Marna Haugen og Ørjan Burøe skilles:

Brudd etter 18 år

Forteller til Se og Hør: - Vi vil alltid være en familie.

BRUDD: Ørjan Burøe og Marna Haugen avslører at de går hver til sitt etter 18 år sammen. Foto: Espen Solli / Se og Hør
BRUDD: Ørjan Burøe og Marna Haugen avslører at de går hver til sitt etter 18 år sammen. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SKI (Se og Hør): Komiker Ørjan Burøe (47) og influenser Marna Haugen (40) har i flere år vært et av landets mest profilerte par. Det ble full klaff etter at sistnevnte flyttet til Oslo som 22-åring, og de gikk raskt inn i et forhold.

Etter at de i 2013 hadde vært kjærester i ti år, ga de hverandre sitt ja under en ferietur til Las Vegas.

Åtte år senere har imidlertid kjærligheten tatt slutt for paret, og de har valgt å gå hver til sitt. Det forteller Ørjan og Marna i dette intervjuet med Se og Hør.

BRUDDET: Iselin Guttormsen kommenterer bruddet. Video: Rød Løper Vis mer

- En prosess

Vi møter Ørjan og Marna på Rådhusteateret i Ski. Bare noen hundre meter unna teateret har familien frem til nå bodd i en flott enebolig.

Det er åpenbart at de to fortsatt har et svært tett bånd til hverandre, til tross for at de nå har blitt enige om å gå hver til sitt.

18 ÅR: Ørjan og Marna forteller at de har vokst fra hverandre. På Marnas fang sitter «terapihunden» Felix. Foto: Espen Solli / Se og Hør
18 ÅR: Ørjan og Marna forteller at de har vokst fra hverandre. På Marnas fang sitter «terapihunden» Felix. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

- Det har vært en lang prosess, selvfølgelig. Men så kom vi bare til et punkt der vi ble enige. Begge tenkte nok innerst inne at den andre ikke ville være helt enig i at brudd var løsningen, men så var vi faktisk det. Det var en enorm lettelse å oppleve, sier Marna, før Ørjan raskt legger til:

- Og litt rart.

Prøvd alt

Det kan ligge mange årsaker bak en skilsmisse, men det tidligere paret avslører at det ikke ligger noe dramatikk bak valget de tok.

- For oss var det bare at vi gjennom lang tid hadde vokst fra hverandre. Og da får man til slutt kalle en spade for en spade. Det er ikke så mye mer å gjøre med det, og vi har prøvd mange ganger å få det til å fungere, sier Marna.

Hun forteller blant annet at de gjennom ekteskapet jevnlig har gått til parterapi. Men selv om forholdet nå har nådd endeholdeplassen, mener begge at terapien har vært til vesentlig hjelp.

BRUDDRYKTENE: Martine Lunde og Aleksander Sæterstøl snakker om bruddryktene. Reporter: Sofie Losen Video: Steffen Pettersen Vis mer

- Hver gang vi har vært i terapi så har vi lært oss noen nye, fine verktøy, som har gjort at vi har blitt veldig gode til å kommunisere med hverandre, bemerker hun.

Dét er trolig også blant de viktigste grunnene til at de i dag sitter igjen med gjensidig respekt og et bunnsolid vennskap.

GODT VENNSKAP: Marna og Ørjan beholder det fine vennskapet. Her avbildet under finalefesten for «Farmen kjendis» i 2017. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
GODT VENNSKAP: Marna og Ørjan beholder det fine vennskapet. Her avbildet under finalefesten for «Farmen kjendis» i 2017. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Det er den klisjeen at vi bare har vokst fra hverandre. Som kjærester i hvert fall. Jeg tror veldig mange har sine teorier, og vil ha to streker under svaret, men vi har vært sammen i 18 år. Det er lenge. Og nå er det over, smiler Ørjan.

- Vi begynner å bli voksne, og skal nå leve livet i fase to. Det blir fint for begge.

- Halve livet

Under intervjuet har Marna chihuahuaen Felix på fanget. Den firbeinte er på utlån fra en nabo, og omtales av Marna som en god «terapihund». Han har nemlig vært en god støtte gjennom bruddet.

- Vi har selvfølgelig gått gjennom alle prosessene. Det er jo halve livet, og på et tidspunkt går man selvsagt inn i en krise. Man skal definere alt på nytt, men det å kunne støtte hverandre i det, samtidig som man gir hverandre den plassen man trenger, hadde jeg egentlig ikke trodd at vi skulle klare.

- Det at vi sitter her nå og faktisk gjør det, er jeg veldig takknemlig for, sier Marna.

SKILLES: Det er duket for aller siste episode av «Keeping up with the Kardashian», og der forteller Kim Kardashian hvorfor hun vil skilles. Video: Hayo via TV 2 play Vis mer

- Det er 18 år som har betydd veldig mye og som har definert oss. Det er et omfattende og stort valg vi har tatt, legger Ørjan til.

I dag bor Marna og Ørjan fremdeles sammen i eneboligen i Ski. Det er en løsning de begge understreker at fungerer. Selv om de etter hvert kommer til å flytte fra hverandre, er ikke det noe de ønsker å stresse med.

- Respekt for familien

Foruten å være en ettertraktet stand up-komiker som de siste årene har reist land og strand rundt med showet «Store gutter gråter ikke», har Ørjan over 150 000 følgere på Instagram.

Marna på sin side er en av Norges virkelig store influensere med nærmere 300 000 trofaste følgere.

Verken Ørjan eller Marna er fremmede for at de i tiden fremover også vil fortsette det profesjonelle samarbeidet de gjennom årene har etablert.

- Jobbmessig fungerer vi faktisk helt magisk sammen. Det handler om tillit og kjemi. Forskjellen er at vi nå slutter å være kjærester, så det blir litt annerledes. Men det får vi til, understreker de to.

Det er imidlertid familien som kommer først. Sammen har paret to mindreårige sønner, mens Ørjan i tillegg har to voksne barn fra tidligere forhold.

- Vi skal ha med hverandre å gjøre resten av livet. Vi vil alltid være en familie.

- Det er vårt hovedfokus, og det er ekstra viktig i denne fasen av livet. Men publikum er også vår familie, det er så mange som har fulgt oss trofast i mange år. Vi har en form for ansvar også der, og kan ikke tulle det bort, sier komikeren.

RIV I HJERTET: I kveldens Senkveld forteller Henriette Steenstrup om hva som hjalp henne da hun var midt oppi skilsmisse. Vis mer

- Mye gøy

18 år etter at de falt for hverandre og ble et par, er det først og fremst alle de morsomme og fine opplevelsene de vil ta med seg inn i fremtiden.

- Det er jo nesten halve livet! Det har naturligvis vært både små og store humper i veien også for oss, men det tror jeg de fleste opplever i et langt samliv. Men vi har lagt vanskelighetene bak oss, og kommet oss gjennom de ulike periodene med hodet over vann.

- Og fy søren, så mye gøy vi har fått gjort sammen, sier Ørjan.

- Nå går vi videre med en fantastisk bagasje av opplevelser, nydelige barn, fine familier på begge sider og mange venner som heier på oss. Det er trygt og godt å tenke på, avslutter Marna.

LES OGSÅ: Åpen om bruddet: - En stor støtte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer