Bruker samme kjole i 24 dager

Gjenbruksdronningen Jenny Skavlan slipper å bruke lang tid på å velge antrekk i adventstiden.

KONTRAST: Jenny Skavlan skal bruke samme kjolen i 24 dager. Hver dag legger hun ut bilde av dagens styling i «Phulekalenderen» på jennyskavlan.com. Her er den sorte kjolen stylet med skinnjakke 4. desember og med røde detaljer til julebordet dagen før.  Foto: Jenny Skavlan
KONTRAST: Jenny Skavlan skal bruke samme kjolen i 24 dager. Hver dag legger hun ut bilde av dagens styling i «Phulekalenderen» på jennyskavlan.com. Her er den sorte kjolen stylet med skinnjakke 4. desember og med røde detaljer til julebordet dagen før. Foto: Jenny Skavlan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Designer og programleder Jenny Skavlan (28) har startet en julekalender på sin hjemmeside - nemlig «Phulekalenderen».

«Syom»-forfatteren skal bruke samme kjolen i 24 dager på rad frem til julaften. Hver eneste dag skal hun skape en ny look, enten ved å sy om kjolen eller ved å style den sammen med andre plagg og forskjellig tilbehør.

Kjolen er fra det norske merke AoE, og er oppkalt etter Savitribai Phule, som startet den første jenteskolen i India i 1848- derav navnet «Phulekalenderen».

FEMININ: Her har Jenny Skavlan brukt kjolen som en skjorte. Hun valgte en feminin 50 talls-stil med røde lepper, rødt belte og røde detaljer på skoene. Foto: Jenny Skavlan
FEMININ: Her har Jenny Skavlan brukt kjolen som en skjorte. Hun valgte en feminin 50 talls-stil med røde lepper, rødt belte og røde detaljer på skoene. Foto: Jenny Skavlan Vis mer

Til Seoghør.no sier Jenny at vi må bli flinkere til å bruke de klærne vi allerede har.

- Vi kaster mye klær og kjøper nytt selv når vi har mye. Så hvis jeg, oppi all reklamen og alle antrekksbildene, kan være en inspirasjon som også er motemessig inspirerende, er det veldig bra, sier designeren.

Under Se og Hørs Kjendisgalla i år ble Skavlan vinner av miljøprisen, «Årets grønne pris». I disse førjulstider vil hun minne oss på hvordan det er lett å tro at man trenger mye.

-I disse dagene peppres vi med reklametilbud og antrekksbilder med link til nettbutikker. Jeg har aldri trodd at jeg har trengt så mye som i disse tider, fordi folk hele tiden spør hva jeg ønsker meg i julegave.

RØFF: Slik fikk kjolen et helt annet uttrykk. Med tights, joggesko og en tøff jakke, tydeliggjør hun hvor allsidig kjolen er.  Foto: Jenny Skavlan
RØFF: Slik fikk kjolen et helt annet uttrykk. Med tights, joggesko og en tøff jakke, tydeliggjør hun hvor allsidig kjolen er. Foto: Jenny Skavlan Vis mer

- Jeg vil også minne meg selv på at jeg har masse muligheter i skapet mitt. Så nå ønsker jeg meg ingenting, for jeg har så det rekker.

Bruker kjolen på julaften

- Du skal finne en ny måte å bruke samme kjolen på i 24 dager. Hvor henter du all inspirasjonen din fra?

- Egentlig mer enn det, for noen ganger har jeg jobb på dagen og julebord på kvelden. Men når jeg trenger inspirasjon så går jeg inn på bildemappen på telefonen min, sier hun.

- Hvordan blir det med renholdet?

 - Jeg har sånn kjappvask-program på maskinen. Slenger den inn når jeg spiser middag, ler 28-åringen, som etter 24 dager i samme kjole også skal bruke den på julekvelden.

Noen flere detaljer om styligen vil hun ikke avsløre.

De daglige antrekksbildene tar hun med selvutløser i sitt eget fotostudio, som hun har satt opp hjemme i leiligheten.

- Alle bloggernes våte drøm, skriver hun på Instagram, der hun har lagt ut video av en hjemme-fotoshoot.

Slik så kjolen ut den første dagen i desember:

Ektemannen bruker opp klær

I april giftet hun seg med Thomas «Fingern» Gullestad (33), på Norsk Design- og Arkitektursenter.

- Er du opptatt av at ektemannen din også skal bruke miljøvennlige klær?

- Thomas har ikke noe enormt stort forhold til klær, og er flink til å bruke opp klær og sko, smiler Jenny.

Hva er ditt tips til folk som gjerne vil kjøpe mindre klær, men som ikke kan sy like godt som deg?

- I utgangspunktet vil jeg bruke kjolen på mange forskjellige måter. Hvis du har en kjole du liker, men den er litt for lang, så kan du for eksempel spørre en venn eller en i familien. Hvis bestemoren din kan sy så kan du lære henne facebook, foreslår designeren.

Følg med på Jennys nettside for å få med deg hele «Phulekalenderen».

LES OGSÅ: Se Jennys bikinivisning

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer