SJOKKERT: Bård Hoksrud har vært med i programmet «I lomma på Silje», og han ble sjokkert over at han har brukt 300.000 på en spesiell ting. Vis mer

Bård Hoksrud:

Brukte 300 000 i året på pins

Bård Hoksrud var ikke klar over de enorme summene som forsvant på små samleobjekter. - Flaut, erkjenner han.

Publisert
Sist oppdatert

For bare noen uker siden var det premiere på en ny sesong av «I lomma på Silje», programmet der forbrukerøkonom Silje Sandmæl (41) tar et dypdykk ned i ulike kjendisers privatøkonomi.

Blant årets deltakere finner vi politiker Bård Hoksrud (46), som ikke ser fram til å blottlegge egen økonomi for det norske folk. Samtidig påpeker Hoksrud på at det er viktig å fjerne tabuet rundt å snakke om penger.

- Jeg tror alle skjønner at det føles ekkelt. Økonomi og hva du bruker pengene dine på er veldig privat for mange, tror jeg, forteller han til Se og Hør.

- Jeg håper min deltakelse kan gjøre folk bevisste på hva de bruker penger på. Det er jo så lett å bare dra kortet uten å tenke over hva man bruker, som kan vise seg å bli sinnssyke summer i løpet av et helt år, fortsetter han.

Vill samling

Når det gjelder Hoksruds forbruk er det tre forskjellige ting han bruker spesielt mye penger på. En av dem er pins, som han lenge har hatt en stor fascinasjon for - og fortsatt samler på (se bare på bildet under).

<strong>DYR HOBBY:</strong> Bård Hoksruds pins-samling fikk plass på et bilde da Dagbladet møtte ham, i forbindelse med noe helt annet, i fjor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DYR HOBBY: Bård Hoksruds pins-samling fikk plass på et bilde da Dagbladet møtte ham, i forbindelse med noe helt annet, i fjor. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

At Hoksruds favoritthobby har kostet ham 300 000 kroner i året, var han riktignok ikke klar over.

- Jeg elsker «duppedingser» og handler mye på eBay. Det ser kanskje fint ut der, men så er det bare ræl når man får det hjem.

På eBay kjøper 46-åringen også pins, som han samler på. Spesielt OL-pins fra Lillehammer og kommunepins. Hoksrud vil anslå at han har har opp mot 100 000 pins til sammen.

SJOKKERT: Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe får besøk av Silje Sandmæl i andre episode av «I lomma på Silje», og blir, mildt sagt, overrasket over eget forbruk. Vis mer

Selv tror han ikke at verdien på samlinga kommer til å stige, selv om han påpeker at noen er solgt.

- Det bugnet over i leiligheten, så jeg måtte kutte litt ned, forteller han.

- Enorme summer

At Sandmæl lar seg overraske av omfanget av samlingen, er lett å se. Hun forklarer til Se og Hør at det rant ut pins fra alle husets skuffer og skap.

- Jeg har aldri sett en sånn samling i hele mitt liv, og pins er jo ganske spesielt. Jeg er mektig imponert over at det går an å ha så mange pins, humrer hun.

<strong>VILLE SUMMER:</strong> Bård Hoksrud har brukt enorme summer på OL-pins. Foto: TV3
VILLE SUMMER: Bård Hoksrud har brukt enorme summer på OL-pins. Foto: TV3 Vis mer
<strong>SJOKKERT:</strong> Silje Sandmæl får se store deler av Bård Hoksruds pins-samling - med skrekkblandet fryd. Foto: TV3
SJOKKERT: Silje Sandmæl får se store deler av Bård Hoksruds pins-samling - med skrekkblandet fryd. Foto: TV3 Vis mer

Hun har forståelse for at det går sport i å samle på ting, og at man kan bli bitt av samlebasillen. Nå håper hun at Hoksrud finner sport i å spare.

- Det er enorme summer, summer folk kan riste på hodet av - og ikke forstå at det er mulig. Men for ham er det en hobby, og det har ikke vært andre ting som har vært mer verdt å bruke penger på. Han kommer nok aldri til å slutte å kjøpe pins, men så lenge han ikke bruker av sparepengene er det innafor, sier hun.

- Hvor på ditt overraskelsesbarometer havner Hoksrud, av kjendisene du har hjulpet?

- Helt klart øverst. Både engasjementet og ivrigheten han har, det er imponerende. En dedikasjon uten like!

- Flaut

Prisen på Hoksruds samleobjekter varierer mellom alt fra 500 til 15 000 kroner.

- Men de dyreste finnes det bare noen få av, påpeker han.

- Hva gruer du deg mest til å se på tv nå, da?

- Jeg tror nok at det å vise hvor sinnssykt mange pins jeg har, det blir litt flaut, sier han, og fortsetter:

- Men jeg må jo også si at jeg får god samvittighet når jeg er ute med venner og kollegaer - og de drikker øl. De kaster jo bort pengene sine. Jeg har i hvert fall fått en pins eller to for samme pris, spøker han.

Framover skal han riktignok følge en gylden regel som sier at han må selge pins før han kjøper nye. Helst vil han selge mer enn han kjøper, så får tida vise om han klarer å holde seg.

UT MOT SPILLGIGANT: I programmet «I lomma på Silje» hjelper forbrukerøkonom Silje Sandmæl kjendiser med økonomien. Og det var særlig en oppdagelse som har gjort Mia Gundersen fly forbanna. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken/Viaplay/Rød Løper Vis mer

«I lomma på Silje» sendes på TV3 tirsdag klokken 21.30.

LES OGSÅ: Raser mot TV 2: - Det bobler

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer