Mann (50) tiltalt:

Brøt seg inn hos «Skal vi danse»

Mannen erkjenner å ha brutt seg inn i «Skal vi danse»-lokalene og stjålet verdier for nærmere én million kroner.

TYVERI: I september i fjor skal flere personer ha brutt seg inn i øvingslokalet til «Skal vi danse» på nattestid. Nå må en 50 år gammel mann møte i retten. Foto: Thomas Andersen/TV 2/NTB
TYVERI: I september i fjor skal flere personer ha brutt seg inn i øvingslokalet til «Skal vi danse» på nattestid. Nå må en 50 år gammel mann møte i retten. Foto: Thomas Andersen/TV 2/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En 50 år gammel mann bosatt i Oslo må 24. august møte i Oslo tingrett, etter at han i fjor skal ha brutt seg inn på en adresse tilhørende TV 2. Det skriver Dagbladet.

Det er satt av to dager i retten.

Innbruddet fant sted fredag 24. september fra klokka 02.00 til 04.00, står det i tiltalen.

Den nevnte adressen nær Bislett ble på tidspunktet benyttet av «Skal vi danse»-produksjonen - og ble brukt som et øvingslokale for proffdanserne og deltakerne på dagtid.

ROMANSE: Vil noen finne tonen på «Skal vi danse 2022»? Vi spurte deltakerne. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards. Vis mer

Nær én million kroner

Oslomannen, da 49 år, tok ifølge tiltalen med seg produksjonsutstyr fra Nordisk Film AS, samt utstyr fra flere av TV 2s samarbeidspartnere.

I tillegg stjal mannen utstyr tilhørende produksjonsdeltakere, ifølge tiltalen.

Den samlede verdien er på minst 931 107 kroner, opplyses det om i tiltalen.

50-åringen er tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 322 jamfør paragraf 321, som omhandler grovt tyveri.

- Han har erkjent straffskyld siden fengslingsmøtet, sier mannens forsvarer, Lars Mathias Undheim, til Dagbladet.

Undheims klient ble løslatt 15. oktober i fjor.

- Han har ikke sittet mer i varetekt på bakgrunn av denne saken, utdyper advokaten.

Videre står det skrevet at mannen samarbeidet med flere personer, men at disse er ukjente for politiet.

RE-UNION: Da Cengiz Al tok andreplass i «Skal vi danse» høsten 2017, var Egor Filipenko dommer. I år er de konkurrenter på parketten. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

Stjal personlige eiendeler

Dagbladet har vært i kontakt med TV 2s pressesjef, Jan-Petter Dahl, som viser til Nordisk Banijay, som tidligere het Nordisk Film TV. TV 2 opplyser samtidig om at det er Nordisk Banijay som sto som leietaker.

Direktør for Nordisk Banijay, Erlend Røeggen forteller til Dagbladet om eiendelene som ble stjålet.

- Det var både produksjonsutstyr som tilhørte oss og underleverandører, men også personlige eiendeler uten at jeg ønsker å kommentere det nærmere, sier Røeggen.

Han ønsker ikke å kommentere om utstyret som ble stjålet har kommet til rette igjen, eller hvordan sikkerheten på dansestudioet er.

Totalt elleve punkter

I tillegg til det ovennevnte tyveriet av produksjonsutstyr, er mannen også tiltalt på flere punkter. Blant annet for å ulovlig ha oppbevart narkotika, for å uberettiget ha satt seg i besittelse av en annens identitetsbevis, samt seks brudd på veitrafikkloven.

Mannen står også tiltalt for å ha vært i besittelse av pepperspray og luftpistol.

Dagbladet har fredag ettermiddag forsøkt å komme i kontakt med statsadvokat Asbjørg Lykkjen. Oslo Statsadvokatembete opplyser at hun ikke er tilgjengelig for kommentar.

LES OGSÅ: Bryter tausheten om «Skal vi danse»-exiten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer