Kjendisenes kredittgjeld:

Brukte 100 000 på merkeklær

Kjendisene avslører sine største kredittkortregninger.

KREDITTKORT: Også kjendisene kan fort ende opp med skyhøye kredittkortregninger, noe både Erlend Elias Bragstad, Dennis Poppe, Kristin Gjelsvik og Bård Hoksrud har fått erfare. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør / Tore Skaar, Se og Hør / Bjørn Langsem, Dagbladet
KREDITTKORT: Også kjendisene kan fort ende opp med skyhøye kredittkortregninger, noe både Erlend Elias Bragstad, Dennis Poppe, Kristin Gjelsvik og Bård Hoksrud har fått erfare. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør / Tore Skaar, Se og Hør / Bjørn Langsem, Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste året har flere av landets kjendiser stått fram om hvordan det egentlig står til med økonomien. Blant annet gjennom forbrukerøkonom Silje Sandmæls (41) serie «I lomma på Silje», hvor det i forskjell fra «Luksusfellen», er kjendiser som blottlegger økonomien sin.

I en av episodene kom det blant annet fram at John Arne Riise (39) har et ekstremt høyt forbruk til tross for en solid inntekt. På ett år hadde han nemlig spist på restaurant hele 360 ganger, og brukt 160 000 kroner.

BIG SPENDER: John Arne Riise får kjørt seg i denne ukens episode av «I lomma på Slije». Video: TV3/Viafree Vis mer

Høy sum

Under premieren av den andre sesongen av «I lomma på Silje» tok Dagbladet en prat med flere av årets deltakere for å stille spørsmål om deres dyreste kredittkortregninger.

Politiker Bård Hoksrud (46) kunne blant annet fortelle at hans dyreste kredittkortregning var på over 100 000 kroner.

- Den høyeste jeg har fått var et litt spesielt tilfelle, for da var jeg på FNs generalforsamling, og da var én regning på over 100 000 kroner. Men det var hotellet, vet du, for vi måtte jo legge ut for hotell i fire uker. Så det er jo litt sånn «fake» da, ikke helt ekte, forteller Hoksrud til Dagbladet.

Videre innrømmer 46-åringen at han tidligere har hatt regninger på opp mot 20 til 30 000 kroner.

- Det skal litt til å ta igjen det på en måned, legger han til.

SJOKKERT: Bård Hoksrud har vært med i programmet «I lomma på Silje», og han ble sjokkert over at han har brukt 300.000 på en spesiell ting. Vis mer

Kjøpte merkeklær for 100 000

Tv-profil Erlend Elias Bragstad (37) på sin side avslører at han ble helt hekta på å kjøpe klær på nettet.

Det var imidlertid et problem. 37-åringen forteller nemlig at han ikke hadde klart å forstå at han hadde gått opp i vekt.

- Så jeg kjøpte klær, og da jeg fikk dem i posten fikk jeg det jo ikke på meg. Men jeg sluttet ikke å kjøpe klær, og sendte det aldri tilbake. Jeg tenkte det ville passe når jeg slanket meg, forteller Bragstad.

- Og der var det jo et kredittkort. Så jeg hadde vel 100 000 stående da Silje kom og hjalp meg, og nå har jeg betalt det ned og klippet kortet i to. Aldri mer, fortsetter han.

KLIPPET KORTET I TO: Erlend Elias Bragstad forteller at han takket være Silje Sandmæls hjelp har klart å betale ned kredittkortgjelden sin. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KLIPPET KORTET I TO: Erlend Elias Bragstad forteller at han takket være Silje Sandmæls hjelp har klart å betale ned kredittkortgjelden sin. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Hva er den høyeste summen du har brukt på ett kjøp med kredittkort?

- Det var nok første gang jeg fikk American Express, for 14 år siden. Da kjøpte jeg for 100 000 på Avant Garde i Bygdøy allé, Versace-vesker og Armani-jakke og litt forskjellig, svarer 37-åringen.

UT MOT SPILLGIGANT: I programmet «I lomma på Silje» hjelper forbrukerøkonom Silje Sandmæl kjendiser med økonomien. Og det var særlig en oppdagelse som har gjort Mia Gundersen fly forbanna. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken/Viaplay/Rød Løper Vis mer

Offentlig konkurs

Kristin Gjelsvik (33) og Dennis Poppe (28) er også to av deltakerne i tv-serien denne sesongen. Sistnevnte hevder selv at han alltid har vært flink økonomisk, utenom en spesifikk hendelse.

- Det eneste jeg hadde var en gang jeg skulle på firmatur, og tok opp et lån på 20 000 bare for å ha litt å kose meg med. Og det tok jo fort tre år før jeg fikk betalt ned det. Men det var en jævlig bra tur, verdt det, forteller Poppe til Dagbladet.

TOK OPP LÅN TIL KOS: Dennis Poppe forteller til Dagbladet at han tok opp 20 000 kroner i lån til å kose seg med på firmatur. Her avbildet med samboer Kristin Gjelsvik. Foto: Tore Skaar
TOK OPP LÅN TIL KOS: Dennis Poppe forteller til Dagbladet at han tok opp 20 000 kroner i lån til å kose seg med på firmatur. Her avbildet med samboer Kristin Gjelsvik. Foto: Tore Skaar Vis mer

Gjelsvik på sin side innrømmer at hun dessverre har hatt mye økonomiske utfordringer. Spesielt den gangen hun bestemte seg for å starte opp for seg selv.

- Da var det jo en offentlig konkurs inne i bildet. Jeg tok opp et kredittkort også i forbindelse med bedriften, og det var vel et kredittkort som, etter at det var makset ut og renta hadde begynt å påløpe - så var det i underkant av 200 000 kroner, røper Gjelsvik.

SJOKKERT: Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe får besøk av Silje Sandmæl i andre episode av «I lomma på Silje», og blir, mildt sagt, overrasket over eget forbruk. Vis mer

Hun legger ikke skjul på at det var veldig kjipt, og forteller at hun fikk en nedbetalingsordning på nesten 5000 kroner i måneden - som nesten bare var renter.

- For du betaler, og du blir aldri kvitt det. Så det var en av de beste tingene med å være med på «I lomma på Silje», for da hjalp hun oss med å refinansiere, så jeg fikk betalt ned akkurat den gjelden, forteller Gjelsvik.

- Tøft

Det er imidlertid ikke første gang at Gjelsvik har fortalt åpent om konkursen. Til Dagbladet fortalte Gjelsvik i fjor at hun ikke visste om sin egen konkurs før hun plutselig var klistret utover samtlige av landets nettaviser.

- Jeg fikk greie på min første konkursbegjæring gjennom Dagens Næringsliv. Hele trynet mitt var klistret ut over forsiden. Jeg ante ingenting, og hadde ikke fått beskjed om det. Å våkne til en sånn artikkel … Det er tøft, sa hun, og fortsatte:

- Du prøver å si til familie at «dette får jeg til, jeg fikser dette. Ikke bekymre dere». Og så bare «bam», nå kan alle med nettilgang lese at jeg er konkurs.

REAGERER: Dennis Poppe Thorsen går i tottene på samboeren Kristin Gjelsvik i «Kjendismødre». Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Bakgrunnen for konkursen var et krav på 486 000 kroner i skyldig forskuddsskatt og arbeidsgiveravgift. I en rapport seinere kritiserte bobestyrer forretningsdriften og manglende rapportering.

Kritikken gjaldt blant annet et lån fra Gjelsviks nære familie på 1,8 millioner kroner som skulle gå til selskapet, men som ifølge redegjørelsen ble gitt direkte til Gjelsvik. Hun har selv uttalt at hun ikke hadde underslått penger med vilje.

LES OGSÅ: Nekter å betale for Meghan og Harrys sikkerhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer