ULOVLIG TITTEL?: Kredittilsynet vurderer tilsynssak mot Robinson-deltaker Anthony K. Bratli etter at han har blitt presentert som eiendomsmekler på TV uten å ha de nødvendige papirene. Foto: TV 3
ULOVLIG TITTEL?: Kredittilsynet vurderer tilsynssak mot Robinson-deltaker Anthony K. Bratli etter at han har blitt presentert som eiendomsmekler på TV uten å ha de nødvendige papirene. Foto: TV 3Vis mer

Bruker ulovlig tittel?

Kredittilsynet vurderer tiltak mot Robinson-Anthony.

SEHER.NO: Kredittilsynet vurderer tiltak mot Anthony K. Bratli etter at han i "Robinson-ekspedisjonen" på TV 3 har blitt presentert som eiendomsmekler.

Ifølge Dagbladet har 41-åringen ikke meklerbrev, som er nødvendig for å kunne smykke seg med denne tittelen.

- "Eiendomsmekler" og "mekler" er beskyttede titler, som du ikke kan ha uten å innfri bestemte krav, sier seksjonssjef Wilhelm Mohn Grøstad i Kredittilsynet til avisa.

Feil bruk av titler kan ifølge Grøstad straffes med bøter eller fengsel i inntil tre år, eller inntil seks år i særlig skjerpende tilfeller.

- Kan misforstås

Bratli - som i forrige program i likhet med resten av lag Nord måtte bytte til den kummerlige helvetesøya etter å ha tapt en Robinsonkamp - hevder han har sitt på det tørre.

- Det kan misforstås hvis det står eiendomsmekler, men det får TV 3 ta på sin kappe. "Ansvarlig mekler" er riktig. Det får vi som ikke har fullført utdannelsen lov til å kalle oss, og jeg er også daglig leder i selskapet, sier han til Dagbladet.

Kredittilsynet vil imidlertid vurdere å gå Bratli og hans firma Aker Eiendomsmegling nærmere i sømmene.

- Vi kan opprette tilsynssak mot foretaket og forhøre oss om hvilke funksjoner personen har, hvis det er en alvorlig forhistorie. Det vil det bli aktuelt å vurdere i dette tilfellet, hvis det er riktig at Bratli er daglig leder, sier Mohn Grøstad.

Ble etterforsket

Bratli har ifølge Dagbladet også tidligere vært i Kredittilsynets søkelys.

I 2002 måtte han som daglig leder i Ansvar Eiendomsmegling ifølge avisa levere inn sin bevilling, etter en knusende rapport med beskyldninger om blant annet pengerot, bruk av falske underskrifter og brudd på god eiendomsmeklerskikk.

- Vi valgte å levere inn bevillingen på grunn av all den negative omtalen,. Jeg hadde full etterforskning mot meg selv av politiet og andre, men jeg har ikke sittet i fengsel, og vi vant også i siste rettsinstans, sier Bratli.