«Kompani Lauritzen»

Brøt sammen - kastet ut kamerateamet

Benedicte Izabell Ekeland gikk rett i kjelleren under innspillingen av militærserien.

Artist Izabell Ekeland tar til tårene i lørdagens episode av «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 Sumo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mer eller mindre kjente profiler får denne tv-våren brynet seg på militærtrening, med Dag Otto Lauritzen (63) i førersetet. Første episode nådde skjermen forrige lørdag, og anmelderne har kastet femmere etter «Kompani Lauritzen», inkludert Dagbladet.

Serien kasserte også inn skyhøye seertall for sin første episode.

I den andre episoden får deltakerne bryne seg på en hinderløype designet av ingen ringere enn oberst Lauritzen selv. At det viste seg å være en skikkelig styrkeprøve var det ingen som lurte på, men det var mannen bak løypen som var den eneste som endte med å skade seg:

Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård er programledere for det nye TV 2-programmet «Kompani Lauritzen». Når de gjester «Senkveld» fredag, avslører Obersten at ikke alt gikk helt som det skulle. Vis mer

- Flaut og jævlig

De 14 deltakerne blir delt opp i to lag, og et av de viktigste faktorene i øvelsen er samarbeid. For rapper og gründer Benedicte Izabell Ekeland (29), best kjent under mellomnavnet, ble det hele et fysisk og psykisk helvete. Hun bryter totalt sammen tilbake på kasernen når dagen er omme.

- Jeg blir så kvalm av å tenke på episoden. Jeg synes det er flaut og jævlig, sier hun til Se og Hør.

Allerede første dagen begynte hun å slite med psyken, etter at hun havnet på sisteplass i løpetesten. Under lagkonkurransen følte hun seg som en byrde for resten av laget. Når man legger til grunn at deltakerne får lite søvn, står overfor store fysiske anstrengelser og uvitenhet om hvilke utfordringer som ligger rundt hjørnet, er det ikke vanskelig å forestille seg at deltakerne er under stort press.

- Jeg følte meg bare som et ubrukelig menneske. Alt var bare galt. Jeg fikk en skikkelig knekk, noe jeg ikke hadde forventet på forhånd. Jeg trodde psyken min skulle klare det, jeg tenkte at det var der jeg kunne briljere, ettersom jeg føler at jeg har vært gjennom min del med drit opp gjennom, forteller hun.

- Jeg tenkte at det skulle veldig mye til for å knekke meg, så er jeg den første som knekker sammen. Ikke klarte jeg å slutte å grine heller.

VAR TØFT: Reality-programmet «Kompani Lauritzen» har premiere på TV 2, og deltaker Øyvind «Vinni» Sauvik angret på deltakelsen allerede i forkant av innspillingen. Video: Steffen Pettersen / Reporter: Martine Johansen Vis mer

Jaget vekk kameraene

Ekeland får trøst av de andre deltakerne, noe hun satte stor pris på. På skjermen ser man imidlertid ikke at Håvard Lilleheie har en lang samtale med 29-åringen.

- Jeg var helt utrøstelig. Jeg var et vrak og sa at jeg ikke ville ha kamera der. Håvard var veldig streng da kamerateamet kom, og jaget dem vekk, sier hun lattermildt.

Også Lauritzen kommer inn og tar en samtale med rapperen. I tillegg har hun en samtale med med-deltaker Lise Karlsnes som også foregikk skjult for kameraene.

- Det var aldri snakk om at jeg ville trekke meg. Selv om jeg hadde det jævlig var det et ønske om å fortsette. All støtten alle på laget ga, samtalen med obersten.. Jeg ville ikke skuffe han, man blir helt hjernevasket, sier hun og ler.

Angrer ikke

I ettertid tenker Ekeland at hun hadde godt av å lære at hun ikke trenger å være best for å gjøre noe, og at hun var langt utenfor komfortsonen.

- Når du er dekket i gjørme, er iskald og føler deg som en taper som ikke får til en dritt, da angrer du. Når du tenker at du kunne vært hvor som helst, men har valgt å være akkurat der. Men nå, alt i alt, er jeg glad for at jeg fikk være med, sier hun.

Klipp fra TV2-programmet "På hjul med Dag Otto" der Dag Otto Lauritzen hopper i fallskjerm, flere år etter at det holdte på å gå galt når han var fallskjermjeger i Forsvaret. Vis mer

Hun berømmer også de andre deltakerne, og samholdet de på kort tid fikk på leiren.

- Et fint øyeblikk som ikke kommer på tv er da Vinni (Øystein Sauvik journ.anm.) løper tilbake etter å ha kommet i mål for å jogge den siste biten med meg i løpetesten, forteller 29-åringen.

LES OGSÅ: Lever med skjult sykdom

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer