- Bruddet ga meg ekstreme smerter

«Farmen»-deltager Marita Wennevold Hollen gikk opp 25 kilo etter det bitre ekteskapshavariet. Se video!

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Årets «Farmen» på TV 2 er i full gang, og Marita Wennevold Hollen (50) er én av 14 deltagere som skal kjempe hardt i håp om å ta seg helt til topps i konkurransen.

Den lykkelige kvinnen lever et godt liv i Fredrikstad sammen med kjæresten og samboeren Øivind Kylstad (50). Like bra har hun imidlertid ikke alltid hatt det.

TOK TIL ALKOHOLEN: - Vektøkningen var gedigen. Jeg begynte å drikke mye vin for å døyve smertene, sier Marita Wennevold Hollen, som etterpå har funnet kjærligheten med Øivind Kylstad fra Fredrikstad. Foto: Geir Egil Skog/Se og Hør
TOK TIL ALKOHOLEN: - Vektøkningen var gedigen. Jeg begynte å drikke mye vin for å døyve smertene, sier Marita Wennevold Hollen, som etterpå har funnet kjærligheten med Øivind Kylstad fra Fredrikstad. Foto: Geir Egil Skog/Se og Hør Vis mer

- Jeg har vært gjennom en stor, stor sorg, sier Marita til Se og Hør.

Havnet i livskrise
Det var i 2004 at ekteskapet mellom Marita og hennes daværende mann tok slutt etter nesten 20 år.

- Jeg havnet i en livskrise. Fra å være aktiv med tenåringssønnene mine, ble livet mitt snudd fullstendig på hodet. Det endte med at jeg flyttet fra barndomshjemmet mitt på Lørenskog, forteller hun åpenhjertig i intervjuet du kan se øverst i saken.

Den overgangen ble i overkant stor for den 50 år gamle kvinnen.

- For meg var det traumatisk å bli skilt. Jeg gikk rett inn i sorg og depresjon. Samtidig var jeg mye alene i den lille leiligheten. De neste årene ble veldig tøffe, erkjenner hun.

La på seg 25 kilo

I fem år følte hun at livet skled fra henne.

- Det å våkne med en depresjon hver eneste dag var for meg en stor, stor sorg. Fysisk og psykisk hadde jeg en ekstrem smerte i magen og mellomgulvet, forklarer hun.

Depresjonen ga seg også andre fysiske utslag.

TØFF KAMP: Marita Wennevold Hollen er med i årets «Farmen» på TV 2, og håper at hun kan stikke av med seieren i realityprogrammet. Foto: Alex Iversen/TV 2
TØFF KAMP: Marita Wennevold Hollen er med i årets «Farmen» på TV 2, og håper at hun kan stikke av med seieren i realityprogrammet. Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer

- Jeg har alltid vært en aktiv kvinne, men i denne perioden mistet jeg fullstendig interessen for det også. Jeg levde usunt og tok ikke vare på meg selv.

Den nye livsstilen førte til at hun la på seg mellom 20 og 25 kilo.

Måtte ta grep
- Vektøkningen var gedigen. Jeg begynte å drikke mye vin for å døyve smertene. Men hva førte det til? Jo, jeg ble bare mer deprimert, sier hun.

Etter hvert skjønte Marita at det bar galt av gårde. Hun begynte å trene igjen, endret kostholdet – og kuttet ut alt som hadde med alkohol å gjøre. Nå drikker hun bare alkoholfrie viner.

- Var du i ferd med å bli alkoholiker?

- Hvis jeg hadde fortsatt å drikke, ville det gått i feil retning. Jeg merket faresignalene, og det var derfor jeg tok grep, forteller «Farmen»-deltageren, som har to sønner i voksen alder.

«Farmen» sendes på TV 2 kl 21.40 mandag, tirsdag og søndag.

LES OGSÅ: Brudd for Farmen-paret

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer