Silje Nordnes:

Brudd for P3-Silje

Silje Nordnes avslørte brudd på «P3-morgen».

SINGEL: I mandagens episode av «P3-morgen» forklarte Silje Nordsnes at sivilstatusen hennes har endret seg i løpet av sommeren. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SINGEL: I mandagens episode av «P3-morgen» forklarte Silje Nordsnes at sivilstatusen hennes har endret seg i løpet av sommeren. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mandagens sending av radioprogrammet «P3-morgen» hadde programleder Silje Nordnes (32) vanskeligheter med å svare på hvordan sommeren har vært.

- Sommeren har egentlig bare vært helt ok, sier hun kort.

På spørsmål fra kollega Ronny Brede Aase om hvorfor sommeren bare har vært «helt ok», svarer Nordnes følgende: - Jeg er singel.

Videre fleiper medprogramleder Markus Neby om at hun er tilbake på markedet igjen, en påstand hun selv ikke er helt med på.

- Jeg er ikke helt på markedet igjen, altså, svarer hun.

PROGRAMLEDER: Silje Nordnes har i sommer vært en av programlederne i «Sommeråpent». Her avbildet sammen med Christian Strand på perrongen ved Lørenskog stasjon. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PROGRAMLEDER: Silje Nordnes har i sommer vært en av programlederne i «Sommeråpent». Her avbildet sammen med Christian Strand på perrongen ved Lørenskog stasjon. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Privatliv

Den sommeren har Silje Nordnes vært en av programlederne i NRK-programmet «Sommeråpent».

For to år siden avslørte hun også sitt nye forhold i «P3 Morgen». Hun har siden den gang holdt navnet til kjæresten hemmelig for offentligheten.

- Jeg kjører en ny strategi, som er å verne litt om mitt privatliv, sa hun i samme sending.

Seoghør.no har tatt kontakt med Silje Nordnes som ikke ønsker å kommentere bruddet.

- Seks år i skapet

I voksen alder har programlederen flere ganger fortalt åpent om sin homofile legning, og kjærlighetsforholdene hennes har innimellom blitt tema på radio.

Da «P3morgen»-programlederen første gang innså at hun var lesbisk, hadde hun imidlertid store problemer med å forholde seg til det. Det skrev hun om i juleboka til =Oslo i fjor.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 20.10.2014 BRYTEKAMPEN: En hysterisk oljebryting-video av Silje Nordnes og daværende P3-programleder Live Nelvik, ble svært populær under P3-aksjonen i 2013. I 2014 gjorde gutta det samme. Video: NRK/P3 Vis mer

I en personlig tekst skrev Nordnes at hun skjønte at hun likte jenter i tiende klasse, mens hun satt i klasserommet og så på ei av de andre jentene.

«Tiden etter besto av å fornekte, fornekte, fornekte. Jeg var usikker, og det er naturlig. Det var et så stort brudd med den jeg trodde jeg var», fortalte hun i juleboka.

Hun skrev også at hun holdt legningen skjult i flere år, men at det til slutt endret seg.

«En dag traff jeg ei jente som viste interesse for meg, og jeg fikk følelser for henne. Da ble den delen av meg for stor til å holde skjult. Etter seks år kom jeg ut» forteller hun i boka.

Brast i gråt på radio

Den populære P3-programlederen har også vært åpen om at det kan være vanskelig å forholde seg til det at mange fortsatt har noe imot homofile.

PREGET: I en «P3morgen»-sending i sommer snakka programleder Silje Nordnes åpenhjertig om hvordan hun som homofil satt igjen med en vond følelse etter angrepet mot en homoklubb i USA. Foto: NRK
PREGET: I en «P3morgen»-sending i sommer snakka programleder Silje Nordnes åpenhjertig om hvordan hun som homofil satt igjen med en vond følelse etter angrepet mot en homoklubb i USA. Foto: NRK Vis mer

Etter den grusomme skytemassakren mot homoklubben Pulse i Florida i fjor sommer, der 49 mennesker ble drept, uttrykte Nordnes sin sorg og fortvilelse i «P3morgen»-studioet:

- Han kunne gå inn på en klubb, skyte masse folk, skyte masse homser - men de samme homsene får ikke lov til å donere blod til de som er skadet. Så det er... jeg kjenner at det liksom...

Videre fortalte en tydelig preget Nordnes at hun den helga kjente på en følelse hun «ikke har kjent på veldig, veldig lenge».

- Hvilken følelse, spurte kollega Ronny Brede Aase.

- Det er en følelse av at det kanskje hadde vært best om jeg ikke var som er jeg er, hvis du skjønner, fortalte Nordnes i studio, mens tårene trillet.

Etter at det rørende klippet av Nordnes' radioseanse ble delt i rekordfart på sosiale medier, sa 31-åringen til Dagbladet at responsen var overveldende.

- De fleste sier at de kjenner seg igjen i følelsen av avmakt og at de er glad noen satte ord på det, skrev Silje Nordnes i en e-post til avisen.

LES OGSÅ: Miley Cyrus ber fansen om unnskyldning

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer