Brukte millioner på «falskt» kjendisbryllup

Nå saksøkes hun av «ektemannen».

IKKE GIFT: Milliardærarving Andi Potamkin og kjendisfrisør William Jordan Blackmore giftet seg tilsynelatende i en storslått seremoni i 2015. Problemet var bare at det aldri ble offisielt. Det blir det nå en sak ut av. Foto: NTB scanpix
IKKE GIFT: Milliardærarving Andi Potamkin og kjendisfrisør William Jordan Blackmore giftet seg tilsynelatende i en storslått seremoni i 2015. Problemet var bare at det aldri ble offisielt. Det blir det nå en sak ut av. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

En arving, en kjendisfrisør, et millionbryllup og kjendisgjester. Det høres kanskje ut som det perfekte bryllupet for alle de involverte parter, og det var det også da bilarving Andi Potamkin og kjendisfrisør William Jordan Blackmore giftet seg i 2015.

Blackmore, med stjerner som Marc Jacobs, Selena Gomez og Elizabeth Olsen på klientlista, og Potamkin, som er arvingen til det Florida-baserte selskapet Potamkin Auto Group, giftet seg i med en fire dager lang fest på en luksusresort i Utah for fire år siden.

Etter bryllupet tok de en bryllupsreise til California, som skal ha kostet over 200 000 kroner.

Gjester som ovennevnte Olsen, designere og andre skuespillere, dukket opp i ørkenfargede klær og koste seg med luksusfesten - som skal ha kostet paret rundt åtte millioner kroner. Det var bare et problem: De ble aldri gift.

View this post on Instagram

J-Money gets married

A post shared by Jordan Blackmore (@jordanblackmore_) on

Saksøker

«Sannheten er at Andi aldri ville gifte seg med Jordan. Hun ville bare ha et overdådig bryllup, som ble et PR-stunt med masse oppmerksomhet».

Teksten er hentet fra et søksmål som frisøren nå har levert inn til retten i Brooklyn. New York Post har fått innsyn i papirene, men den forbløffende historien er også omtalt av blant andre People og Business Insider.

Paret møttes i 2006, og forlovet seg noen år senere, da frisøren fridde med en ring til nærmere 800 000 kroner.

Brudgommen, som altså aldri offisielt ble gift, saksøker både bruden og hennes far - som er verdt over en milliard kroner - for to millioner dollar, nærmere 14 millioner norske kroner, for bedrageri. Han ønsker at en særavtale han skrev under før bryllupet skal annulleres, og at saken skal opp til retten.

View this post on Instagram

On the move

A post shared by Jordan Blackmore (@jordanblackmore_) on

Det er en kompleks sak, og sånn det står seg nå, er det ord mot ord. I desember i fjor skal arvingen ha sagt til Blackmore at hun ønsket å avslutte forholdet. Siden frisøren altså hadde skrevet under en særavtale, som omhandlet hvordan verdiene skulle fordeles ved en eventuell skilsmisse, prøvde de å komme frem til en enighet. Det var da han fant ut at de to faktisk aldri hadde giftet seg.

Bryllupet blir i papirer beskrevet som en «symbolsk seremoni». Dette skal kjendisfrisøren ha tatt tungt, i og med at han trodde han hadde vært gift i nesten fire år.

ARVING: Andi Potamkin er datteren til en amerikansk milliardær. Likevel ønsker hun angivelig å få bryllupet godkjent, slik at særavtalen blir godkjent. Foto: NTB scanpix
ARVING: Andi Potamkin er datteren til en amerikansk milliardær. Likevel ønsker hun angivelig å få bryllupet godkjent, slik at særavtalen blir godkjent. Foto: NTB scanpix Vis mer

En venn av dem, yogainstruktøren Dana Rizer, skulle egentlig ordinere seg før bryllupet. Det vil si at hun lovlig kunne vie paret. Det gjorde hun aldri, men bryllupet ble likevel gjennomført. Papirarbeidet uteble derimot, og paret ble da aldri offisielt gift i verken Utah eller hjemstaten New York.

Potamkin skal ha sagt til yogavenninnen at hun ikke trengte å skaffe seg tillatelsen til å vie paret, siden bryllupet ikke var offisielt. Den beskjeden nådde aldri brudgommen.

- Machiavellisk bedrageri

Han mener at kona han aldri giftet seg med og hennes far tvang ham til å skrive under særavtalen. Siden de aldri giftet seg, mener han at den ikke er gyldig - og at han derfor ikke behøver å betale en eneste krone til arvingen ved bruddet.

Andi Potamkins advokat, Jennifer Altman, mener søksmålet inneholder flere feil, og at brudgommen bare prøver å gjøre familien flaue. Hun hevder også i en uttalelse til People at både bruden og brudgommen skal ha søkt om å få ekteskapet godkjent nå før søksmålet dukket opp.

View this post on Instagram

Laughing all the way to the grave.

A post shared by Jordan Blackmore (@jordanblackmore_) on

- Selv om det er trist at forholdet er over, legitimerer ikke det Blackmores rettslige steg, hevder advokaten.

Blackmores advokat, Matthew Coogan, mener derimot noe annet.

- Andi og Alan prøver å distansere seg fra det machiavelliske bedrageriet de har lurt Jordan Blackmore med de siste tre åra. Det de sier i sin nyeste uttalelse stemmer ikke, noe deres egne ord og dokumenter beviser. Det er leit at Potamkin-familien ikke klarer å akseptere sine egne feil og innse at de har tvunget min klient til å gå rettens vei, sier han til People.

LES OGSÅ: Deler «hemmelige» bilder på sin første bryllupsdag

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer