Dag Erik Pedersen og Ania Veliz:

Brudd for Dag Erik Pedersen

Går fra hverandre etter 28 år.

BRUDD: Dag Erik Pedersen og Ania Veliz har flyttet fra hverandre. Foto: Espen Solli
BRUDD: Dag Erik Pedersen og Ania Veliz har flyttet fra hverandre. Foto: Espen Solli Vis mer

(Se og Hør): Den profilerte programlederen Dag Erik Pedersen (58) og samboeren, Ania Veliz (49), har gått fra hverandre. Det bekrefter «Mesternes mester»-programlederen overfor NTB.

- Av respekt for barna og familien ber vi om forståelse for at vi ikke kommer til å kommentere dette utover til NTB, forteller Pedersen til NTB.

Paret har vært sammen i 28 år, men velger altså nå å gå hver til sitt. I 2010 ble det kjent at Ania og Dag Erik hadde flyttet fra hverandre, men at de fortsatt var kjærester. De flyttet derimot tilbake sammen, men er nå altså ikke et par lenger.

Paret har to barn sammen. døtrene Sunniva og Selma. Pedersen har også to andre barn fra et tidligere forhold.

FAMILIE: Dag Erik og Ania har døtrene Sunniva og Selma sammen. Her er de fotografert i forbindelse med finalen i «Mesternes mester» i 2015. Foto: Tor Lindseth
FAMILIE: Dag Erik og Ania har døtrene Sunniva og Selma sammen. Her er de fotografert i forbindelse med finalen i «Mesternes mester» i 2015. Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Sjarmerte henne i senk

Familien har pleid å være med på innspillingen av det populære NRK-programmet Dag Erik leder.

- De er stolte av «Mesternes mester»-prosjektet. De blir like glade hvert år når jeg forteller at jeg skal være med på en ny runde av serien, har han tidligere uttalt overfor Se og Hør.

For flere år siden lettet programlederen på sløret om hvordan han møtte Ania for nå over 28 år siden.

- Ania og jeg møttes i Porsgrunn for mange år siden. Jeg tror ikke bevisst at jeg sjarmerte henne i senk, jeg syntes bare at hun var innmari søt, fortalte han.

- Men jeg har jo bodd 13 år i Italia, og har lagt meg til den italienske væremåten. Jeg flørter mye, både med kvinner og menn, uten at det ligger noe romantisk i det. Man når lettere frem med litt sjarm; ved å gi av seg selv. Det gjelder det meste i livet, fortalte han.

Paret har tidligere pratet om at de likte å tilbringe lørdagene sammen på kjøkkenet, gjerne med god mat og vin.

- Det blir ikke mye bedre enn det, har de uttalt.

Vanskelig år

2017 ble slett ikke noe å le av for Dag Erik og familien.

Ti dager før julaften 2016 slo bomben ned: Ania var blitt rammet av kreft, en forholdsvis sjelden type som det bare blir gjort ti operasjoner av årlig i Norge.

CT-skanningen viste kreft med spredning, og Ania måtte gjennom operasjon, stråling og en knallhard cellegiftkur.

- Det var brutalt. Plutselig satt vi der, fra å være supportere i kreftsaken - gjennom vårt arbeid for Kreftforeningen med årets viktigste sykkeltur «Granfondo Don Pedro» - til å bli pasient og pårørende, sa Dag Erik til Se og Hør den gang.

- Jeg har jo hatt nære venner og NRK-kolleger som har mistet livet i kreft, men det ble naturligvis enda mer personlig nå. Det rammet med kolossal tyngde, fortalte han.

Men nå ser heldigvis verden annerledes ut.

- Det går bra. Helsen har stabilisert seg, har hun fortalt.

- Lykken på min side

58-åringen har også selv vært gjennom tøffe tak. I 2008 ble han rammet av kraftig hjerteinfarkt, og han ble fortalt at han var sekunder fra å miste livet.

- Jeg hadde lykken på min side og hjelpen kom raskt. I ettertid har jeg blitt mer klar over at det finnes en ende, sa han til Dagbladet i fjor.

I intervjuet uttalte han samtidig at han ikke lar seg skremme av den tøffe opplevelsen.

- Nei, hva har jeg å være redd for? Det er bortkastet energi å gå rundt og være engstelig. Men jeg tror at alle er redde for å få kreft. Jeg er kjemperedd for det, men tenker ikke så mye på det. Jeg kan ikke få sagt det nok. Nyt turen så lenge den varer, sa han.

LES OGSÅ: Hun er Rybaks «hemmelige» våpen

HVEM STRIKKER BEST?: I lys av den velomtalte strikke-kommentaren til «Mesternes mester»-programleder Dag Erik Pedersen, har Dagbladet utfordret årets deltakere, og ham, i nettopp strikking. Vis mer