Benjamin Ingrosso:

Brøt sammen i tv-show

- Jeg var på gråten og rett og slett dritforbannet, mener den svenske artisten.

SNAKKER UT: Benjamin Ingrosso har ikke mye til overs for den gangen han deltok i den svenske versjonen av «Sinnasnekkeren». Nå skal han delta i programmet «Så mye bedre» Foto: Karl Melander / TT /
SNAKKER UT: Benjamin Ingrosso har ikke mye til overs for den gangen han deltok i den svenske versjonen av «Sinnasnekkeren». Nå skal han delta i programmet «Så mye bedre» Foto: Karl Melander / TT / Vis mer
Publisert

Den svenske artisten Benjamin Ingrosso (23) har tross sin unge alder deltatt i en rekke tv-programmer. I dag deltar han med glede i ulike produksjoner, men sånn har det ikke alltid vært, skriver Aftonbladet.

Det er i radioprogrammet «Sommar i P1» at Ingrosso nå forteller om hvordan det gikk til at han ble sett på som en bortskjemt drittunge på tv-kanalen Kanal 5 - med hele Sverige som publikum.

STORMER UT FRA INNSPILLINGEN: Benjamin Ingrosso har fått si egen serie «Benjamin Ingrosso: En gång i tiden», der snakker han om den gangen familien var med på «Sinnasnekkeren» og han stakk fra innspillingen, og hvordan det førte til «Wahlgrens verden». Video: Discovery + Vis mer

- Ble så lei meg

Innspillingen av programmet artisten sikter til fant sted for drøye seks år siden, da han var 17 år gammel. Og det var moren, Pernilla Wahlgren (53), som hadde bestemt seg for å medvirke i «Arga snickaren VIP», tilsvarende en kjendisversjon av norske «Sinnasnekkeren».

- Jeg skjønte med én gang at dette var noe jeg ikke ville være med på, sier Ingrosso i radioprogrammet.

Ifølge 23-åringen skal «sinnasnekkeren» Anders Öfvergård (53) ha tvunget ham til å bli værende mens produksjonen pågikk. 17 år gamle Ingrosso skal etter hvert også ha blitt skjelt ut av Öfvergård.

- Jeg tok imot. Hva annet skal man gjøre? Og jeg ble så lei meg over at jeg skulle behøve å stå foran tv-kameraer og bli skjelt ut når det siste jeg ville var å bli med i utgangspunktet, sier han i sommerpraten med «Sommar i P1».

Ble «dritforbannet»

Så tok følelsene helt overhånd. Benjamin Ingrosso trodde kameraene var slått av da han brøt fullstendig sammen foran mamma og de andre som var der.

- Jeg var på gråten og rett og slett dritforbannet. Men jeg lærte meg en lekse, for kameraene var aldri slått av.

2018: Benjamin Ingrosso representerte Sverige under Eurovision i 2018 med låta «Dance You Off». Foto: Armando Franca / AP / NTB
2018: Benjamin Ingrosso representerte Sverige under Eurovision i 2018 med låta «Dance You Off». Foto: Armando Franca / AP / NTB Vis mer

Da programmet ble sendt hadde hele familien Wahlgren-Ingrosso flyttet til utlandet. Og de hadde ikke fortalt til noen at programmet skulle sendes.

- I Thailand ble vi nådd av nyheten om at programmet hadde blitt en seersuksess. Og selvsagt også at jeg var en bortskjemt drittunge, forklarer han.

- Min store revansje

Ifølge Ingrosso, var det nettopp deres medvirkning - og seersuksessen - i «Sinnasnekkeren» som gjorde at Kanal 5 ville lage en realityserie med familien. «Wahlgrens verden» ble påbegynt, men heller ikke der ville han være med.

- Men jeg bodde under samme tak som min mamma, så det var liksom umulig ikke å havne på skjermen. Oftest er jeg ikke mitt mest sjarmerende meg når kameraene er der, for jeg vil ikke filmes i mitt egen hjem. Det var ikke noe jeg hadde bedt om. Så jeg skjønner at det ikke ser så bra ut på tv. Jeg - drittungen på Kanal 5.

PROFILERT FAMILIE: Benjamin Ingrossos mamma Pernilla Wahlgren (til venstre) ga i motsetning til ham selv alt i «Wahlgrens verden». Det gjorde også søsteren Bianca Ingrosso. Foto: Bjørn Lindahl / Aftonbladet
PROFILERT FAMILIE: Benjamin Ingrossos mamma Pernilla Wahlgren (til venstre) ga i motsetning til ham selv alt i «Wahlgrens verden». Det gjorde også søsteren Bianca Ingrosso. Foto: Bjørn Lindahl / Aftonbladet Vis mer

Men så: I fjor fikk han tilbud om å delta i programmet «Så mye bedre». Der håper Ingrosso at han får vise hvem han virkelig er. Selv tror han at han lyktes med det.

FULL FYR: Det går galt når Benjamin Ingrosso skal lære søsterens kjæreste, Philippe Cohen, å lage mat i «Wahlgrens verden». Video: Dplay / Rød Løper Vis mer

- Der fikk jeg endelig vise fram meg selv, på min arena med musikken. Hvem jeg er, for det svenske folk. Og herregud, jeg fikk endelig min store revansje.

Den svenske avisen Aftonbladet har forsøkt å komme i kontakt med «sinnasnekkeren» Anders Öfvergård, uten å lykkes.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer