- Brøt loven under TV-innspilling

NRK får krass kritikk.

FÅR KRITIKK: - Åtte timer er i strid med tillatelsen. Dette innebærer brudd på loven, og kan være straffbart, sier arbeidstilsynets rådgiver, Anita Hegg, om innspillingen av NRK-serien, som har fått arbeidstittelen «Esefo kidza». Foto: SCANPIX
FÅR KRITIKK: - Åtte timer er i strid med tillatelsen. Dette innebærer brudd på loven, og kan være straffbart, sier arbeidstilsynets rådgiver, Anita Hegg, om innspillingen av NRK-serien, som har fått arbeidstittelen «Esefo kidza». Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: NRK får kraftig kritikk etter at barn skal ha jobbet for lange dager under innspillingen av en ny TV-serie.

- NRK er Norges største leverandør av kultur til barn. NRK kan ikke si fra seg ansvaret for dette lovbruddet, sier daglig leder i Norsk Filmforbund, Liv Gulbrandsen, til Dagbladet.

Det er under prduksjonen av TV-serien som har fått arbeidstittelen «Esefo kidza» at statskanalen skal ha brutt arbeidsmiljøloven. I et irettesende brev til Nordisk Film skriver Arbeidtilsynet at de forstår det slik at barneskuespillerne hadde for lange arbeidsdager.

Produksjonsselskapet fikk, ifølge avisen, tillatelse til ha barna til disposisjon syv timer om dagen.

- Åtte timer er i strid med tillatelsen. Dette innebærer brudd på loven, og kan være straffbart, sier arbeidstilsynets rådgiver, Anita Hegg.

Dagbladet skriver at også barneskuespillernes foreldre også reagerer på arbeidsforholdene. Produksjonspresset var svært høyt, og barna måtte spille inn fem minutter ferdig film hver dag. Til sammenligning er normen for film og TV-produksjon to og et halvt minutt.

- Det var for lange dager og for lite pauser. Det var ikke lagt opp for så små barn, forteller en mor som har hatt barnet sitt i det kommende TV-programmet.

NRK på sin side har forstått det slik at Nordisk Film ikke har brutt loven, men tar likevel anklagene alvorlig.

- Hvis Arbeidstilsynet hevder vi har brutt loven, får vi se nærmere på det. Vi vil at barn skal ha en positiv opplevelse når de er med i våre produksjoner, sier presseansvarlig i NRK, Cathrine Fongen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!   

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Kommer aldri til å vise meg naken