SLANKEMIDDEL: Ifølge den finske hopplegenden Janne Ahonen er det mange profesjonelle hoppere som bruker røyk som slankemiddel.  Foto: SCANPIX
SLANKEMIDDEL: Ifølge den finske hopplegenden Janne Ahonen er det mange profesjonelle hoppere som bruker røyk som slankemiddel. Foto: SCANPIXVis mer

Bruker røyk som slankemiddel

Janne Ahonen avslører hoppsportens mørke hemmelighet.

SEHER.NO: Skihopperne har i alle år vært blant de slankeste idrettsutøverne i verden, og mange har forsøkt å sette fokus på det stadig økende problemet med slanking og spiseforstyrrelser innenfor hoppmiljøet. 

Men på tross av BMI-regelen som kom for 4 år siden, fortsetter utøverne å måle vekten, og i et ferskt intervju med VG Sporten avslører den finske hoppkongen Janne Ahonen (31) at det skjuler seg flere mørke hemmeligheter når det gjelder hopp og slanking.

Ifølge finnen er en av de best bevarte at flere profesjonelle hoppere røyker sigaretter for å holde seg tynne.

- Jeg har sett med egne øyne hvor mange som røyker av mine konkurrenter. Det er omtrent halvparten av dem, sier han til VG.

Ahonen, som la opp etter forrige sesong, innrømmer at han begynte å røyke allerede som 16-åring og at han har forsøkt å slutte flere ganger. Hoppkongen skal ha forsøkt å holde uvanen skjult fra alle i hoppmiljøet, både konkurrenter, trenere og presse.

Finnen er også sikker på at mange av hopperne han har sett røyke, gjør det for å holde vekten.

- Matlysten minker når du får nikotin i kroppen, sier han.

Ahonens sveitsiske kollega Simon Ammann er enig i finnens teori.

- Røyking brukes som slankemiddel. Spesielt før vektregelen kom for fire år siden var slankehysteriet utbredt. Det var slik at folk var sure fordi de gikk rundt sultne. Selv ble jeg innesluttet fordi jeg konsentrerte meg om å spare energi. At BMI-regelen kom var en lykke for meg, sier han.

Norges landslagstrener Mika Kojonkoski innrømmer at det er noen på landslaget som tar seg en røyk eller snus i ny og ne, men at det kanskje er snakk om et par sigaretter i uken.

- De er toppidrettsutøvere som trener beinhardt. Hva de gjør på fritiden er ikke mitt bord, sier han til VG.

Tom Hilde og Bjørn Einar Romøren på sin side, benekter at det er de som "tar seg en blås".

- Mitt problem er at jeg er for tynn, så det har i hvert fall ingen hensikt, sier Tom Hilde.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: - Dette bildet er en sensasjon!

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.