«It's a Sin»:

Brøt sammen: - Alt kom ut

Skuespiller Lydia West fra seerfavoritten «It's a Sin» legger ikke skjul på at innspillingen tidvis var knalltøff.

NY SERIE: HBOs nye serie «It's a Sin» har tatt folket med storm. Video: HBO/ Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HBO-serien «It's a Sin» har nok fått tv-seere verden over til å tørke tårene de siste ukene. Serien - som handler om hiv-epidemien i London på 1980-tallet - ble en braksuksess og fikk strålende kritikker her til lands.

«It's a Sin» handler om en ung vennegjeng der flere gutter får påvist hiv/aids og seinere dør av den grusomme sykdommen.

Skuespiller Lydia West (27), som i serien gestalter ungjenta Jill, forteller at det var svært tøft å formidle det opprivende traumet som mange unge gutter og deres pårørende gikk gjennom på 80-tallet.

TØFF INNSPILLING: Lydia West avslører at hun brøt sammen i gråt under innspillingen av HBO-suksessen «It's a Sin». Foto: Kirsty O'connor / Pa Photos / NTB
TØFF INNSPILLING: Lydia West avslører at hun brøt sammen i gråt under innspillingen av HBO-suksessen «It's a Sin». Foto: Kirsty O'connor / Pa Photos / NTB Vis mer

Nylig gjestet hun podkasten «Make it Reign», der hun avslører at hun brøt sammen under innspillingen - fordi scenene var så følelsesmessig tøffe å spille inn.

- Jeg bare brøt sammen, og alt kom ut. Jeg gikk inn på et lite rom og satt der i et kvarter, sier skuespilleren.

Ved kameratens side

Påkjenningene ble altså store for West, som forsøkte å ringe moren sin for å ha noen å prate med. Hun svarte ikke, og 27-åringen ble sittende og gråte mens hun trøstet seg med te og sjokolade, røper hun videre.

Bakgrunnen for sammenbruddet var at produksjonen i flere uker hadde gjort opptak på en aids-avdeling, hvor en rekke sentrale scener i serien finner sted.

Produksjonen tok utgangspunkt i en faktisk aids-avdeling fra 80-tallets London da de bygget settet.

- Det føles som at du er der, og det er umulig å ikke føle med alle disse stakkars menneskene som måtte gå gjennom dette, sier West videre, og legger til:

BODY BIZARRE: I serien «Body Bizarre» møter vi mennesker med helt spesielle og mystiske sykdommer. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

- Den tøffeste scenen å spille inn var da vi satt ved Colins seng, hvor han bare har noen dager igjen.

Rollekarakteren Colin blir spilt av Callum Scott Howells (21), som sammen med flere av de andre guttene i gjengen må bøte med livet, som følge av aids, i serien.

TØFFE SCENER: Her er Lydia West og Olly Alexander i en scene fra «It's a Sin». Foto: HBO
TØFFE SCENER: Her er Lydia West og Olly Alexander i en scene fra «It's a Sin». Foto: HBO Vis mer

Skjulte sykdommen

«It's a Sin» har blitt sammenliknet med den svenske tv-serien «Torka aldrig tårar utan handskar» fra 2012. HBO-serien tar som nevnt for seg hvordan unge menn på brutalt vis ble rammet av en fryktelig og dødelig sykdom.

Serien er lagt til London, et sted der mange i sin tid ble smittet.

Nathaniel J Hall (34) spiller Donald Basset i serien - kjæresten til hovedpersonen Olly Alexanders (30) karakter Ritchie Tozer. Hall fikk selv hiv som 16-åring - av den første mannen han hadde sex med.

Han vokste selv opp på 1980- og 90-tallet, og hadde hørt om hiv og aids, men tenkte ikke på at dette var noe som kunne påvirke livet hans.

I et intervju med Sky News tidligere i år, fortalte 34-åringen at seksualundervisningen på skolen stort sett var ikke-eksisterende da han var ung - samtidig som Storbritannia fortsatt hadde lover som forbød promotering av homofili på skolen.

- Da jeg ble tilbudt testen nektet jeg faktisk fordi jeg trodde at jeg umulig kunne ha fått det. Jeg er hvit, middelklasse og jeg var «head boy» på skolen min. Jeg tenkte at dette ikke skjedde med mennesker som meg, noe som åpenbart er en veldig latterlig holdning å ha fordi det kan skje med hvem som helst, sa skuespilleren.

I intervjuet innrømmet 34-åringen at han holdt sykdommen skjult for venner og familie i hele 14 år. Men i 2017 var han på et svært dårlig sted og besluttet å gjøre en endring. Overfor Attitude forklarte han i fjor at det var på et tidspunkt hvor han festet og drakk mye.

Til slutt sto Hall altså fram og fortalte om hiv-sykdommen.

Til Sky News fortalte skuespilleren også at medisinene han tar gradvis har blitt bedre. Før måtte han ta opptil flere tabletter, men nå trenger han bare ta én tablett om dagen. Ifølge Hall har også bivirkningene blitt kraftig redusert.

LES OGSÅ: Ærlig nakenbilde etter operasjonen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer