TV-DRAMA: Det ble dramatisk fra start av under innspillingen av «Det sterkeste kjønn», da en av deltagerne valgte å reise hjem. Se og Hør var til stede under deler av innspillingen. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
TV-DRAMA: Det ble dramatisk fra start av under innspillingen av «Det sterkeste kjønn», da en av deltagerne valgte å reise hjem. Se og Hør var til stede under deler av innspillingen. Foto: Tor Lindseth/Se og HørVis mer

Brøt sammen under TV 2-innspilling

Drama i kulissene i kanalens nye storsatsing.

SEOGHØR.NO: Førstkommende onsdag er det premiere for TV 2s nye storsatsing «Det sterkeste kjønn», der 16 kjendiser, kvinner og menn, skal måle krefter - og der man til slutt skal finne ut av hvilket kjønn som faktisk er det sterkeste.

Se og Hør var til stede under deler av innspillingen, som fant sted på solfylte Gran Canaria i november i fjor. Der ble det dramatikk allerede fra første uke av.

- Fikk vite lite

Etter hva Se og Hør får opplyst går nemlig en av deltagerne på en skikkelig smell, uteblir fra innspilling - og bestemmer seg til slutt for å pakke bagen og reise hjem. Avgjørelsen skapte store problemer for TV-teamet som jobbet med serien, og opptrinnet førte til store forsinkelser i innspillingsarbeidet.

Deltageren det gjelder skal fra før av ha vært svært sliten, og fikk seg en ytterligere knekk etter at innspillingen startet. Dette gjorde det til slutt umulig for deltageren å fortsette.

DELTAR: - Det var lite vi andre deltagerne fikk vite. Det er  selvfølgelig kjedelig når sånt skjer, sier en av deltagerne, Solveig Gulbrandsen, til Se og Hør. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
DELTAR: - Det var lite vi andre deltagerne fikk vite. Det er selvfølgelig kjedelig når sånt skjer, sier en av deltagerne, Solveig Gulbrandsen, til Se og Hør. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer

Etter å ha hvilt seg på hotellet i et par dager, reiste personen hjem igjen til Norge.

- Jeg fikk ikke med meg så mye av det som skjedde, egentlig, men vi hadde reist langt og det skjedde en del styr. Jeg slo meg til ro med at sånt kan skje, sier deltager Solveig Gulbrandsen (33) til Se og Hør.

Seoghør.no har valgt ikke å navngi personen det gjelder av hensyn til spenningen i programmet.

Fikk ikke sagt «adjø»

Den tidligere fotballspilleren ønsker ikke å spekulere i hva som faktisk utløste dramatikken som utspant seg.

- Men det er klart, det var en ny setting for mange av oss. Plutselig skulle vi bli fulgt av TV-kameraer over lang tid, fastslår hun.

Etter hva Seoghør.no  erfarer var det produsenten av «Det sterkeste kjønn» som gikk inn i produksjonen og informerte de andre om at en av dem hadde trukket seg. Dermed fikk nesten samtlige deltagere aldri sagt «adjø» til personen det gjaldt.

Programleder og filmkritiker Brita Møystad Engseth (47) var også en del av produksjonen. 47-åringen innrømmer at hun syntes det var dumt at en valgte å gi seg så alt for tidlig.

- Forstår det godt

- Det er selvfølgelig leit når noen ikke har krefter til å fortsette og til slutt velger å trekke seg. Jeg har inntrykk av at alle var enige om at det var en trist ting, sier hun til Se og Hør.

FØLELSER I SVING: - Jeg forstår godt at denne personen valgte å dra hjem. Det var trist, men det var det også å miste de andre som etter hvert dro, sier Maria Arredondo (til venstre), som deltar i programmet sammen med blant andtre Brita Møystad Engseth. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
FØLELSER I SVING: - Jeg forstår godt at denne personen valgte å dra hjem. Det var trist, men det var det også å miste de andre som etter hvert dro, sier Maria Arredondo (til venstre), som deltar i programmet sammen med blant andtre Brita Møystad Engseth. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer

Engseth får støtte av artist, og nå også realitydeltager, Maria Arredondo (28).

- Jeg forstår godt at denne personen valgte å dra hjem. Det var trist, men det var det også å miste de andre som etter hvert dro. Men jeg oppfattet hele situasjonen som ganske udramatisk, egentlig, opplyser hun.

- Møtte ekstra utfordringer

Det har ikke lyktes Se og Hør å komme i kontakt med deltageren det gjelder. Men presseansvarlig for «Det sterkeste kjønn» i TV 2, Alex Iversen, bekrefter at kanalen møtte visse utfordringer under innspillingen av programmet.

- Under en TV-innspilling oppstår det alltid uforutsette og overraskende hendelser, og noen ganger skaper dette ekstra utfordringer for produksjonen. Slik var det også under produksjonen av «Det sterkeste kjønn», forteller Iversen, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

- Folk får vente å se hva som skjer i første episode av programmet, sier han.

I tillegg til Solveig Gulbrandsen, Brita Møystad Engseth og Maria Arredondo, deltar Anne Marie Ottesen, Sandra Lyng Haugen, Mimi Blix, Martine Aurdal, Evy Kaaseth Røsten, Bjørnar Moxnes, Ørnulf Høyer, Petter Solberg, Erik Mortvedt, Gunnar Greve, John Schau, Tor Endresen og Hans Petter Buraas i programmet.

Programleder er Freddy Dos Santos (37).

Programmet har premiere på TV 2 onsdag klokka 20.00.

LES OGSÅ: Katarina Flatland trakk seg fra TV 2-jobb