Bruker erfaringer fra skilsmisse i ny film

- Jeg var en sånn pappa som kom på besøk og hentet av og til i helgene, sier Ingar Helge Gimle.

SKILSMISSEBARN: Ingar Helge Gimle brukte erfaringen som pappa for datteren Kaja etter skillsmissen til å sette seg inn i rollen i sin nyeste film. Foto: Espen Solli / Se og Hør
SKILSMISSEBARN: Ingar Helge Gimle brukte erfaringen som pappa for datteren Kaja etter skillsmissen til å sette seg inn i rollen i sin nyeste film. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Skuespiller Ingar Helge Gimle (58) har en lang og suksessrik karriere å se tilbake på. 58-åringen er en travel mann med mange baller i luften - og denne våren har han mye på gang.

I disse dager er han aktuell med forestillingen «Hei... Jeg trenger litt hjelp her, jeg» på Chat Noir, der han forteller anekdoter med skråblikk på sitt eget liv.

27. februar har filmen «Å vende tilbake» premiere på kino. Der spiller Ingar offiseren Einar som vender hjem igjen til familien i Norge etter å ha tjenestegjort i Afghanistan det siste året.

Bruker erfaringer fra skilsmissen

I NRK-programmet «I Larsens leilighet» denne uken forteller Ingar at han brukte sine egne erfaringer som deltidspappa etter skilsmissen fra sin første kone for å sette seg inn i rollen som den fraværende faren som vender tilbake fra krigen.

Ingar har datteren Kaja (23) fra et tidligere ekteskap. Han skilte seg fra moren da Kaja bare var to år gammel. Ingar er selv skilsmissebarn.

FLOTT PAR: I dag er Ingar lykkelig med sin kjære Marte Dalseg. Foto: Espen Solli, Se og Hør
FLOTT PAR: I dag er Ingar lykkelig med sin kjære Marte Dalseg. Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer

-  Min mor og far ble skilt da jeg var seks-syv år gammel. Jeg ble skilt fra min første hustru da min datter var to år. Jeg var en sånn pappa som kom på besøk og hentet av og til i helgene, hver onsdag og sånn. Så jeg kunne kjenne meg igjen i tematikken i den filmen «Å vende tilbake», sier skuespilleren til programleder Vegard Larsen.

- Du klarer ikke alltid å stille opp

Ingar kjente seg igjen i det å skulle spille en fraværende far. I filmen klarer ikke faren å ta igjen tapt tid med sønnen på grunn av vonde opplevelser i krigen.

- Han blir egentlig enda mer fraværende når han er tilbake enn da han var der nede. Det kunne jeg, uten sammenligning for øvrig, identifisere meg med.  Det at du ikke alltid klarer å stille opp for disse vakre barneøynene som vil «at du skal gi meg noe, vise meg noe», forteller Ingar til NRK.

«I Larsens leilighet», NRK2, tirsdag kl. 20.55

LES OGSÅ: Endelig turte jeg å gjøre dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer