FØLELSESLADET: I mange år har Stians drøm om å bli musiker måttet vike for jobb og familieliv. Nå har han bestemt seg for å gi drømmen en siste sjanse. Foto: TV 2
FØLELSESLADET: I mange år har Stians drøm om å bli musiker måttet vike for jobb og familieliv. Nå har han bestemt seg for å gi drømmen en siste sjanse. Foto: TV 2Vis mer

Brøt sammen i gråt før «Idol»-audition

- Det har vært en tung avgjørelse å ta valget om å komme hit.

SEOGHØR.NO: I kveld begynner "Idol" på TV 2. I løpet av våren og sommeren har flere tusen artistspirer vært på audition for Idol-dommerne.

I løpet av de to neste ukene får tv-seerne se auditionrundene fra Bergen, Stavanger, Tromsø, Trondheim og Oslo.

Først ut er Bergen.

Blant de mange håpefulle deltagerne som møtte opp, er Stian Klavenes Bosdal (30). Han har drevet med musikk hele oppveksten og prøvde seg i Idol i 2005, samme år som Tone Damli Aaberge (26) kom på andreplass.

Gir drømmen en siste sjanse

De siste ti årene har Stians artistkarriere blitt lagt på vent. Etter flere mislykkede forsøk på å etablere seg som musiker, har han bestemt seg for å gi drømmen en siste sjanse i Idol 2014.

Han gir kona Lisa æren for at han har turt å melde seg på talentkonkurransen.

- Det har blitt lite musikk de siste årene. Jobb og familie har vært førsteprioritet. Kona mi har vært en stille styrke når det kom til dette. Hadde det ikke vært for henne, hadde jeg ikke turt å melde meg på. "Du må tørre å drømme litt igjen, Stian", sa hun til meg, forteller Stian til Se og Hør.

VIKTIG STØTTE: Kona Lisa Henriette Valland oppfordret ektemannen Stian til å tørre å drømme litt igjen. I kveldens audition fra Bergen får vi se hvordan det gikk. Foto: Privat
VIKTIG STØTTE: Kona Lisa Henriette Valland oppfordret ektemannen Stian til å tørre å drømme litt igjen. I kveldens audition fra Bergen får vi se hvordan det gikk. Foto: Privat Vis mer

Tårevått

Auditionen, som sendes på TV 2 mandag kveld, levner liten tvil om at musikken betyr mye for 30-åringen fra Bergen.

Før han skal inn og vise hva han kan for dommerne, tar følelsene overhånd.

- Det har vært en tung avgjørelse å ta valget om å komme hit. Jeg har egentlig lagt musikken på hylla foruten på en hobbybasis. Jeg har ikke vært så flink til å forfølge min egen drøm om å synge de siste årene, forteller han.

- Det er ingen spesiell grunn til det. Mest mine egne hemninger og selvtillitt. Jeg har ikke vært så flink til å takle motgang, fortsetter han mens han tørker tårene.

Betyr enormt mye

Til Se og Hør forklarer han hvorfor han ble så følsom før auditionen.

- Jeg hadde bestemt meg på forhånd for å være veldig oppriktig mot meg selv, og da er det lett at følelsene tar overhånd. Musikk har alltid betydd enormt mye for meg. Jeg føler meg som et bedre menneske når jeg får formidle, forteller Stian til Se og Hør.

Vil leve av å formidle

Nå håper han at Idol kan hjelpe han et skritt nærmere drømmen om å kunne leve av musikken.

Tidligere har Idol-deltageren drevet mest med kirkemusikk, men de to-tre siste årene har han konsentrert seg om rockemusikk.

- Det er den sjangeren jeg liker best, men hvis jeg kommer videre skal jeg vise at jeg er veldig allsidig. Jeg krysser fingrene for at jeg får muligheten til det, sier den følsomme Idol-deltageren til Se og Hør.

I kveld kl. 20.00 på TV 2 kan du se hvordan det gikk med Stian og hans audition.

Fem byer

Denne uken får tv-seerne se audition-rundene fra Bergen, Stavanger og Tromsø. Neste uke sendes andre del av Tromsø-auditionen samt rundene fra Trondheim og Oslo.

Her en liten smakebit på hva du kan glede deg til i ukene som kommer.

 

 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.