Laura Glentemose:

Brøt isolasjon for å trene

Den danske influenseren mener det er nødvendig å trene på kveldstid - til tross for at hun er coronasmittet.

ISOLASJON: Den danske influenseren Laura Glentemose er smittet av corona. Det stopper henne imidlertid ikke fra å trene. Foto: Skjermdump / Instagram
ISOLASJON: Den danske influenseren Laura Glentemose er smittet av corona. Det stopper henne imidlertid ikke fra å trene. Foto: Skjermdump / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom pandemien har vi sett flere eksempler på mennesker som ikke virker særlig opptatt av å forholde seg til coronarestriksjonene. Den mye omtalte grottefesten er et eksempel.

Vi har også fått være vitne til at en rekke influensere har valgt å reise utenlands - til tross for at UD fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land.

Flere norske influensere har dratt på ferie det siste året, blant dem Isabel Raad (26), Melina Johnsen (25), Sofie Karlstad (23) og Julia Nyland (28).

Det er imidlertid ikke bare norske influensere som velger å trosse råd og tiltak gitt av myndighetene. Danske Laura Glentemose (19) har nemlig nå valgt å bryte coronaisolasjonen hun sitter i - og har dermed brutt danske regler for andre gang.

GÅR HARDT UT: I en video på Instagram går hardangerværing Leif Einar «Lothepus» knallhardt ut mot norske corona-demonstranter. Video: @lothepus. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Trener på kveldstid

I november i fjor var hun nemlig én av 73 personer som ble siktet for brudd på smittevernreglene, etter at hun deltok på en fest på en strippeklubb. Hun fikk blant annet en bot på 2500 danske kroner, ifølge BT.

Nå skriver BT at 19-åringen nok en gang har valgt å bryte reglene. Hun har nemlig, selv om hun er smittet av corona, valgt å bryte isolasjonen for å trene på kveldstid.

Ifølge avisa kom det frem i en rekke innlegg på Instagrams historiefunksjon, i tillegg til i en rekke skjermdumper de har fått tilsendt fra en av influensernes følgere, som påpekte at hun måtte være isolert.

19-åringen er imidlertid uenig, og hevder at hun «følger de retningslinjer som jeg har fått opplyst av de som bestemmer det», og legger til at hun rett og slett er nødt til å få bevege seg så fort det har blitt mørkt ute.

CORONA: «Basic Bitch»-jentene forteller om at ekstra hensyn måtte tas under innspillingen av intime scener, grunnet en velkjent pandemi. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

- Egoistisk

Torben Morgensen, styreleder for Lungeforeningen og Rådet for Lægemiddelovervågning, forteller til B.T. at man kan risikere å smitte mellom ti og 15 personer på en kveld.

- For det første er det enormt egoistisk. Vi vet mer om smitten nå, og det er ikke nok å bare holde avstand, sier han til avisen.

Danmarks smittevernregler sier at hvis man er i isolasjon så skal man holde seg i egen bolig uten å gå ut blant mennesker, at man skal holde seg hjemme fra jobb, få hjelp med innkjøp, hundelufting og andre gjøremål. Man skal også avlyse alle avtaler og besøk.

Glentemose har valgt å ikke besvare B.T.s henvendelser, men skal i stedet bedt om at de lot være å blande seg inn i hva hun gjorde.

LOVLIG KYSS: Erna Solberg ble spurt om hva hun mener kyssebilde som bloggeren Sophie Elise la ut på Instagram. Video: Dagbladet TV Vis mer

- En hinsides post

Som nevnt har en rekke norske influensere og artister valgt å bryte smitteverntiltakene det seineste året. Også vår egen statsminister Erna Solberg (60) brøt smittevernreglene under sitt eget 60-årslag.

I september publiserte influenser Sofie Steen Isachsen (26), bedre kjent som Sophie Elise, flere bilder fra høsten. Der var hun blant annet avbildet med artistene Astrid Smeplass (24) og Julie Bergan (27), som satt tett inntil henne.

SMITTEVERNBRUDD: Astrid S, Sophie Elise og Julie Bergan satt tett i tett. Foto: Skjermdump/Instagram
SMITTEVERNBRUDD: Astrid S, Sophie Elise og Julie Bergan satt tett i tett. Foto: Skjermdump/Instagram Vis mer

Et annet bilde viste 25-åringen i et boblebad sammen med blant andre NRK-profil Gisle Agledahl (30). I et annet bilde slikker Isachsen på armen til kompisen sin, Henrik Skansen.

Felles for bildene var at smitteverntiltaket med minst én meters avstand, var totalt fraværende, noe som fikk samfunnsdebattant, sykepleier og journalist i Aftenposten, Ingeborg Senneset (36), til å se rødt. Hun kommenterte følgende under innlegget på Instagram:

«Ikke for å være den fyren, men liker å overleve og ser gjerne at verden ikke går under mer enn nødvendig. Så - fine folk er best på avstand», skrev hun.

PÅ FRIFOT: Carina Dahl forteller om hvordan hun løy for å holde corona-kjæresten skjult for mediene. Video: Rød Løper/Carina Dahl Vis mer

- I mine øyne er det en hinsides post å legge ut. Jeg lurte på om noen var hjemme. Dette er snakk om veldig voksne, kapable karrieremennesker - hver og en på bildene. Alle kan gå på en smittevernmessig smell. Jeg har ikke unngått alle tabber jeg heller, men å kringkaste det og kalle det «hygge med fine folk», er egentlig å gi en lang og god langfinger til alle dem som de siste månedene har forsøkt å følge alle anbefalinger og smitteverntiltak, sa hun oppgitt til Se og Hør.

LES OGSÅ: Brøt reglene: - Hun er sønderknust

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer