Amanda Holden:

Brøt reglene: - Hun er sønderknust

Den britiske talentdommeren unnlot å følge myndighetenes regler.

BESØKTE FORELDRENE: Den britiske talentdommeren og skuespilleren Amanda Holden har brutt coronareglene. Foto: Brett D. Cove / Splash News / NTB
BESØKTE FORELDRENE: Den britiske talentdommeren og skuespilleren Amanda Holden har brutt coronareglene. Foto: Brett D. Cove / Splash News / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I snart et år har store deler av verden levd under tiltak som har blitt iverksatt for å få bukt med pandemien. Det har imidlertid en rekke ganger vist seg at ikke alle velger å følge myndighetenes regler.

Her til lands har flere norske kjendiser fått høre det etter at de har brutt karantene, droppet enmeteren eller festet i vei - tilsynelatende uten corona i tankene.

Sist ut er «Britain's Got Talent»-dommeren og skuespilleren Amanda Holden (49). Hun brøt coronareglene i Storbritannia ved å reise fra London til foreldrene sine i Cornwall.

Det melder flere medier, deriblant BBC, Sky News og The Independent.

SØNDERKNUST: Amanda Holden er lei seg over at hun brøt coronareglene ved å reise til foreldrene sine. Foto: Matt Crossick/ Empics/ NTB
SØNDERKNUST: Amanda Holden er lei seg over at hun brøt coronareglene ved å reise til foreldrene sine. Foto: Matt Crossick/ Empics/ NTB Vis mer

I henhold til coronareglene i Storbritannia har folk bare lov til å forlate hjemmet sitt av et utvalgt antall grunner, som blant annet inkluderer å kjøpe nødvendige ting eller trene.

CORONABRÅK: Superstjernen Madonna er i hardt vær etter et innlegg på Instagram. Video/foto: Twitter/Instagram/NTB Scanpix Vis mer

Mener det var nødvendig

En talsperson for Holden uttaler i en pressemelding at 49-åringen er klar over coronareglene, og påpeker at hun er knust over at hun måtte bryte dem. Talsmannen forklarer videre at stjernen reiste på bakgrunn av en bekymringsfull telefonsamtale fra faren sin.

- I det store og hele følte Amanda at turen til Cornwall var nødvendig for å ta hånd om saken hjemme. Den veldig personlige situasjonen har nå blitt tatt hånd om og Amanda er tilbake i London, heter det i pressemeldingen.

- Amanda handlet ikke etter et innfall og har fulgt coronareglene i alle tre lockdowns, fortsetter talspersonen, og legger til at begge Holdens foreldre har fått coronavaksinen.

OVERRASKET: Justin Bieber brukte tiden i hjemmekarantene til å snakke med fans på Instagram. Denne gangen var det norske Anna sin tur. Vis mer

I tillegg tester Holden seg ukentlig, ifølge talspersonen, som også hevder at 49-åringen ikke var i kontakt med noen andre enn foreldrene sine.

The Sun hevder på sin side at observante naboer av Holdens foreldre skal ha rapportert tv-stjernen til politiet. Dette er hittil ikke bekreftet.

Oppfordret til å holde seg unna

En talsperson for politiet i Devon og Cornwall har blitt fremlagt hendelsen og har følgende å si, ifølge Cornwall Live:

- Vi kan verken bekrefte eller avkrefte. Vi kan ikke gå nærmere inn på noen problemer.

Holdens reise kommer bare kort tid etter at politiet i Devon og Cornwall oppfordret besøkende til å holde seg unna og truet med bøter.

«Devon og Cornwall skal ingen steder, besøk oss en annen gang. Hold dere lokalt og kom og besøk oss når det er trygt. Våre betjenter vil fortsette å håndtere dem som besøker våre grevskap, og du kan bli bøtelagt hvis du er her uten gyldig grunn», delte de på sin offisielle Twitter-profil forrige uke.

KRITIKK: «Love Island»-finalist Thammy Dias ble kritisert etter å ha vist seg i offentligheten etter ferietur til Dubai. Video: Rød Løper Vis mer

Måtte punge ut

Amanda Holden er som nevnt ikke den eneste som ikke har klart å innrette seg etter myndighetenes regler. I begynnelsen av januar var det den britiske modellen Zara Holland (25) som havnet i hardt vær for å trosse coronareglene.

Hun og kjæresten Elliot Love (30) måtte nemlig holde seg i isolasjon på hotellet etter de ankom øya Barbados - ettersom de hadde tatt en obligatorisk coronatest.

MØTTE I RETTEN: Zara Holland risikerte ett års fengsel, men kom unna med en bot på 50 000 norske kroner. Foto: Jonathan Hordle / REX / NTB
MØTTE I RETTEN: Zara Holland risikerte ett års fengsel, men kom unna med en bot på 50 000 norske kroner. Foto: Jonathan Hordle / REX / NTB Vis mer

Love fikk positivt resultat, men paret tok seg likevel til flyplassen i et forsøk på å forlate landet. Der ble de pågrepet av politiet, og kort tid senere måtte Holland møte i retten.

Der sa hun seg skyldig i å ha brutt coronareglene ved å forlate hotellet i påvente av testen. 25-åringen risikerte ett års fengsel, men kom unna med en bot på 12 000 barbadiske dollar, tilsvarende 50 000 norske kroner, ifølge lokalavisen Barbados Today.

LES OGSÅ: - Din overbetalte, privilegerte drittsekk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer