Richard Simmons:

Brøt tre års stillhet på grunn av mageproblemer

Slår tilbake mot konspirasjonsteoriene.

GIKK UNDER RADAREN: Richard Simmons har vært borte fra offentligheten i tre år. I et nytt Facebook-innlegg tar fargeklatten bladet fra munnen. Her avbildet i Los Angeles i 2013. Foto:  Richard Shotwell / NTB Scanpix
GIKK UNDER RADAREN: Richard Simmons har vært borte fra offentligheten i tre år. I et nytt Facebook-innlegg tar fargeklatten bladet fra munnen. Her avbildet i Los Angeles i 2013. Foto: Richard Shotwell / NTB Scanpix Vis mer

I over 40 år har treningsguru Richard Simmons (68) vært en markant skikkelse i Hollywood, og han blir gjerne ofte omtalt som den mannlige versjonen av Jane Fonda.

I sine fargerike paljett-antrekk og særdeles korte shorts, har han hjulpet utallige mennesker i kampen mot kiloene og samtidig figurert på de største talkshowene i USA.

Den 15. februar 2014 forsvant Simmons imidlertid sporløst fra rampelyset. Han var hverken å se på treningsstudioet, på offentlige arrangementer, ei heller på tv.

Dårlig mage

Ifølge CNN har både fans, tidligere kolleger og venner av 68-åringen uttrykt bekymring for den ellers så utadvendte og sprudlende tv-profilen. Det har blant annet blitt spekulert i om han har blitt tatt til fange av sin egen hushjelp.

Politiet i Los Angeles har derimot bekreftet at alt står bra til med ham. TV-stjerna selv har vært stille. Dermed er det hans nylige mageproblemer som har fått ham til å gi lyd fra seg.

Denne uka ble Richard Simmons nemlig innlagt på sykeshus mandag grunnet «alvorlig fordøyelsesbesvær». Det bekreftet hans agent, Michael Catalano, til Entertainment Tonight.

- Richard Simmons ble behandlet på et ikke-navngitt sykehus i California. Etter flere dager med alvorlig fordøyelsesbesvær og ubehag ved spising, ble vi enige om at det var best å oppsøke behandling.

FARGERIK: Fargerike paljettantrekk kjennertegner stilen til Richard Simmons. her avbildet MTV Video Music Awards i 2013. Foto: Evan Agostini / NTB Scanpix
FARGERIK: Fargerike paljettantrekk kjennertegner stilen til Richard Simmons. her avbildet MTV Video Music Awards i 2013. Foto: Evan Agostini / NTB Scanpix Vis mer

Nå har fargeklatten selv publisert en melding på Facebook og forklart at alt står bra til med ham.

- Hei til alle som har bekymret seg for meg og som har sendt sine gode ønsker. Dere vil aldri forstå hvor mye det betyr for meg, skriver Simmons og fortsetter:

- Er dere ikke lei av å høre om meg?! LOL. Vel, dere vet vel nå at jeg ikke er «savnet», bare under jorda. Jeg er sikker på at jeg vil føle meg bra og at jeg er tilbake innen et par dager.

- Ikke tatt til fange

Richard Simmons «mystiske» forsvinning blitt gjenstand for en drøss av konspirasjonsteorier.

Deriblant har filmskaper Dan Taberski, som også er tidligere venn av Simmons, tatt for seg temaet i en egen podcast kalt «Missing Richard Simmons».

Ryktene ble etter hvert så mange at politiet rykket ut til Richard Simmons leilighet i Hollywood.

Treningsguruen hadde det riktignok helt fint. Politiet bekreftet at de hadde møtt Simmons og pratet med ham.

- Vi fikk en melding om at hushjelpen holdt ham fanget, og nektet andre mennesker å få besøke ham. Det ble også meldt om at hun nektet ham å bruke telefonen. Derfor valgte vi å sjekke det opp, men det var bare sprøyt. Ingen sannhet i det, forklarer politibetjent Kevin Becker til People.

- Han har det fint. Ingen holder ham som gissel. Han gjør akkurat det han vil. Hvis han ønsker å ta steget ut i offentligheten, så gjør han det.

LES OGSÅ: - Jeg har fått en ny kropp og et nytt liv