MANGE GODE MINNER: Rune Larsen og kona Edle sammen på artisten og programlederens 70-årsfest i fjor. Nå har Rune flyttet ut av parets hjem. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
MANGE GODE MINNER: Rune Larsen og kona Edle sammen på artisten og programlederens 70-årsfest i fjor. Nå har Rune flyttet ut av parets hjem. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer

Brudd for Rune Larsen

I juli i år skulle Rune Larsen og kona Edle feiret gullbryllup etter 50 års ekteskap. Slik ble det ikke.

Publisert

«Lollipop»-general Rune Larsen (71) og hans kone, Edle Tornes Larsen (72), går hver til sitt.

De har i alle år vært et kjent og kjært par i offentligheten, men har i stor grad hegnet om sitt private liv i Bergens mest idylliske fjellside.

Der har de bodd sammen i 32 år, først 15 år i Starefosslien, så 17 år i Starefossveien to minutter unna. Der skapte de drømmehuset etter at de overtok boligen fra Edles foreldre, og pusset storstilt opp.

Tok inn på hotell

Men nå bor ikke Rune der lenger.

For noen måneder siden flyttet han ut fra ekteparets felles bolig og tok inn på hotell.

Se og Hør vet at Rune og Edle har skilt lag – samme år som de skulle ha feiret gullbryllupet.

Rune har vært en folkekjær artist og programleder i over 50 år – og vært blant landets mest kjente mennesker i en mannsalder. I oktober står han igjen på scenen i Grieghallen sammen med makker Tor Endresen (60) og andre stjerner for å feire 30-årsjubileet til megasuksessen «Lollipop».

Den første dansen

Rune og Edle møttes allerede i 1966. Det året spilte Rune og bandet opp til dans på Mjølfjell ved Voss, men rockeren rakk å ta seg en svingom selv også – med Edle. Dagen etter gikk de på skitur sammen.

5. juli 1969 giftet de seg – han var 20 år, hun 21. Da Rune feiret 70-årsdagen sin i fjor, fortalte Edle om hvordan det første møtet med den allerede da kjente mannen artet seg.

– Han var grådig sjarmerende. Veldig blid og vittig. Helt ulik alle andre gutter jeg hadde møtt, fortalte Edle til Se og Hør før 70-årspartyet smalt i gang hjemme i Bergen.

TV-PROFIL: I 2011 deltok Rune Larsen i «Skal vi danse» på TV 2 sammen med Olga Divakova. 
Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
TV-PROFIL: I 2011 deltok Rune Larsen i «Skal vi danse» på TV 2 sammen med Olga Divakova. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer

Familiekjær

Ekteparets tre voksne barn – Line (49), Kim (47) og Tonje (41) – har skjenket Edle og Rune til sammen syv barnebarn i alderen 24 til sju år. I tillegg har Line gitt dem to bonusbarnebarn.

Familien har alltid vært faktoren Rune har trukket frem som det viktigste i livet. Han har heller ikke lagt skjul på at samlivet til han og Edle også kunne by på sine utfordringer.

– Vi har hatt våre «ups & downs» vi også. Jeg blir litt oppgitt når jeg av og til hører folk si «ja, men det er jo så enkelt for dere. Dere er jo kristne.» Som om ikke vi også har de samme driftene og feilene som alle andre. Ingen går gjennom livet uten å ha problemer, og å utbasunere sin egen lykke kan virke respektløst overfor dem som sliter i sine forhold. Det heter «i gode og onde dager», beskrev Rune til Se og Hør.

PÅ RØD LØPER: Rune Larsen og kona Edle avbildet da de ankom Chat Noir og «The Showgirl Must Go On» i 2012. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PÅ RØD LØPER: Rune Larsen og kona Edle avbildet da de ankom Chat Noir og «The Showgirl Must Go On» i 2012. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Ingen kommentar

Nå er sjokkbruddet mellom dem et faktum. Se og Hør har vært i kontakt med Rune Larsen, som ikke ønsker å kommentere samlivsbruddet.

LES OGSÅ: - Det nærmeste man kommer et under

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer