Shiva Safai:

Brudd for Hadid-søstrenes norske stemor

Shiva Safai og forloveden Mohamed Hadid har gått hver til sitt.

BRØT FORLOVELSEN: Shiva Safai (t.v.) var i flere år forlovet med Mohamed Hadid, faren til supermodellene Bella og Gigi Hadid (t.h.). Nå er forholdet over. Foto: NTB scanpix
BRØT FORLOVELSEN: Shiva Safai (t.v.) var i flere år forlovet med Mohamed Hadid, faren til supermodellene Bella og Gigi Hadid (t.h.). Nå er forholdet over. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Shiva Safai (39) var fire år gammel flyttet hun til Norge fra Iran. Hun gikk på Evje barneskole og på Dønski videregående, alt mens hun vokste opp i Sandvika.

Det står i sterk kontrast til livet hun lever i dag. Inntil nylig var hun forlovet med eiendomstoppen Mohamed Hadid (71), som er far til supermodellene Bella (23), Gigi (24) og Anwar Hadid (20).

Mohamed skal være verdt nærmere 100 millioner dollar, ifølge Gazette Review. Paret rakk derimot aldri å gifte seg. Nå melder nemlig TMZ at de to skal ha gått hver til sitt.

- Barnetrøbbel

Bruddet skal ha vært en realitet lenge. Mohamed og Shiva skal ha valgt å gå hver til sitt for omtrent et år siden.

Den brutte forlovelsen ble derimot først kjent nylig, ettersom Shiva i november dukket opp på rød løper med sin nye kjæreste - den nederlandske DJ-en Niels Houweling. Hun har også lagt ut bilde av ham på Instagram.

NY FLAMME: Shiva Safai sammen med Niels Houweling på American Music Awards i slutten av november. Foto: Splash News/ NTB scanpix
NY FLAMME: Shiva Safai sammen med Niels Houweling på American Music Awards i slutten av november. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

Verken eiendomsmogulen eller nordmannen, som for øvrig har vært å se i en rekke realityserier opp gjennom, har kommentert bruddet direkte. Grunnen til at de to har avbrutt forlovelsen, skal være at 71-åringen ikke ønsket noen egne barn med henne. Mohamed er også far til døtrene Alana (34) og Marielle Hadid (39), som han fikk med sin første kone, Mary Butler.

Ingen i Hadid-familien følger Shiva på Instagram lenger, noe som peker mot den avsluttede kjærlighetsrelasjonen.

I et stort intervju med Dagbladet Magasinet i 2017 var hun derimot mer enn snakkesalig. Der kunne hun fortelle om luksuslivet, forloveden og forholdet til Norge. Hun snakket blant annet om hvorfor hun valgte å forlate venner og familie i Norge til fordel for «the American dream».

BLOMSTRING: Modell og kjendisdatter Delilah Belle har blitt voksen, og sammenlignes nå med Gigi Hadid. Vis mer

Flyttet til USA

Shiva bodde i Norge til hun var 19 år, før hun valgte å flytte til USA. Hun ble amerikansk statsborger høsten 2017, og føler seg fortsatt norsk.

- Jeg trivdes i Norge, men samtidig følte jeg meg annerledes. Jeg var jo annerledes også, sa hun til Magasinet, og la til at bestevenninnen hennes fra barndommen er halvt norsk og halvt spansk.

- Vi forsto hverandre. Sist jeg var på besøk i Norge, for sju år siden, merket jeg at Oslo er blitt flerkulturell på en helt annen måte nå enn det var da jeg vokste opp, sa hun videre.

PROFILERT PAR: Shiva Safai og Mohamed Hadid på et Tommy Hilfiger-arrangement i Los Angeles i februar 2017. Foto: NTB scanpix
PROFILERT PAR: Shiva Safai og Mohamed Hadid på et Tommy Hilfiger-arrangement i Los Angeles i februar 2017. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun har gjort det stort som modell i USA, og har prydet forsiden av flere magasiner som Harper's Bazaar Arabia og Basic Magazine. Hun har også medvirket i serien «Second Wives Club», og sa angivelig nei til å være med i «Real Housewives of Beverly Hills». 39-åringen beskrev seg selv som en «businesskvinne».

- Jeg flyttet til USA fordi jeg følte meg hjemme her, jeg så at det ville gi meg andre ­muligheter. Det er noe med sola og energien. Folk her er positive og glade.

Brødrene bor også i Los Angeles, og driver et treningsstudio. Foreldrene deres veksler mellom å bo i Bærum, Iran og USA.

Akseptert av Hadid-familien

Det er ikke kjent hvordan Hadid-døtrene takler bruddet, men de skal ha vært glade i sin tidligere stemor. Gigi Hadid, en av verdens best betalte modeller, skrev i 2012 et brev til Safai:

«Takk for at du ­tilbringer denne dagen med en familie som er like mye din som den er min. Takk for at du er en fantastisk og viktig del av min fars liv. Jeg elsker deg og er så takknemlig for tiden vår sammen og latteren vi kommer til å fortsette å dele. Kjærlig hilsen Gigi», sto det i brevet.

UØNSKET: Supermodellen Gigi Hadid måtte ta grep da en uventet gjest tok seg opp på catwalken under moteuka i Paris. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

- Hele Mohameds familie tok meg imot med åpne armer fra dag én. De har alltid behandlet meg som en del av deres familie, har hun tidligere sagt til NaludaMagazuine.

Mohamed Hadid har også vært gift med den nederlandske modellen Yolanda Hadid (55), fra 1994 til 2000. Det er henne han har modellbarna Gigi, Bella og Anwar Hadid med.

LES OGSÅ: - Må plukke opp dritten etter henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer