FRONTER NORSKE BAND: Steven Van Zandt har 15 band i stallen. Fire av dem er norske. Her står den verdenskjente musikeren sammen med to av medlemmene i "Cocktail Slippers". Foto: Bjørn Ekker/Seher.no
FRONTER NORSKE BAND: Steven Van Zandt har 15 band i stallen. Fire av dem er norske. Her står den verdenskjente musikeren sammen med to av medlemmene i "Cocktail Slippers". Foto: Bjørn Ekker/Seher.noVis mer

- Bruce mistet ringen i bryllupet!

Bruce Springsteen skapte kaos da han var forlover for Sopranos-stjernen. Seher.no møtte Steven Van Zandt.

SEHER.NO: Mandag og tirsdag spilte Steven Van Zandt (57), Bruce Springsteen og resten av bandet to proppfulle konserter på Valle Hovin i Oslo. 

Og Van Zandt - bedre kjent som "Little Steven" og som Silvio Dante i suksess-serien Sopranos - liker seg så godt i Norge, at han like gjerne ble i landet noen dager ekstra.

Onsdag hadde 57-åringen kommandoen da tre norske band fikk vise seg fram i bakgården Skaugum på Palace Grill i Oslo. Og Seher.no fikk møte superstjernen.

- Rockens hovedstad
- Det var utrolig gøy å spille i Norge. Og publikummet her er jo helt fantastisk, gliser Van Zandt, som ikke legger skjul på at stedet for onsdagens arrangement var valgt med omhu.

- Jeg var her også i 1982 - akkurat her! Så man kan vel si at det var jeg som oppdaget stedet.

For to år siden startet den verdenskjente musikeren plateselskapet "Wicked Cool Records", som har flere indieband i stallen. 

Og tro det eller ei: Fire av dem er norske. "The Beat Tornados", "The Jessica Fletchers", "The Launderettes" og "Cocktail Slippers" blir alle promotert av Bruce Springsteen-gitaristen i USA.

Onsdag hadde "Little Steven" rollen som konferansier da tre av dem spilte på nevnte Palace Grill. 

- Jeg vil påstå at Skandinavia er rockens hovedstad. Og Norge er så absolutt å regne med. Og det er jo litt artig da, jeg har 15 band i stallen - og fire av dem er norske, gliser en festglad Van Zandt til Seher.no mellom to av onsdagens konserter.

Bryllupstrøbbel
Den superpopulære musikeren spiller gitar i Bruce Springsteens E Street Band. Det har han gjort siden midten på 1970-tallet, selv om det har blitt mindre og mindre med årenes løp. Men det er ikke bare på på scenen at han har funnet tonen med "The Boss".

I 1982 var Springsteen nemlig forlover da Steven giftet seg med sin kjære Maureen. Men Van Zandt avslører at bryllupet gikk langt fra knirkefritt - spesielt ettersom musikerkollegaen gjorde en stor tabbe da det sto på som verst.

- Bruce mistet ringen i bryllupet! Men det gikk bra, det, sier 57-åringen, som ikke har spesielt lyst til å utdype akkurat den saken.

Spilte med kona
Italiensk-amerikanerens skuepiller-kone spiller også en sentral rolle i Sopranos, som er regnet som en av verdens mest populære tv-serier de siste ti årene. Maureen spiller Gabriella Dante, kona til Silvio Dante - som spilles av Steven...

- Det var utrolig gøy å spille med Maureen, jeg så jo mer til henne da enn jeg gjør hjemme! Og det er tross alt hun som er den profesjonelle skuespilleren i huset, jeg er vel egentlig bare musiker, jeg.

- Blir det mer film på deg i fremtiden, tror du?

- Det var artig å ha en av hovedrollene i en såpass stor tv-serie, men jeg har ikke noen umiddelbare planer om det, nei. Akkurat nå har jeg ikke tid, men man skal ikke utelukke noe i fremtiden - selv om jeg personlig tror at Sopranos var "the one and only" for min del.

- En superhyggelig fyr
Det som i hvert fall er sikkert er at Steven Van Zandt så ut til å storkose seg på fest i Oslo denne onsdagskvelden. Og da jentebandet "Cocktail Slippers" entret scenen, la superstjernen ikke skjul på at han elsket jentenes utstråling.

- Er det rart de drar meg overalt? De drar meg overalt! sa han da han introduserte bandet.

Og jentene selv er storfornøyde med å ha selveste Bruce Springsteens gitarist med seg til å fronte bandet.

- Det er gøy å ha Steven med på laget, det er tross alt ikke så lett å slå an blant det norske publikummet. Og så er han en superhyggelig fyr da - og en veldig bra musiker, sier jentene i "Cocktail Slippers", som er i full gang med ny plate, til Seher.no.

Torsdag reiser Little Steven etter "The Boss" til Finland der Springsteens neste konsert går av stabelen.

LES OGSÅ: Her fester Little Steven i oslo