Sigurd «Sig» Hansen:

Broren forsvarer «Deadliest Catch»-stjernen i overgrepsskandalen

- Dette er grusomme løgner, sier Edgar Hansen.

AVVISER PÅSTANDENE: Sig Hansen er blitt et kjent ansikt etter å ha medvirket i «Deadliest Catch». Nå har datteren saksøkt tv-profilen for angivelige overgrep av henne som barn. Sigs bror, Edgar Hansen, går nå ut og forsvarer ham. Foto: Anders Johan Stavseng / Se og Hør
AVVISER PÅSTANDENE: Sig Hansen er blitt et kjent ansikt etter å ha medvirket i «Deadliest Catch». Nå har datteren saksøkt tv-profilen for angivelige overgrep av henne som barn. Sigs bror, Edgar Hansen, går nå ut og forsvarer ham. Foto: Anders Johan Stavseng / Se og Hør Vis mer

(Seoghør.no) Denne uka ble det kjent at den norskættede kapteinen Sigurd «Sig» Hansen (50), kjent fra Discovery-serien «Deadliest Catch», er saksøkt av datteren Melissa Eckstrom (28).

Hun anklager ham for å ha forgrepet seg på henne seksuelt da hun var barn. Ifølge rettspapirer offentliggjort av Seatle Times, hevder Eckstrom at farens overgrep skal ha blitt begått da hun var to år gammel.

Ifølge New York Daily News gikk Sigurd Hansen ut og benektet påstandene på det sterkeste. Nå har også broren hans, Edgar Hansen (46), tatt til motmæle mot anklagene fra niesen.

Nettstedene RadarOnline og Inquisitr har offentliggjort en uttalelse fra 46-åringen, som også er med i «Deadliest Catch». Der omtaler han Eckstrom indirekte som en løgner:

- Det er ingen tvil om at Sig er en flott fyr og en vidunderlig far. Han er fullstendig uskyldig i alle disse grusomme løgnene, heter det i uttalelsen.

- Dette er rigget

Beskyldningene om overgrep dukket for første gang opp da Sigurd Hansen skilte seg fra Melissas mor, Lisa Eckstrom. Den gang uttalte dommeren, ifølge Seattle Times, at han anså sannsynligheten for at tv-stjerna skal ha forgrepet seg på datteren som «svært liten».

Nå, i motsetning til tidligere, har datteren saksøkt sin far på egen hånd. 28-åringen, som selv er advokat, hevder at hun har slitt med depresjon, spiseforstyrrelser og selvmordstanker som følge av de påståtte overgrepene.

FORSVARER BROREN: Edgar Hansen (nr. tre f.h.) mener at Sig (foran t.v.) er blitt utsatt for falske anklager, basert på et ønske om å få penger ut av Hansen-familien. Foto: Discovery Channel
FORSVARER BROREN: Edgar Hansen (nr. tre f.h.) mener at Sig (foran t.v.) er blitt utsatt for falske anklager, basert på et ønske om å få penger ut av Hansen-familien. Foto: Discovery Channel Vis mer

Sig Hansen hevder at søksmålet er basert på løgner ekskona diktet opp for å frata ham ansvaret for datteren da de skilte seg. Han omtaler også søksmålet som et svindelforsøk, ifølge New York Daily News. Broren hans, Edgar, slutter seg til dette.

- Dette har vært rigget helt fra starten av. Vi trodde dette marerittet var over etter at Sig ble renvasket i retten, men vemmelig nok, var det bare begynnelsen, legger han til i uttalelsen.

- Vil ødelegge ryktet vårt

Edgar Hansen påstår videre at saksøkers mor har prøvd å ødelegge Hansen-familiens rykte i et forsøk på å få penger fra dem.

- Over en periode på nesten 30 år, har Lisa Eckstrom og familien hennes prøvd å ta Sig og familien vår tre ganger. De har prøvd å trekke vårt gode navn og rykte ned i søla, og prøvd å ta pengene våre.

I tillegg trekker han fram hjerteinfarktet som rammet broren for ett år siden.

- Nå venter de til fyren får et hjerteinfarkt, og så sparker de ham mens han ligger nede. Det er selve definisjonen på ondskap, fortsetter Edgar Hansen i uttalelsen sin.

Sigurd «Sig» Hansen har uttalt til RadarOnline at han ble frikjent i retten for alle anklager på starten av 1990-tallet, og at han samarbeidet 100 prosent med politiet den gang. Han skal dessuten ha bestått en løgndetektortest om overgrepsanklagene.

MED KONA: Sig sammen med sin nåværende kone, norske June Hansen, på Creative Arts Emmy Awards i 2016. Foto: Jen Lowery / Splash News / NTB scanpix  
MED KONA: Sig sammen med sin nåværende kone, norske June Hansen, på Creative Arts Emmy Awards i 2016. Foto: Jen Lowery / Splash News / NTB scanpix   Vis mer

En talsperson for Discovery Channel sier i en uttalelse at kabel-tv-nettverket støtter Hansen fullt ut i lys av skandalen:

- Retten fikk fakta i saken for 25 år siden, og fastlo at det ikke var hold i påstandene. Av respekt for familien og de som er innblandet, vil vi avstå fra å kommentere ytterligere. Dette vil ikke påvirke showet, heter det i uttalelsen, ifølge Inquisitr.

Møtte kong Harald

«Deadliest Catch» har gjort Sigurd Hansen kjent verden rundt. Folk i 160 land har fulgt ham på tv-skjermen når skipperen og hans mannskap drar opp kongekrabbe, snøkrabbe og blåkrabbe fra Beringhavet vest for Alaska.

MØTTE KONGEN: Sig Hansen håndhilser på kong Harald under et møte i 2015. Foto: Anders Johan Stavseng / Se og Hør
MØTTE KONGEN: Sig Hansen håndhilser på kong Harald under et møte i 2015. Foto: Anders Johan Stavseng / Se og Hør Vis mer

Sig har røtter fra Karmøy og er gift med norske June, som han han to barn med.

I 2015 hilste han på kong Harald i forbindelse med et besøk på det norske verftet «Pacific Fishermen Shipyard» i Seattle, hvor den kjente båten «Northwestern» lå til kai.

Kong Harald fikk en stor omvisning på det kjente verftet, og han fikk også møte kaptein Hansen, som er stolt over at han snakker norsk.

- Han forstod meg, men jeg snakket mest engelsk. Det var en fantastisk opplevelse, fortalte Sig etter møtet.

LES OGSÅ: Dette er Emma Watsons hemmelige kjæreste