«Farmen kjendis»

Brøt TV 2s egne karanteneregler

Den femte sesongen av «Farmen kjendis» skulle spilles inn til tross for coronakrisen. Det har imidlertid ført med seg en rekke utfordringer.

FARMEN: Her er deltakerne for årets "Farmen kjendis". Reporter: Celina Morken. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tolv kjendiser sjekket torsdag forrige uke inn på årets «Farmen kjendis»-gård som ligger i Kragerø. Det er under fire uker etter at TV 2 og produksjonsselskapet Strix gikk ut med at årets innspilling skulle finne sted som planlagt.

En av årets deltakere, Ida Fladen (34), forteller at hun var usikker på om det i det hele tatt ble noe av «Farmen kjendis» for sin egen del.

- Det er en stund siden de tok kontakt første gang, det var før coronakrisen slo inn for fullt. Så tok det ganske lang tid før jeg fikk klarsignal om at det skulle gjennomføres. Jeg fikk vel vite det for fire uker siden, som jeg jo synes er litt snaut med tid, fortalte hun til Se og Hør før hun entret gården.

- Frem til det visste jeg ikke om det ble noe av, eller om jeg hadde blitt plukket ut. Jeg tenkte kanskje det ikke ble noe av, siden jeg ikke hørte noe. Men så nervøs som jeg har vært den siste uken, så er det kanskje greit at jeg ikke fikk vite det tidligere, sier hun lattermildt.

FARMEN: Erik Alfred Tesaker vant «Farmen kjendis». Nå ser han tilbake på gårdsoppholdet, og har innsett at reality kanskje ikke er helt for ham. Video: Rød Løper / TV2 Vis mer

Skulle ha hjemmekarantene

På grunn av coronakrisen har en rekke tv-produksjoner blitt innstilt eller avlyst, men det ble altså ikke tilfelle for «Farmen kjendis».

For at innspillingen skulle finne sted i henhold til de gjeldende smittevernsreglene, ble det innført en rekke tiltak. Blant annet skulle deltakerne i hjemmekarantene i 14 dager før innspillingen startet, slik at de ikke måtte holde avstand til hverandre inne på gården.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier at deltakerne ble bedt om å følge Folkehelseinstituttets retningslinjer for hjemmekarantene før de skulle inn på gården.

Det innebærer at deltakerne ikke fikk gå på jobb, ikke ta lengre reiser innenlands, ikke ta offentlig transport og som hovedregel ikke burde oppsøke offentlige steder.

Se og Hør er imidlertid kjent med at flere av deltakerne ikke har fulgt disse retningslinjene. Ifølge TV 2s egne tiltak skulle alle de tolv deltakerne holdt seg hjemme, med unntak av korte turer eller nødvendige ærender, fra 7. mai.

KLIKKER: Da Tommy Sharif skulle forklare hvor redd han ble da han så at Gunilla Persson skulle være med på «Farmen kjendis», skjedde dette. Vis mer

Var på jobb

Ida Fladen forteller til Se og Hør at hun tilbrakte 17. mai sammen med faren sin på hytten - med god avstand. Hun forteller også at hun fikk lov av TV 2 til å spille inn «Spårtsklubben», med strenge regler for smittevern. Hun understreker at hun har tatt pandemien på alvor.

Se dette innlegget på Instagram

🇳🇴GMD🇳🇴

Et innlegg delt av Ida Fladen (@idafladen)

- Jeg har ikke vært nær et annet menneske på tre måneder. Jeg gleder meg sykt mye til å klemme på folk. Det håper jeg de andre «Farmen»-deltakerne er med på, sa hun.

Eli Kari Gjengedal (49) har vært på jobb som værmelder for TV 2, og har lagt ut bilde på Instagram fra innspilling av værmeldingen i hjembyen Bergen 10. mai. Uken etter, på nasjonaldagen, har hun delt bilde i bunad fra en hytte i Gjøvik.

Symptomfrie

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl svarer følgende når han blir konfrontert med karantenebruddene:

- Ifølge disse retningslinjene kan man være utendørs, hvis man holder avstand til andre. Avtalen om hjemmekarantene er en tillitsavtale mellom oss og deltakerne. Vi har fulgt opp deltakerne underveis, og har ikke grunn til å tro at noen av dem har utsatt seg for stor smittefare, eller har hatt med seg smitte inn i produksjonen, skriver han i en e-post.

Han understreker at han ikke kan svare på detaljspørsmål, til tross for at Se og Hør viser til offentlige Instagram-innlegg, og en TV 2-sending som ligger ute på nett.

- Vi har ikke overvåket alle bevegelser deltakerne har foretatt seg i denne perioden. Det ville vært umulig.

Videre forklarer han at deltakere var isolert på hvert sitt hotellrom, under produksjonens kontroll, før de dro inn på gården.

FULL TENNING: Etter at Triana var innblandet i en hesteulykke inne på «Farmen Kjendis», oppstod det munnhoggeri mellom to av deltakerne inne på gården. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

- På hotellet ble de fulgt opp av helsepersonell, og alle deltakerne var friske og symptomfrie da de gikk inn på gården. På gården har deltakerne bare nærkontakt med hverandre og holder avstand til crew og lokalbefolkning. Vi er nå på dag tre av produksjonen. Alle er symptomfrie og glade for endelig å være ute av karantene, og i gang med innspillingen av «Farmen kjendis» 2021, skriver han.

Dahl har imidlertid ikke ønsket å kommentere hvordan deltakerne har blitt transportert fra sine hjem og til hotellet, og hvilke tiltak som er gjort for at transporten var i henhold til FHIs smittevernregler.

FØRSTE UT: Det blir et tårevått farvel når første deltager i «Farmen Kjendis» må forlate gården. Video: TV 2/ Rød Løper Vis mer

Avlyste i siste liten

Fredag var det planlagt en alternativ pressedag, hvor alle deltakerne skulle la seg intervjues over videochat. Vanligvis drar pressen til gården hvor deltakerne intervjues, men av naturlige årsaker ble det ikke noe av i år.

Samme dag blir imidlertid pressedagen avlyst, ettersom det ble for knapt med tid til å gjennomføre opplegget.

Se og Hør har bare fått intervjuet Ida Fladen og Anniken Jørgensen (23) i den forbindelse, og har ikke kunne spørre de andre deltakerne om de har fulgt hjemmekarantene-reglene.

- Det lot seg ikke gjennomføre på grunn av praktiske omstendigheter, og tidspress i produksjonen, sier pressekontakt for «Farmen kjendis», Alex Iversen til Se og Hør.

LES OGSÅ: Avslører «Farmen»-stopp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer