Lene Elise Bergum:

Brøt sammen på «Farmen»-opptak

Det ble tårevått for Lene Elise Bergum da «Farmen»-deltakerne fikk post hjemmefra.

FIKK TRØST: Lene Elise Bergum fikk trøst av Martine Ek Hagen da hun skulle lese dagboken fra sønnen. Foto: TV 2
FIKK TRØST: Lene Elise Bergum fikk trøst av Martine Ek Hagen da hun skulle lese dagboken fra sønnen. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I kveldens episode av «Farmen Kjendis» var tiden, tradisjon tro, kommet for at deltakerne skulle få utdelt brev fra sine kjære.

Seansen blir ofte tøff for mange deltakere, men i kveldens episode er det tilsynelatende én deltaker som opplever livstegnet hjemmefra som en større påkjenning enn de andre.

Lene Elise Bergum (46) knakk nemlig fullstendig sammen da storbonde Maiken Wahlstrøm Nilssen (27) annonserte at deltakerne hadde fått post. Hun orket ikke tanken på å skulle lese brev fra sønnen Jonas (9) hjemme.

- Jeg kjente at jeg ikke klarte å lese noe fra Jonas akkurat da. Det hadde vært en følelsesmessig dag med blant annet en barnebursdag, så jeg kjente at savnet var stort, forklarer hun til Se og Hør og fortsetter:

- Der og da tenkte jeg at jeg fort kunne velge å dra hjem dersom jeg fikk noe som var tøft.

BRØT UT I TÅRER: Lene Elise Bergum brøt ut i tårer da hun fikk høre at deltakerne hadde mottatt post. Foto: TV 2
BRØT UT I TÅRER: Lene Elise Bergum brøt ut i tårer da hun fikk høre at deltakerne hadde mottatt post. Foto: TV 2 Vis mer

Spiller på savnet

Da deltakerne omsider fikk satt seg ned for å lese posten hjemmefra, som i Bergums tilfelle kom i form av en dagbok fra sønnen, ble det nok en tårevåt seanse. Både tårer og latter preget Bergum på gårdstrappa sammen med langrennsløper Martine Ek Hagen (26).

- Det var en reaksjon fra hjertet, det var det. Men jeg hadde ikke forventet en sånn reaksjon, sier hun.

Bergum mener også at det ikke er noen tilfeldigheter rundt tidspunktet brevene kom hjemmefra.

- Nå er vi inne i fjerde uka. Da har man på en måte landa litt, man har kommet inn i rutinene og har fått tid til å begynne å tenke. Og det er selvfølgelig da savnet kommer for fullt også.

At det også var lagt opp til barnebursdag den dagen brevene hjemmefra kom, gjorde det ekstra følsomt.

- Dagen spilte absolutt på mitt følelsesregister, det var ganske tøft, forteller hun.

KNAKK SAMMEN: Lene Elise Bergum knakk sammen da hun fikk vite at hun hadde fått brev hjemmefra, og fikk trøst av de andre deltakerne. Foto: TV 2.
KNAKK SAMMEN: Lene Elise Bergum knakk sammen da hun fikk vite at hun hadde fått brev hjemmefra, og fikk trøst av de andre deltakerne. Foto: TV 2. Vis mer

Tøft å være borte fra sønnen

At ukene borte fra sønnen mens «Farmen»- innspillingen pågikk ville være tøffe, var imidlertid Lene Elise Bergum forberedt på.

Hun hadde derfor tatt visse forholdsregler hva kom til kontakt med sønnen. Da deltakerne fikk mulighet til å ta én telefonsamtale i uka, gikk derfor Bergums samtale til å snakke med dem som i de forskjellige periodene hadde ansvaret for sønnen Jonas.

Men å prate direkte med sønnen orket hun imidlertid ikke å utsette verken seg eller ham for.

- Jeg pratet med dem som var ansvarlig for min sønn. Skulle jeg først være med på Farmen, så måtte jeg vite at han hadde det supergodt. Jeg ville derimot ikke utsette verken ham, eller meg selv, for situasjonen å prate med ham, sier hun og legger til:

- Da hadde jeg knekt sammen, og han hadde antakeligvis begynt å grine. Så da var det bedre at samtalen mellom oss heller gikk via andre.

BORTE FRA SØNNEN: «Farmen»- oppholdet medførte at Lene Elise Bergum måtte være borte fra sønnen sin, noe hun ikke legger skjul på at var tøft. Foto: Bjørn Langsem/ Dagbladet.
BORTE FRA SØNNEN: «Farmen»- oppholdet medførte at Lene Elise Bergum måtte være borte fra sønnen sin, noe hun ikke legger skjul på at var tøft. Foto: Bjørn Langsem/ Dagbladet. Vis mer

Fikk hjelp av familie og venner

Til Se og Hør forklarer hun at det ikke gikk en dag inne på Farmen hvor hun ikke tenkte på sønnen.

- Uansett hva jeg gjorde tenkte jeg hva han gjorde, om han var på skolen, fotballtrening eller liknende. Jeg hadde han med meg hele tida. Jeg ba også aftenbønn for ham hver kveld.

Bergum hadde imidlertid sørget for at sønnen hadde det godt før hun pakket sekken for oppholdet på «Farmen Kjendis»

- Det var både venninner og familie som stilte opp. De flyttet hjem til meg for å være i hans hus. Jeg sa til produksjonen at hvis skulle det skje noe med ham på et eller annet nivå, så reiser jeg. Han er det viktigste i mitt liv, forklarte hun til Se og Hør, og legger til:

- Å være mamma er det mest fantastiske man kan bli.

LES OGSÅ: Trakk seg brått fra «Farmen»

FARMEN-STUDIO: Hva gikk galt under tvekampen mellom Jegertvillingene? Hva er de største snakkisene fra årets Farmen Kjendis-sesong så langt? Farmen-profilene Tore Petterson og Karianne Amlie Wahlstrøm kommenterer. Programleder: Miriam Bakkejord / Dagbladet Produsent: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer