukt opp alle sparepengene til datteren sin. Foto: TV3
OPPGITTE: «Luksusfellen»-ekspertene Cecilie Lynum og Magne Gundersen reagerer når de får høre at Elisabeth har brukt opp alle sparepengene til datteren sin. Foto: TV3 Vis mer

Den unge småbarnsmoren, som alltid har vært flink med økonomi, forteller at beløpet hun lånte til mamma Elisabeth faktisk var resten av sparepengene hennes:

- Det var alt. For vi kjøpte bolig nå for et år siden, og da gikk jo de 140 000 jeg hadde på sparekontoen i bolig, forklarer Anette til ekspertene i ukens episode.

Etter besøket fra økonomiekspertene går det mye bedre for Elisabeth som i dag har mer kontroll over pengebruken.

- Det går veldig bra nå, men hadde jeg ikke hatt dem vet jeg ikke hva som hadde skjedd. Det er litt spesielt å dele det på TV, men jeg har gjort noe dumt og står for det, forteller Elisabeth.

Se hvordan det går med Elisabeth, og om hun får nedbetalt gjelden hun skylder datteren sin, i «Luksusfellen» på TV3 onsdag klokken 20.30.

LES OGSÅ: Her blir Live Nelvik satt ut av Jon Almaas

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer