James Corden:

Brøt sammen i tårer

- Hvite mennesker kan ikke nøye seg med å si «jeg er ikke rasist» og tro at det er godt nok, for det er det ikke.

EMOSJONELL: Talkshow-verten James Corden bryter i tårer etter en samtale med sin kollega Reggie Watts, i kjølevannet av George Floyds dødsfall. Video: Rød Løper/The Late Late Show With James Corden Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste halvannen uken har vært preget av dødsfallet til George Floyd, som døde etter å ha blitt pågrepet og brutalt tatt hånd om av fire politimenn i Minneapolis.

Massive demonstrasjoner har blusset opp i USA og Europa, for å ta opp kampen mot rasisme og politivold.

En rekke profilerte mennesker har tatt til orde for å slå ned på problemet, og stå opp for både seg selv, venner, kjente og ukjente. Flere har uttrykt hvor preget de er av situasjonen i USA.

- Selvfølgelig er folk sinte

Nå har også James Corden valgt å bruke talkshowet sitt til å snakke om situasjonen, og å vise sin solidaritet for svarte.

En tydelig beveget Corden sier med grøtet stemme at det er viktig for hvite mennesker å bruke stemmen sin og stå mot rasisme, fordi det er nettopp hvite mennesker som kan gjøre en forskjell.

- Hvite mennesker kan ikke nøye seg med å si «jeg er ikke rasist», og så tro at det er godt nok, for det er det ikke. For vær ikke i tvil, dette er vårt problem å løse. Hvordan kan det svarte samfunnet løse opp i et problem som de ikke laget, sier han i mandagens episode.

- Vi har sett sinne. Og selvfølgelig er folk sinte. Svarte har brukt flere hundre år desperate i sitt forsøkt på å snakke for sin sak, og har blitt nådeløst og ofte brutalt brakt til taushet, fortsetter han.

Knekker sammen

Med som gjest på videochat har han kameraten, komiker, skuespiller og artist Reggie Watts, som forteller om sin bakgrunn. Han har fransk mor og afroamerikansk far, og bodde sine første leveår i Tyskland og Spania, før familien flyttet til Montana i USA, der han vokste opp.

Han forteller om hvordan oppveksten hans var, om en mor som sto opp mot rasisme, og en far som ikke fikk jobb på grunn av hudfargen.

Watts forteller også at han har mye historie fra det svarte samfunnet i Midtvesten i USA som han ikke forholder seg så mye til, fordi det ligger så mye smerte og følelser der for ham. Så bryter han sammen.

- Det er vanskelig, det er så mye som skjer, sier han gråtkvalt.

Det får også Corden til knekke sammen.

- Jeg er så lei meg for at du føler dette. Jeg ville gjort alt for å være i det rommet med deg og holde rundt deg, sier han gråtkvalt.

RØRT: Hertuginne Meghan snakket om George Floyds død da hun talte til avgangselever på sin tidligere skole. Vis mer

Tusener stoppes

USA har sett demonstrasjoner i de største byene i over en uke. Også i andre land, som Frankrike og Sverige, har folk tatt til gatene for å støtte bevegelsen.

Også i Norges hovedstad var det planlagt en demonstrasjon utenfor den amerikanske ambassaden fredag, men grunnet smittefare har både helsemyndighetene og arrangørene blitt enige om en alternativ markering med færre mennesker.

Arrangørene bak tilsvarende demonstrasjoner i Bergen og Trondheim har også fått beskjed om at forsamlinger over 50 personer vil anses som brudd på smittevernsreglene.

LES OGSÅ: Måtte forklare rasisme for sønnen (7)

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer